Dolar 32,5488
Euro 34,8567
Altın 2.427,70
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

13 milyon emekli aç

Başlıklar

Gazete Özetleri 13 milyon emekli aç

Korkusuz Gazetesi 13 milyon emekli aç. Türkiye’de emekliler, düşük maaşlarla geçim mücadelesi veriyor. Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Çalışkan, ”Geçen yıl 100 lira olan gıda harcaması bugün 150 lira. Hayat pahalı. Maaş zamları düşük. 13 milyon emekli açlık sınırının altında maaila geçinmeye çalışıyor. Halimiz kötü” dedi.

Akşam Gazetesi ”Şov yapma”. Yunanistan ve Rum yönetimi, Kıbrıs Türkü’nün bu coğrafyadaki haklarını gasp etmeye çalışıyor. Hukuksuz adımların bir başka amacı da ülkemizi Antalya Körfezi’ne hapsetmektir. Kimsenin hakkında gözümüz yok, ama hakkımızı da yedirmeyiz.” Son dönemde, Doğu Akdeniz’e sahildar olmayan bir ülkenin de kışkırtmalarıyla, Yunanistan ve Rum yönetiminin yanlış adımlar attığını görüyoruz. Kimse kendini dev aynasında görmemeli, net konuşuyorum şov peşinde de koşmamalıdır.

Analiz Gazetesi ”430 kuruluş kar etti”. Analiz Gazetesi Manşet. İSO ikinci 500 şirketleri, korumacılık ve jeopolitik riskler riskler sebebiyle küresel değer ve tedarik zincirlerine katılımın zorlaştığı geçen yıl, 2017’deki yüzde 30.9, 2018’deki yüzde 27,8’lik üretimden satışlarla elde ettiği oranı yakalayamadı. Buna rağmen satışlarını yüzde 14,2 artıran şirketler 157 milyar liralık bir gelir sağladı. Özkaynağa kıyasla toplam borçlarının payını 2018 yılında yüzde 62,4 iken, 2019’da yüzde 587’ye indiren 500 şirketin 429’u yılı kar ile kapattı.

Anayurt Gazetesi

”Kadınların eylemine polis müdahalesi”. 13 milyon emekli aç. Ankara Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Kolej’deki metro durağında yaşam zinciri oluşturarak buradan Çankaya Belediyesi’ne yürümek istedi. Ancak polis, yürüyüşe izin vermedi ve kadınların eylemini Kurtuluş Parkı’nda yapabileceğini söyledi. Polise tepki gösteren kadınlar da eyleme karşı alınan önlemlerin kadınlar öldürülürken alınmadığını ifade etti.

Aydınlık Gazetesi ”Battık-Bittik lobisi”. Albayrak, Türkiye’nin, 80’li yıllarda, serbest piyasa ekonomisine geçtiğinden beri kur algısı ile ekonomiyi ölçmeye yönelik bir psikolojik iklime girdiğini belirtti. Her kur yükselişinde ”battık-bittik lobisi’nin harekete geçtiğini vurgulayan Albayrak, ”Doğu Akdeniz’de, Libya’da ne işimiz var. Suriye’de PKK ile mücadeleyle ne işimiz var. IMF ile anlaşsak ne olur, sıcak para gelsin” diyenler olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Gazetesi ”Kendi dövizini çekene komisyon”. Cumhuriyet Gazetesi Manşet. Dövizle işlemleri dizginlemek isteyen TCMB, bankalara, döviz hesabından para çekilmesine masraf alma hakkı tanıdı. Başta Ziraat Bankası olmak üzere bankalar binde 2 ile 5 arasında komisyon almaya başladı. Ekonomistler dövizin yastık altına kaçacağı uyarısı yaptı. Tüketici dernekler, ”Parasını çekenin komisyon ödemesi söz konusu olamaz” diye tepki gösterdi.

Diriliş Postası Gazetesi 13 milyon emekli aç

”Türkiye’yi değiştirdi”. Dediği gibi de oldu. 13 milyon emekli aç. Cumhurbaşkanlığı sistemi, Ayasofya’nın açılması, bürokrat oligarşinin, askeri ve yargı vesayetinin geriletilmesi, Türkiye’nin enerjisini heba eden haybeye laiklik tartışmalarının üzerine beton dökülmesi, kamusal alanda başörtüsü geriliminin kalkması, ‘başörtülü’ öğrencilerin eğitim hakkını gasp eden yasakların ülke gündeminden çıkması.

Doğru Haber Gazetesi ”Korkunun iyi ayarlanamamasının da istenmeyen sonuçları var”. Doğru Haber Manşet. Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Atalay da yaşıyor olmanın hem sayısız zevkleri hem de tehlikeleri olduğunu, zevklerin hoşnutluk hissine, tehlikelerin ise korkuya neden olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ”Sağlığımıza dikkat etmek ve önlem almak hayatta kalmamız için olumlu bir tutum.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522