Dolar 32,3084
Euro 35,1424
Altın 2.283,69
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

11 Mart Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri

 

Başlıklar

11 Mart Çarşamba Ulusal Gazete manşetleri ve özetleri

11 Mart Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Akşam gazetesi, ”AB ile yeni bir dönem başlayabilir”. Başkan Erdoğan, AB liderleri ile Göç Mutabakatı’nı ve Türkiye-AB sürecini konuştuklarını belirterek, ”Yeni bir süreç başlatabiliriz, hem AB hem Türkiye güçlenir” dedi.

Analiz gazetesi, ”İhracatta 8 sektör Almanya’ya çalıştı”. Almanya; otomotiv, hazır giyim, demir, fındık, iklimlendirme, kuru meyve, makine ve aksamları, meyve ve sebze sektörlerinin bir numaralı talibi olarak ön plana çıktı. Türkiye’nin 26,9 milyar dolarlık ihracatının yüzde 9,2’si Almanya’ya gerçekleştirildi.

Anayurt gazetesi, ”Aylan bebekten yüzleri kızarmalı”. MHP lideri Devlet Bahçeli mülteci krizine ilişkin, ”Aylan bebekten bütün ülkeler ve uluslararası kuruluşların yüzleri kızarmalı” dedi. Bursa gazeteleri ile Bursa’dan haber alın.

Aydınlık gazetesi, ”15 Temmuz öncesi Davos’ta özel buluşma”. Yeni bir siyaset iddiasıyla sahneye çıkan ve ‘Parayı ben bulurum’ diyen Babacan’ın 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişiminden önce uluslararası kuruluşlarla yaptığı temaslar ittifaklarını gözler önüne seriyor. O buluşmalardan en dikkat çekeni, 2016 yılı başında Davos’ta Merrill Lynch ve Goldman Sachs yöneticileri ile yapılan özel görüşme!

11 Mart Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri BirGün gazetesi

”Bakın bu rekor çok önemli!”. İşsizlik yıllık bazda yüzde 13,7’ye çıkarak tarihi bir rekor kırdı. Konuşmalarında sık sık ”Bakın burası çok önemli” diyen Bakan Albayrak’ın işsizlik dahil hiçbir hedefi tutmadı.

Cumhuriyet gazetesi, ”Virüs alarmı’. Dünya’nın yeni kabusu koronavirüs Türkiye’de de görüldü. Sağlık Bakanı Koca, bir yurttaşta koronavirüs tespit edildiğini, hastanın genel durumunun iyi olduğunu açıkladı. Türkiye teyakkuza geçerken sınırdaki sağlık personelinin yıllık izinleri iptal edildi. Okulların tatil edilmesi gündemde.

Diriliş Postası, ”Putin kapıya kadar uğurladı”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’daki ‘medya manipülasyonu’ hakkıda ”ilişkilerimiz medyatik manipülasyonlar uğruna feda edilemez” dedi.

Doğruhaber gazetesi, ”Önce tedbir sonra tevekkül”. Tüm dünyanın korkulu rüyası haline gelen koronavirüs şuana kadar 115 ülkede görüldü. Çin’den sonra virüs sebepli can kayıplarının en çok İtalya, ardından İran’da görülürken, Güney Kore ve ABD dahil birçok Avrupa ülkesinde ise can kayıplarının günden güne artması endişelendiriyor. Şu ana kadar Türkiye’de virüs bulaşmış bir vakanın olmaması sevindirici ancak bu olmayacağı anlamına da gelmiyor. Sağlık Bakanlığı, virüsün yayıldığı ilk günden bu yana sıkı tedbirler alırken vatandaşlara da önemli görevler düşüyor. Uzmanlar, kişisel temizliğin hayati öneme sahip olduğunu ifade ediyor.

11 Mart Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Dünya gazetesi

”İtalya ile ticaret virüse yakalandı”. Ülkenin tamamında karantina uygulanması, İtalya ile ticareti durma noktasına getirdi. Taşımada engel yok, ancak birçok sektörde siparişler bıçak gibi kesildi.

Evrensel gazetesi, ”2 milyon üniversiteli kaldırım mühendisi”. Üniversiteli işsiz sayısı 876 bine çıktı. İş bulma ümidini yitirme, ev işleriyle meşgul olma gibi nedenlerle sayılmayan üniversiteli işsiz sayısı ise 1 milyon 40 bin ile rekor kırdı.

Fotomaç gazetesi

”Nabızlar 180”. G.Saray-Beşiktaş ve Trabzon-Başakşehir maçları şampiyonluk yarışını yeniden şekillendirecek. Dev kapışmalar öncesi heyecan doruğa çıktı.

Hürriyet gazetesi, ”AB dönüşü 3 mesaj”. Erdoğan Brüksel’de AB yönetimiyle masaya oturup mülteci meselesinde atılabilecek adımları değerlendirdi. Dönüş yolunda da iç ve dış konularda önemli mesajlar verdi.

11 Mart Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Karar gazetesi,

”Avrupa ile yeniden”. Brüksel’deki mülteci krizine çözüm için masaya oturan Türkiye ve Avrupa Birliği arasında uzun süredir buzdolabına kaldırılan ilişkilerin yeniden canlandırılmasına yönelik mesajlar çıktı. Mart ayında İstanbul’da 2 kritik zirve yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ”AB ile yeni bir süreç başlatabiliriz. Bunun için pek çok adım attık bundan sonra da atacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522