Dolar 32,3110
Euro 35,1085
Altın 2.281,11
BİST 8.898,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Zalimler güvenlik konseyinin himayesinde

12 Mart Cuma 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Zalimler güvenlik konseyinin himayesinde

Doğruhaber, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin son dönemlerde aldığı kararlar, dünyadaki adaletsizliği gözler önüne seriyor. ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere’den oluşan 5’li yapının, BM’de alınan bütün kararları veto etme hakkına sahip olması, bugüne kadar yüzlerce kararın alınmasının önündeki en büyük engel oldu. Zalimler güvenlik konseyinin himayesinde. Öyle ki: veto hakkına sahip her ülke bir zalimi himaye etti. ABD, Siyonist işgal rejiminin bütün zulümlerine destek çıkarken Rusya, Suriye’deki Baas rejiminin zulümlerine arka çıkıyor.

Ürünlerde risk uyarısı yer alacak

Dünya, AB mevzuatına uyum çalışmaları kapsamında hazırlanan Genel Ürün Güvenliği Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmeliğe göre, üreticiler mümkün olan durumlarda piyasaya arz ettikleri ürünlerden numune alarak test edecekler, ürünlerin taşıdığı riskler hakkında tüketicileri uyaracaklar. Risk taşıyan ürünlerle ilgili gerekli düzeltici önlemleri aldıktan sonra, tüketicilerin, ürünün taşıdığı riskler hakkında yeterli ve etkin bir şekilde uyarılmasını sağlayacaklar.

Dayanışma büyüdü, kadınlar serbest

Evrensel, Taksim’de Feminist Gece Yürüyüşündeki attıkları sloganlar gerekçesiyle gözaltına alınan kadınlardan yaşı 18’den küçük olan kadın imza, 13’ü yurt dışı çıkış yasağıyla 4’ü ise imza ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki kadınlara gün boyu büyük destek verilirken adliye önündeki ”Eşit ve özgür yaşam taleplerimize dönük saldırılara susmayacağız” denildi.

Suudiler borç taktı yaptırımı bile yok

BirGün, Ülkenin bir dönem bölgedeki en önemli müttefiki olan Suudi Arabistan ile sadece diplomatik değil, ekonomik ilişkisi de sorunlu. Türkiye’den uçak bombası alan Suudi Arabistan, 120,3 milyon dolarlık borcunun 48,1 milyon dolarlık bölümünü ödedi ancak 66,2 milyon dolar zamanında ödenmedi. Suudilerle imzalanan sözleşmede, ödeme yapılmaması durumunda uygulanacak bir yaptırım da yer almadı. Zalimler güvenlik konseyinin himayesinde.

Yoksulluğu bitirmek değil yönetmek istiyorlar

Karar, Uşak’ta çiftçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu ”Vallahi de billahi de bu memleketi düzelteceğim. Cebini dolduran değil vatandaşı düşünen siyasetçiler olacak” dedi. Besicilerin ve esnafın sorunlarını da dinleyen CHP lideri hükümete yüklendi: Siyasi iktidar sorunu dinlemeli. Ancak sosyal konsey son olarak 2009’da toplandı. Aile destekleri sigortasını niye dillendirmiyor kimse? Çünkü yoksulluğu yönetmek istiyorlar, bitirmek istemiyorlar.

Gerileme işaretleri

Milat, Kovid-19, ”küresel salgın” ilanının yıl dönümünde gerileme işaretleri gösteriyor. Dünya genelinde günlük vaka sayısı zirve noktasına ulaştığı 8 Ocak’tan sonra azalma eğilimine girdi, günlük can kaybı sayısı da zirve noktasına ulaştığı 20 Ocak’tan bu yana düşüşe geçti. Dünyada, tedavisi süren hasta sayısı, salgının başından bu yana ilk kez azalma eğilimine girdi. 28 Ocak’ta dünyada 26 milyonu aşan aktif vaka sayısı, bugün itibarıyla 21 milyon’a kadar düştü. Birçok ülkede yaygın aşılama başladı ve bugüne dek 319 milyon 560 bin aşı yapıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522