Dolar 32,5463
Euro 34,8767
Altın 2.430,18
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Yüksek faizle bir yere varamayız

16 Ocak 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Yüksek faizle bir yere varamayız

Analiz, Yüksek faizle bir yere varamayız… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Yönetim Kurulu’nda taptığı konuşmada ”Geçen yılı 169,5 milyar dolar gibi bir ihracat rakamıyla kapatmayı başardık. 2020 sonunda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdık” dedi. Aşılamanın artmasıyla birlikte salgın geriledikçe taşların yerine oturacağını ve Türkiye’nin yakaladığı ivmenin yerini bulacağını kaydeden Erdoğan, ”Dünya salgın sonrasında da Türkiye’nin başarılarını konuşacak” diye konuştu.

Yoksul semtlerden, zengin semtlerin çöpüne geliyorlar

Korkusuz, Ekonomi, müdürümüz Pervin Sümer, Ataköy’de yoksulluğun fotoğrafını çekti… Çöp konteynerinden, atık meyve-sebze toplayan vatandaşı görüntüledi…

50’den fazla ülke aşılanıyor

Akşam, Kovid-19 salgınına karşı 50’den fazla ülke aşılama çalışması başlattı. Ourworldindata.org’un verilerine göre bugüne kadar 35 milyondan fazla doz aşı yapıldı. En çok aşı yapan ülke 11.15 milyonla 14 Aralık’ta süreci başlatan ABD oldu.

Otel değil üretim merkezi olsun

Aydınlık, Kastamonu Gölköy’de geçmişte fidanlık olarak kullanılan kamu arazisine otel yapılmasına ilişkin ön anlaşma imzalandı. Köy Enstitüsü mezini öğretmenler, arazinin verimli olduğunu, tarım ve hayvancılık için kullanılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu aşıda sırasını bekleyecek

Cumhuriyet, Aşılamanın ilk gününde, öncelikli grupta yer alan sağlık çalışanlarından 285 bin kişi aşı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, siyasi parti başkanları, AYM ve Meclis Başkanı’nı aşı olmaya davet etti. Devlet Bahçeli ve Meral Akşener aşı yaptırdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile HDP eş genel başkanları Buldan ve Sancar sıralarını bekleyeceklerini duyurdu.

Yüksek faizle mücadeleye devam

Diriliş Postası, Yüksek faiz ve enflasyon tepkisini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tepkim boşuna değil. Birçoklarınızın faiz yükü altında nasıl ezildiğinizi biliyorum. Bana yatırım lazım, istihdam lazım, üretim lazım, ihracat lazım. ABD’de faiz oranı ne. Japonya’da faiz oranı ne: eksi. Gelelim Avrupa’ya -1, -2.” ifadelerini kullandı.

Petrol zengini ülkelerin milyonlarca yoksulu

DoğruHaber, Petrol rezervi bakımından dünya genelinde beşinci sırada bulunan Irak’ta halk yoksulluktan ölüyor. BM Dünya Gıda Programı’nın 2020 yılına ait Irak’taki insani duruma ilişkin yayınladığı bir raporunda, ülkede yaklaşık 3 milyon insanın günlük gıda ihtiyacını karşılayamadığı ifade edildi.

Gümüş altını geçecek ancak 2021’in yıldızı platin olacak

Dünya, 2020’yi yükselişle tamamlayan değerli metallerin 2020’de daha da güçlenmesi bekleniyor. Uzmanlara göre endüstriyel kullanım avantajına sahip beyaz metaller, değer artış oranında altını sollayacak. Özellikle platin için yıl sonu beklentisi 1500 dolara kadar çıktı.

Tepkiler, çölleşen akademi açısından bir kırılma noktası olabilir

Evrensel, Boğaziçi’ye yapılan atamanın üniversiteler üzerinde vesayet kurma arzusunun devamı olduğu kesin. AKP’nin eğitimli, donanımlı bir ”elit” tabakası yok hala. Boğaziçi’nin ele geçirilmesi ve devrişilmesi, o kültürel sermayeyi bir an öce, fetih sayesinde AKP’ye kazandırmak amacına taşıyor olabilir.

Saldırılar gelenek oldu

BirGün, Saldırılara her kesimden tepki yağdı. Muhalefet partileri saldırılardan iktidar ortakları sorumlu tutuldu. CHP, İYİ Parti, HDP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA’dan yapılan açıklamalarda Cumhur İttifakı’nın toplumu ayrıştıran nefret dilinden derhal vazgeçilmesi istendi, muhalefete yönelik saldırıların gelenek halini aldığını ifade edildi.

Biden’ın ne diyeceğini bilemem kimseden izin almayız

Karar, Cumhurbaşkanı, Rusya ile yapılacak ikinci S-400 paketi görüşmelerine yeni ABD yönetiminin tepkili olduğu iddiası hakkında konuştu. ”Bizim savunma sanayine yönelik atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez” diyen Erdoğan ”Biden yönetiminin ne diyeceği vesaire bunları bilmeyiz ama bizim bildiğimiz tek şey var, o da Trump döneminde olduğu gibi bir defa kendi savunma noktasındaki adımlarımızı bir yerlerden izin alarak yapmayız” ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522