Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

12 Nisan İstanbul haberleri

Başlıklar

12 Nisan İstanbul haberleri Ayrıntılı haber gazetesi

”Uyarılar devam ediyor”. 12 Nisan İstanbul haberleri, İçişleri Bakanlığınca 2 gün süreyle il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından İstanbul’da yaşanan yoğunluk sona erdi. Sokağa çıkma yasağının açıklanmasının ardından fırınların ve gıda malzemesi satılan iş yerlerinin önünde kuyruk oluşturan vatandaşların bazıları, 00.00 itibarıyla evlerine döndü. Bazı yerlerde de polis, sokağa çıkma yasağı başladığı anonslarıyla vatandaşlardan evlerine dönmelerini istedi.

Anadolu gazetesi ”Tip A hayvandan bulaşıyor”. İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nin Covid-19’un gençlik geçmişini ortaya çıkarmak için yaptığı araştırmada, virüsün temel olarak üç farklı şekilde mutasyona uğradığı keşfedildi. Virüse ait aralık-mart tarihleri arasındaki örneklerin incelendiği araştırmada, virüsün hayvanlardan insanlara bulaşan orjinal hali olan Tıp A, şu anda en çok ABD’de ve Avustralya’da bulunuyor.

Damga gazetesi

”Meydanlarda 1 tane insan kalmadı”. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Taksim Meydanı da boş kaldı. Metroların kapalı olması nedeniyle bazı yolcular otobüslere yöneldi. Gece vardiyasından çıkan işçiler metronun kapalı olması nedeniyle otobüslere bindi. Taksim Meydanı’nda bir inşaatta çalışan Şükrü Duman ”İnşaat işçisiyiz. Akşam gelip sabah gidiyoruz. Gece vardiyasında çalışıyoruz. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bizi eve gönderdiler. Biz de bir şekilde eve gitmeye çalışıyoruz. Her taraf bomboş. Bakalım otobüs bulabilecekmiyiz?” dedi.

İstanbul gazetesi ”Yerel yönetimler çalışıyor”. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bu gece saat 24.00’a kadar devam edeceği hatırlatıldı. Yasak kapsamında 31 ilde vatandaşların mağdur olmaması için ekmek gibi ihtiyaçlarının valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan vefa sosyal destek grupları, yerel yönetimler, muhtarlar ve fırın esnafı vasıtasıyla karşılandığı kaydedildi.

İstiklal gazetesi

”Yasağa uymayana 389 liralık ceza”. Ülkemizdeki 30 Büyükşehir ve Zongoldak’ı kapsayan 2 günlük sokağa çıkma yasağına uymayıp işi olmadığı halde sokağa çıkanlara polis tarafından cezai işlem uygulandı. Yasağa uymayanlara polis ekipleri tarafından 389 Türk lirası para cezası kesildi. Öte yandan İETT, 48 saat süreyle uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı süresince istisna kapsamında olan İstanbullular için sabah ve akşam seferleri sürdürürken, metrobüs de sabah 06.00-09.00 ve akşam 16.00-20.00 arasında 10 dakika aralıklarla karşılıklı seferler yapılacak.

İttifak gazetesi ”Sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktar arttı”. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şartlı doğum yardımının 100 liraya, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı kapsamında ödenen miktarın da 325 liraya çıkarıldığını bildirdi. Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal yardımlarda hak sahiplerinin yüzde 61’ini kadınların oluşturduğunu belirtti.

12 Nisan İstanbul Haberleri Vatan gazetesi

”2 bin 765 kişiye işlem yapıldı”. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada: ”31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımızın neredeyse tamamı sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde kalarak alınan karara yüksek oranda uyum sağlamıştır. Ancak bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili kanun maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden 2 bin 756 kişiye adli/idari işlem gerçekleştirilmiştir.

Son-An gazetesi ”Sokaklar boş kaldı”. İstanbul (AA)-Sokağa çıkma yasağının açıklamasının ardından fırınların ve gıda malzemesi  satılan iş yerlerinin önünde kuyruk oluşturan vatandaşların bazıları, 00.00 itibarıyla evlerine döndü. Bazı yerlerde de polis sokağa çıkma yasağı başladığı anonslarıyla vatandaşlardan evlerine dönmelerini istedi. Polis zaman zaman sokak ve caddelerde bulunan vatandaşları, evlerine dönmesi konusunda uyarıları devam ediyor. Polisin uyarılara başlamasıyla birlikte sokak ve caddeler de sakinleşti.

Son Saat gazetesi ”Başkent sokakları sessizliğe büründü”. Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı, İstanbul, Ankara, İzmir’in de aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ve zonguldak’ta 10 nisan 00.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı idan edilmişti. Yasağın ilk gününde başkent sokakları boş kaldı.

Tünaydın gazetesi ”İyilik işçileri iş başında”. İstanbul, her gün yüzlerce vatandaşa hizmet veren, taleplerini alan ve ihtiyaçlarını karşılayan Arnavutköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, güler yüzlü personeli ile vatandaşların gönlünü fethediyor. Bünyesinde yer alan markalar ile vatandaşa en yakın müdürlüklerden biri olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın talimatıyla, Covid-19 salgınında da vatandaşların yanında.

Yeni Çağrı gazetesi

”31 ilde sessizlik hakim”. Önceki gece sokağa çıkma yasağının açıklanmasının ardından fırın ve gıda malzemesi satılan iş yerlerinin önünde kuyruk oluşturan vatandaşların bazıları, 00.00 itibarıyla evlerine döndü. Bazı yerlerde de polis, sokağa çıkma yasağı başladığı anonslarıyla vatandaşlardan evlerine dönmesini istedi. Polisin zaman zaman sokak ve caddelerde bulunan vatandaşları, evlerine dönmesi konusunda uyarıda bulundu. Polisin uyarılara başlamasıyla birlikte sokak ve caddeler de sakinleşti.

Yenidevir gazetesi ”Rusya’da cezaevinde isyan çıktı”. Rusya’da bin 300 mahkumun bulunduğu cezaevinde isyan çıktı. Yangın çıkaran mahkumların isyanları bastırılmaya çalışılıyor. Rusya’nın İrkutsk  Bölgesi’ne bağlı Angarsk şehrinde bulunan 15 numaralı cezaevinde mahkumlar tarafından isyan çıkarıldı.

Yenisöz gazetesi ”Sağlık emektarları aileleriyle görüntülü konuşuyor”. Sağlık görevlileri, kendilerini ve ailelerini riske atmamak için de evlerinden ve ailelerinden  ayrı yaşamak dahil her türlü fedakarlığı segiliyor. Acil serviste görevli Doktor Şakir Hakan Aksu, vatandaşların ve Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarına desteğinin kendilerini motive ettiğini dile getirdi. Aksu, 1,5 yaşındaki bir oğlu olduğunu belirterek, ”Eşim de kadın hastalıkları ve doğum uzmanı. Aileme hastalık bulaştırmamak için eve gitmiyorum. Başkent Öğretmenevi’nde kalıyorum. Birbirimizi görüntülü arıyoruz” dedi.

Yenigün gazetesi

”Türkiye’de ücretsiz dünyada ücretli”. Bilim insanlarının salgınla mücadele için canla başla çalıştığına dikkat çeken Erkurt, ”Bunlar çok pahalı tedaviler ancak Türkiye’de bu tedavi yöntemi ücretsiz. ABD’de 35 bin dolar, Avrupa’da 25 bin avro gibi ücret alınarak uygulama yapılıyor. İnsanlar bunları bilmeli” dedi. Malatya Devlet Hastanesi’nde de bir hastaya plazma uyguladıklarını anlatan Erkurt, Siirt’e uygulama için plazma gönderdiklerini aktardı. Havaların ısınmasıyla virüsün azalacağını belirten Prof. Erkurt, izolasyonun sağlanması durumunda salgının 2 ay içinde bitebileceğini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522