Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

10 Mart Salı Gazeteleri ve özetleri

10 Mart 2020 Salı gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

10 Mart Ulusal Gazete manşetleri ve özetleri

Akşam gazetesi

”Bu duruma kayıtsız kalma lüksünüz yok”. 10 Mart Salı Gazeteleri ve özetleri. Başkan Erdoğan, Brüksel’de görüştüğü NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Avrupalı liderlere önemli uyarılar yaptı, ”Suriye’deki çatışmalara ve insani drama kayıtsız kalma lüksünüz yok” dedi.

Analiz gazetesi, ”Virüsten sonra petrol vurdu”. Koriv-19 salgınıyla boğuşan dünyada OPEC ve diğer üretici ülkelerin Rusya’ya karşı pazardan pay kapmak için başlattığı petrolde fiyat savaşı piyasaları altüst etti. Suudi Arabistan’ın fiyatları düşürme ve üretimi artırma kararıyla petrol 31 dolara indi. Borsalar çöktü, ABD faizleri dip yaptı, altın 1700 doları geçti.

Anayurt gazetesi, ”DEVA Türkiye’ye umut olacak”. Ali Babacan DEVA Partisi’nin kuruluş dilekçesini verdi. Kurucular arasında yer alan Şahin, ”Kurmuş olduğumuz partimiz milletimize umut olacak” dedi.

10 Mart Salı gazeteleri özetleri Aydınlık gazetesi

”Gizli anlaşmayı böyle imzalamış”. Ali Babacan, parti kurmak için dilekçe verdi. Her fırsatta borç parayı ancak kendisinin bulabileceğini ifade eden Babacan’ın yöntemi belli. Bakanlığı döneminde, borç için Irak’ı işgal etme hazırlığındaki ABD’nin Türkiye’nin Kuzey Irak’a tek taraflı asker konuşlandırmaması şartını kabul etti.

Birgün gazetesi, ”Yalıya değil Saray’a bak”. Ana muhalefetin yargı örgütlerine ve yargılanan gazetecilere kadar herkes konuşmasına ”çete” diyerek başlıyor. Bu yaklaşım, yaşananların esas sorumlusu olan Saray rejimini arka planda bırakıyor.

Cumhuriyet gazetesi, ”Çirkin pazarlık”. Göçmenlerin Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinde yarattığı gerginlik tırmanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de AB Konseyi Başkanı Michel ve AB Komisyonu Başkanı Leyen ile göçmenler konusunu görüştü.

10 Mart Salı Gazeteleri ve Özetleri Diriliş Postası

”Katil rejimin ateşkes ihlali”. Türkiye, Rusya ile Moskova’da imzalanan İdlib’le ilgili mutabakata uyulması konusunda azami hassasiyet göstermeye gayret ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu hassasiyetine rağmen katil Esed/Hamaney rejiminin ilk günden itibaren ateşkesi ihlal eden saldırıları giderek çoğalıyor.

Doğruhaber gazetesi, ”Karacadağ Şehidleri kabirleri başında anıldı”. Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yıllarca köyünde 1994 yılında Pkk tarafından yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehid olan 11 Müslüman, düzenlenen programla anıldı. Şehitler Kervanı Platformu tarafından düzenlenen programda konuşan Mehmet Bahattin Temel, şehitler sayesinde İslam davasının sürdürüldüğüne dikkat çekti.

Dünya gazetesi, ”Piyasalara ‘varil’ bombası”. Virüs tehdidi, petrol fiyatlarını ve sermaye piyasalarını da vurdu. Riskli varlıklardan kaçışın olası etkileri tartışılıyor.

10 Mart Salı Gazeteleri ve özetleri Evrensel gazetesi

”Kuşatma haber alma hakkına”. Gazeteciler üzerindeki kuşatma devam ediyor. Yeni Yaşam Gazetesi ve Odatv’nin yöneticileri ile Yeniçağ gazetesi yazarının tutuklanmasına tepki yağdı.

Fotomaç gazetesi, ”Onun adı Falcao”. Bir dönem G.saray’ın eleştirilen ismi olan Falcao, son haftalardaki performansıyla kalitesini ortaya koydu. Ligde son 7 maçta 8 kez ağları havalandıran Kolombiyalı yıldız, sahada kaldığı süre itibarıyla ligin en golcü futbolcusu. Falcao her 95 dakikada bir gol atıyor.

Hürriyet gazetesi, ”Alman usulü bize uymadı”. Kamil Koç’u satın alan Alman firması Fixbus, yolcuların direnişiyle karşılaşınca ‘muavinsiz otobüs’ uygulamasından geri adım atmak zorunda kaldı.

10 Mart Gazeteleri ve Özetleri Karar gazetesi

”Partisinin adı DEVA, Babacan yola çıktı”. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ekibi, uzun süren hazırlıkların ardından ‘DEVA Partisi’ ile yeniden aktif siyaset sahnesine döndü. İçişleri Bakanlığı’na teslim edilen 90 kişilik kurucular üyelerinin üçte biri kadın. Listede eski bakanlar ve siyasetçiler kadar genç isimlerin de çokluğu dikkat çekiyor.

Milat gazetesi, ”Taht pususu”. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, Riyad’da düzenlenecek G20 Zirvesi öncesi tahta geçmek istiyor. Selman, babası, amcası ve kardeşlerinin tasfiyesi için saray darbesine kalkıştı.

Milli Gazete, ”Ümmetin çocuklarına kanca”. Daha önceki yıllarda ülkesine aldığı Suriyeli çocukları esrarengiz bir şekilde kaybeden Almanya, Yunan adalarında bulunan reşit olmayan bin 500 Suriyeli çocuğu ülkeye alacağını açıkladı. 2018 yılında açıklanan rakamlara göre 9 bin Müslüman çocuğun kaybolduğu Almanya’da çocukların seküler ve eşcinsel koruyucu ailelere verildiği biliniyor. Durumun daha korkutucu boyutunda ise kaybolan çocukların Avrupa’da köleliğe ve fuhşa zorlandığı söyleniyor.

Milliyet gazetesi, ”Dünyanın zirvesinde”. Türk oyun firması ‘Fiber Games’, ‘kendin yap’ konseptli oyun Weld it 3D ile dünyada üst sıralara yükseldi. ABD başta olmak üzere bir ay içinde pek çok ülkede ilk üçe giren oyunla, cep telefonunda tamirat, boyama, kaynak yapabilirsiniz.

Posta gazetesi

”Olimpiyat kavgası”. Dünya şampiyonu milli tekvandocu İrem Yaman, dün sosyal medyada şu iddiada bulundu: 2020 Tokyo Olimpiyatları’na gidecek sporcunun belirleneceği ocak ayında ben dünya sıralamasında 3’üncü, Hatice Kübra İlgün 5’inciydi. Benim yerime onun gitmesi adaletsizlik. ”Tekvando adaletsizlik,” Tekvando Federasyonu ”Hatice Kübra İlgün, performansı daha iyi olduğu için seçildi” açıklaması yaptı.

Şok gazetesi, ”Daha ne bekliyorsunuz? indirin fiyatları”. Petrol fiyatları yüzde 30 değer kaybı ile 32 dolara geriledi. Ekonomistler, yeni fiyatlarla akaryakıtın en az 1 lira ucuzlaması gerektiğini savunurken, vatandaşlar indirimlerin hemen pompaya yansıtılmasını istedi…

Türkgün gazetesi, ”Petrole ağır darbe”. Küresel piyasalar, hızlı şekilde düşen petrol fiyatları ve koronavirüs salgınının doğurduğu endişelere bağlı olarak tarihinin en kritik anlarını yaşıyor. Petrol fiyatları, Körfez Savaşı’nın yaşandığı yıl olan 1991’den bu yana en sert günlük düşüşünü yaşadı.

10 Mart salı gazeteleri ve özetleri içeriğinde sıradaki gazete Türkiye gazetesi, ”70 bin mahkum daha eve çıkıyor”. Bir günde 43 İranlı öldü, can kaybı 237’ye çıktı. Salgının hızını kesmek için 40 bin mahkumu ev hapsine alan Tahran, 70 bin kişiyi daha serbest bırakıyor. ABD’de ölü sayısı 21’e yükseldi. İtalya’da ise 16 milyon kişi karantinada, Fransa’da kültür bakanı da virüse yakalandı. Koronavirüs Rum Kesimi’nde de görüldü. Hastalardan birinin hastane çalışanı olması, paniği artırdı.

Yeni Akit gazetesi, ”Muhbirlik dünyanın her yerinde suç”. Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarına yönelik gizli bilgilerin ve fotoğrafların haberleştirilmesini ”gazetecilik” olarak lanse eden malum zihniyetin referans gösterdiği Batı, ulusal güvenlik konusunda asla taviz vermiyor. Her fırsata Türkiye’yi basın özgürlüğü dersi vermeye kalkan ABD’den Almanya’ya, İngiltere’den Fransa’ya kadar tüm batılı ülkelerde, devlet sırlarını ifşa edenler çok ağır cezalara çarptırılıyor.

10 Mart Salı Gazeteleri ve Özetleri başlıklı içeriği okudunuz, şimdi dilerseniz bir önceki günün gazeteleri ve özetlerine göz atabilirsiniz.

Dilerseniz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Haber sitelerine de göz atabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522