Dolar 32,5643
Euro 35,0187
Altın 2.435,57
BİST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Zeynep öldü insanlık yaşıyor

4 Nisan Pazar 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Zeynep öldü insanlık yaşıyor

Akşam, Zorbacı ailesi, 5 aylıkken SMA teşhisi konulan kızları Zeynep İnci için yardım kampanyası başlattı. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 800 bin dolar geldi. Ancak ABD’de gen tedavisi olmayı bekleyen küçük kızın durumu ağırlaştı. Zeynep 29 Mart’ta hayata veda etti. Sümeyra-Emre Zorbacı çifti de, toplanan paranın 510 bin dolarını yine SMA hastası 14 aylık Umut ve 12 aylık Roza’nın ailelerine verdi. Umut’un babası Hasan Kılıç ”Parayı topladık ama sevinemiyoruz”, Roza’nın babası Eser Arı da ”Dualarımız Zeynep için” dedi. Zeynep öldü insanlık yaşıyor.

Ucuz et kuyruğu

Korkusuz, Yağmur gibi yağan zamlar, artan işsizlik ve hayat pahalılığı, milyonları temel gıda maddelerine bile hasret bıraktı. Evine et girmeyen dar gelirlinin imdadına, Ramazan öncesi indirim yapan et ve Süt Kurumu yetişti. Acı fotoğraf, Erzurum Yakutiye’den geldi. Kuruma ait mağaza fiyatlarında indirim yapınca, yüzlerce vatandaş buraya akın etti. Sabah erkenden başlayan kuyruk, cadde boyunca uzadı. 37 liraya kıyma, 50 liraya kuşbaşı almak isteyen vatandaşlar, ölümcül virüse rağmen saatlerce dip dibe kuyrukta bekledi.

MNG’den altyapıya 70 milyon TL yatırım

Analiz, MNG Kargo, sektörde bir ilk olan Ar-Ge Merkezi’ni 2017 yılında hayata geçirdikten sonra tüm süreçlerinde müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik gerçek zamanlı çözümler üretmeye odaklandı. 2018 yılında başlatılan teknoloji yatırımları kapsamında sunucu, ağ altyapısı ve depolama üniteleri yeni teknolojilere yükseltilerek 5 kat kapasite artışı gerçekleştirildi. Son 3 yılda yapılan toplam teknoloji yatırımı yaklaşık 70 milyon TL oldu.

Gelirim yükseliyor

Aydınlık, Ukrayna’nın doğusunda Donbass bölgesinde artan Ukrayna-Rusya gerilimi devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’yi telefonla arayarak desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Rus Senatör Alexel Pushkov ise Ukrayna’ya çağrı yaptı: ”ABD’ye güvenmeyin. ABD müdahalesi tam bir çılgınlık olur. Zeynep öldü insanlık yaşıyor.

100 bin Avro’luk maaşlar

Cumhurbaşkanı, CHP’li milletvekili Yavuzyılmaz, Turkcell Yönetim Kurulu’nda görev yapan AKP’lilerin maaşlarını açıkladı. Yönetim kurulu tutanaklarına göre yönetim kurulu başkanına maaş yıllık 250 bin, üyelerin ise 100 bin Avro. 2010 yılında belirlenen tutarlar bugüne kadar değişmemiş. Turkcell Yönetim Kurulu’nda eski Kültür Bakanı Atilla Koç ve eski Enerji Bakanı Hilmi Güler yer aldı. Yönetim Kurulu Başkanı ise Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu. Pensilvanya’da Fethullah Gülen’i ziyaret eden AKP Siirt Milletvekili Arif Demirkıran da yönetimdeki bir başka isim.

Unutursan yok olursun

Diriliş Postası, Batı’nın egemen güçlerinin maşalığını yapan Rumların, 1960’lı yıllarda adada yaşayan Türk halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırım en çıplak delilleriyle arşivlerde duruyor. Kıbrıs’ta yaşanan katliamların bizzat tanığı olan yüzlerce insanın trajik hikayesi ise yüreklere kazınmış durumda. Bütün bunlara rağmen karşımızda, tarihin en karanlık sayfalarına yazılmış bu kanlı soykırımdan habersiz büyüyen yeni bir nesil var. Modern dünyanın gerçeklerin üstünü kapatarak daha çok özgürlük, konfor ve para vaadiyle afyonladığı bu gençliğin, geleceğini mazide ekmeğine kan doğrayan Batı’da araması dipsiz bir uçuruma işaret ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522