Dolar 32,5892
Euro 34,8137
Altın 2.417,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

12 Nisan Pazar Gazete Özetleri

Başlıklar

12 Nisan Pazar Gazete Özetleri

12 Nisan Pazar Gazete Özetleri Korkusuz gazetesi

”Belediye yardımı alana 1000 lira yardım yok”. 12 Nisan Pazar Gazete Özetleri, Salgın tedbirleri kapsamında dar gelirliye 1000 lira destek dağıtılmaya başlandı. Ancak dün, belediyelerden yardım alanların bu paradan faydalanamayacağı ortaya çıktı. Esenler’de PTT duvarına asılı kağıttaki notu gören vatandaşlar hem üzüldü, hem de ”böyle bir şey mi olur” diye tepki gösterdi.

Akşam gazetesi ”ABD’nin kabusu ayrı New York’un ayrı”. Salgınla baş edemeyen ABD’de virüs nedeniyle ölenlerin sayısı üst üste iki gün 2 bini aştı ve 20 bin 304’e ulaştı. New York’ta hayatını kaybedenlerin sayısı da 8 bini geçti.

Analiz gazetesi ”Küresel ticareti kolaylaştıracaklar”. Geçen 26 Mart’taki toplantıdaki taahhütler ve global durgunluğa alınabilecek yeni kararlar çarşamba günkü G-20 Zirvesi’nin ana gündemi olacak. Toplantıdaki küresel ticareti hızlandırmak için merkes bankaları arasında yerli para swabı ile petrol üretimini kısmıyla ilgili son anlaşma öne çıkacak.

Cumhuriyet gazetesi ”Emekler heba ediliyor”. Virüs salgınına karşı ilan edilen iki günlük sokak yasağının son anda duyurulması nedeniyle yurttaşların market ve fırınlara akın etmesi, salgının yönetilmediğini bir kez daha ortaya koydu. Enfeksiyon ve halk sağlığı uzmanları, ”Görüntüler vahım. Ciddi vaka sayısı artışı olacak” dedi.

12 Nisan Pazar Gazete Özetleri Doğru Haber gazetesi

”Yeni tip koronavirüs, can almaya devam ediyor. Dünya genelinde ölü sayısı 100 bini aşarken vaka sayısı da 1,7 milyonu geride bıraktı. Günlük ölü sayısının 2 binleri bulduğu ABD, vaka sayısında başı çekerken: İngiltere, İspanya, Fransa ve İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde de her gün yüzlerce insan, salgından hayatını kaybediyor. Uzmanlara göre virüse karşı etkili bir ilacın bulunması, bir seneden fazla sürebilir. Ülkelerin virüsten korunmak için alabildiği önlem ise, sosyal mesafeyi artırmak için sıkı güvenlik tedbirleri ve sokağa çıkmanın azaltılması düzeyinde kalıyor.

Evrensel gazetesi ”Çözüm güvenceli karantina”. 2 günde yaşanmayacak bulaşı 2 saatte oluştu. başlamasına sadece iki saat kala açıklanan, halkın sokağa akın etmesine neden olan 2 günlük sokağa çıkma yasağına tepki yağdı. SES, kuyruklar nedeniyle 2 günde yaşanmayacak bulaşının 2 saatte oluştuğuna dikkat çekti. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala ortaya çıkan tablonun ”Salgın iyi mi, kötü mü yönetiliyor” tartışmasına nokta koyduğunu söyledi.

Birgün gazetesi ”Yanlışlar nedeniyle tüm ülke kaybediyor”. Başta belediyeler olmak üzere herkesle kavga etmeye devam eden, itiraz edeni gözaltına alan, tutuklayan, baskı yasaları çıkarmak için hala debelenen Saray rejiminin attığı her yanlış adımın bedelini tüm ülke ödüyor. Bugün lazım olan sahra hastanelerine iki ay sonraya gün veren iktidar, bir ay önce alınması gereken sokağa çıkma yasağı kararını cuma gecesi alabildi: uygulamaya iki saat kala duyurdu. Yüz binlerce insan salgına davetiye çıkarır gibi marketlere doluştu. İktidar halkın sağlığıyla oynadı. Tüm hatalı kararlar sonrasında olduğu gibi Erdoğan yüne sessiz.

Hürriyet gazetesi ”Muhakkak risk olacaktı”. 1.5-2 saatlik süreçte bazı kısıtlı bölgelerde, çok sınırlı sayıda yığılma oldu Doğrudur. Ben bunu öngörmedim. Şundan eminim: Nasıl bir yöntem izlersek izleyelim muhakkak risk olacaktı. Sokağa çıkanların sayısı 250-300 bin civarında Karar, zamanlaması açısından bakanlığımıza aittir. Eleştirileri de aldım kabul ettim.

12 Nisan Pazar Gazete Özetleri Karar gazetesi

”İkinci duyuru geç geldi vatandaş fırına koştu”. Türkiye, ilk vaka duyurusunun yapıldığı 11 Mart’tan bu yana kademeli olarak tedbirleri hayat geçirdi. Bilim insanlarının ”Tam izolasyonu sağlayamazsak bu işi çözemeyiz” uyarıları sonrası 31 şehirde iki gün sokak yasağı ilan edildi. Ancak kararın, uygulamadan sadece iki saat önce duyurulması istenmeyen tabloya yol açtı. ‘İstisnalar var, fırınlar açık kalacak’ açıklamasının ilk duyurudan sonra gelmesi de karmaşayı artırdı.

Milat gazetesi ”Gönül saraylarımız”. Evlerimiz bizimle birlikte nefes alıp veren yakınlarımızla gönül saraylarımızdır. Her gün yatıp kalktığımız biricik sığınağımızla ikamet etmek hakikaten bazılarının öne sürdüğü gibi sıkıcı mıdır’ Asla değil! Aslında kıymetini bilsek dünyanın en güzel işi kişinin evde bulunmasıdır. ailenin diğer fertleriyle birlikte olmasıdır. Bu mekanlarda hayatımızın en güzel günlerini yaşayabiliriz.

Milli gazetesi ”1 Aylık emek 2 saatte heba oldu”. İçişleri Bakanlığı, 33 gündür devam eden koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde 30 büyükşehir ile Zolgundak’ta Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağı ilan etti. ‘Sokağa çıkma yasağı’nın uygulamadan 2 saat önce, duyurulması, kargaşa dolu bir süreç yaşattı. Bakanlığın, genelgeyi Perşembe günü valiliklere servis etmesine rağmen uygulamanın Cuma gecesi 22:00’de yürürlüğe sokulması bu kargaşada en önemli etken oldu.

12 Nisan Pazar Gazete Özetleri Milliyet gazetesi

”Can kaybı bin 101 oldu”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın nedeniyle dün 95 kişinin daha yaşamını yitirdiği belirterek, toplam can kaybının bin 101’e yükseldiğini açıkladı. Koca, şu bilgilere verdi: ”Son 24 saatte 5 bin 138 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 52 bin 167’e ulaştı. İyileşen hasta sayısı da 542 artarak 2 bin 965’e çıktı.

Posta gazetesi ”Uzun süreye hazır olun”. Bilim Kurulu’nun bir  başka üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye’nin durumunun birçok Avrupa ülkesinden daha iyi olduğunu söyleyerek şunları ekledi: ”Bu süreç bizi aldatmasın. Yükselme dönemindeyiz. Bizde hızlı bir artış olduğu görülüyor. Alınan yeni önlemler faydalı olabilir. Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın.

Şok gazetesi ”Duraklarda çile”. Sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında tutulan çalışanlar, sabah saatlerinde işe gitmek için yollara düşerken, büyük sıkıntılar yaşandı. İstanbul’da metrobüs seferleri 06.00-09.00 ve akşam 16.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşti.Otobüs seferleri de seyrek yapıldığı için işine gidenler zor anlar yaşadı.

12 Nisan Pazar Gazete Özetleri Türkgün gazetesi

”64 milyon evde”. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, 31 ilde toplam 64 milyon 640 bin vatandaşın neredeyse tamamını sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde kalarak, alınan karara yüksek bir oranda uyum sağladığını, kuralı ihlal eden 2 bin 756 kişi hakkında adli/idari işlem yapıldığını duyurdu. Bakanlık, ”Tedbirlere göstermiş oldukları duyarlı yaklaşımdan dolayı vatandaşlara teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522