Dolar 32,3535
Euro 35,1812
Altın 2.324,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

13 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

13 Şubat 2020 Perşembe gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

13 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Diriliş Postası

Diriliş Postası, ”Yoğurtta yerli maya dönemi”. 13 Şubat Gazeteleri ve Özetleri. Milletimizin dünya mutfağına kazandırdığı büyük ölçekli üretiminde kullanılan ithal maya ayıbı sona erdi. Torku yoğurt mayasını Konya’da üretmeye başladı, böylelikle yoğurtta ”Sütü bizden mayası elden” dönemi sona erdi.

 

13 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi, ”Her yerde vururuz”. Başkan Erdoğan, Mehmetçik’i hedef alan İdlib’deki rejim saldırganlığına karşı atılacak adımları sıraladı.

Analiz gazetesi, ”Enflasyonda hedef yüzde 8,5’in altı”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan onca tarihi hadiseye rağmen, ülkede tüm çarkların işlemesinin hedeflerden kopmama iradesi olduğunu söyledi. Erdoğan, ”Faizler indiği halde ne döviz kuru patladı ne enflasyon zıpladı ne piyasalar karıştı. İnşallah enflasyonda yıl sonu hedefimiz olan yüzde 8,5’un bile altına ineceğiz” dedi.

Anayurt gazetesi, ”Diyanet’ten ‘katılımla çalışın’ talimatı”. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personelin maaş ve ücretlerini ‘faiz finans kuruluşları olan katılım bankalarından’ alması yönündeki yazısını değerlendiren Kamu-Sen’e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, faizsiz bir yapıya destek verdiklerini ancak katılım bankalarının her yerde şubesi olmadığını, promosyon ödemelerinin de düşük olduğunu söyledi.

Aydınlık gazetesi, ”ABD, Yunanistan, Fransa’dan Ege’de ada işgali tatbikatı”. Türkiye İdlib’le uğraşırken, Doğu Akdeniz ve Ege’de tehlikeli gelişmeler yaşanıyor. ABD, Yunanistan ve Fransa’nın ‘İskender 2020’ tatbikatı Türkiye’yi hedef aldı.

Birgün gazetesi, ”Okul öncesi eğitime Diyanet’ten kıskaç”. MEB ile imzaladığı işbirliği anlaşmalarıyla eğitimin hemen her kademesinde etkin hale getirilen Diyanet, 5-6 Yaş Kur’an Kursları’nda 131 bin öğrenciye okul öncesi eğitim verdi.

Cumhuriyet gazetesi, ”Savcılık Kuzu dosyasını açtı”. Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’nin tahliyesi için yargıya baskı yaptığı iddia edilen dönemim Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Doğruhaber gazetesi, ”Sudan yönetimi, Beşir’i UCM’ye teslim edecek”. Darbe ile başa gelen Sudan yönetimi, eski Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’i Uluslararası Ceza Mahkemesine teslim edeceğini açıkladı. Hükümet Sözcüsü et-Teayişi, hakkında tutuklama emri bulunan Sudanlıların UCM’ye teslim edilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.

Dünya gazetesi

Dünya gazetesi, ”Üretim merkezlerinde ‘takipteki alacak’ arttı. Gaziantep, Adana, Denizli, Kütahya, Düzce gibi sanayisiyle öne çıkan illerde kapanan ya da sıkıntıya düşen fabrikalar kentin ekosistemini olumsuz etkiledi.

Evrensel gazetesi, ”Bizler üzerinden toplum susturulmak isteniyor”. Gezi davasında müebbet hapis istenen 3 kişiden biri olan Mücella Yapıcı ”Bizler üzerinden toplum susturulmak isteniyor.” dedi.

Fotomaç gazetesi, ”Aslan’dan acı veda”. G.saray, 2-0’ın rövanşında sahada Alanya’yı 3-1 yense de Ziraat Türkiye Kupası’nda elendi. Konuk ekip, yarı finale yükseldi.

Hürriyet gazetesi, ”Çinofobi’ye karşı Çinlilere sarıldık”. Korku ve panik yaratan koronavirüs, Çinlilere yönelik önyargılara da neden oldu. Ben de ”Her Çinliyi virüslü sanma” deyip konsolosluğa gittim, onlara sarıldım, yaşadıklarını dinledim.

Karar gazetesi, ”İnisiyatif var kontrol yok”. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, üç kişinin hayatını kaybettiği Sabiha Gökçen faciası için ”Uçağı kullanan pilot inisiyatif kullandı. Ancak sonra kontrolü sağlamakta aciz kaldı” dedi.

Milat gazetesi, ”PKK panik içinde”. HDP’den dağa kaçırdığı evlatlarını isteyen Diyarbakır annelerinin HDP önündeki nöbeti devam ediyor. Eşrefoğlu ailesinin 5 yıl sonra oğulları Hüseyin’e kavuşması umutları artırdı.

Milli Gazete, ”ABD’nin gazına gelip yanlış adım atmayın”. Haftalık olağan basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, iktidara İdlib konusunda çağrıda bulundu. Karamollaoğlu, ”ihtiyatı elden bırakmamalıyız. Amerika’nın gazına gelip adımlar atılırsa bu bizi yanlışa sürükler. Suriye’de kaosun büyümesi bize fayda sağlamaz” dedi.

Milliyet gazetesi, ”Kızılay’dan kan çağrısı”. Kızılay azalan kan stoklarına karşı çağrı yaptı. Kızılay Başkanı Ekrem Kınık, ”Düzenli kan bağışı hâlâ dünya ortalamasının altında. ‘İyi ki Varsın Kan Dostum’ adıyla bir ulusal duyarlılık kampanyası başlatıyoruz” dedi.

Posta gazetesi

Posta gazetesi, ”Ekmek parası”. Bursa’da simit satarken rahatsızlanan bir kişi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalp krizi şüphesiyle tedaviye alınan adam, simit tepsisini sedyede bile elinden bırakmadı.

Şok gazetesi, ”Bir garip kız kaçırma”. Çaresiz anne, 14 yaşındaki kızının Mahire T. adlı erkek gibi davranan bir başka kadın tarafından kaçırıldığını söyleyerek yardım istedi… Çocuk, 18 gün sonra İrfan Y’nin evinde Mahire T. ile birlikte bulundu.

Türkgün gazetesi, ”Altın yine zirvede”. Küresel fonlardaki altın miktarı, 61 tonluk artışla tüm zamanların zirvesi olan 2 bin 947 tona çıktı. Altın fonlarındaki varlıkların piyasa değeri 150 milyar dolara ulaştı.

Türkiye gazetesi, ”Virüse karşı camlı tedbir”. Dünyada koronavirüs bulaşan sayısı 45 bini aştı. Ölü 1.117 oldu. Japonya’da karantina altındaki gemide virüs 4 kişiye daha bulaştı. ABD 11 karantina bölgesi açtı. Rusya 20 bin kişiyi gözetim altına aldı. Hong Kong’da bir şirket virüs bulaşmasını engellemek için masalara camlı panel koydu.

Yeni Akit gazetesi, ”Aselsan’dan rekor ciro”. Milli savunma sanayimizin öncü kuruluşlarından ASELSAN’ın net kârı, geçen yıla göre yüzde 45 artarak 3,4 milyar seviyesine ulaşırken, nakit mevcudu ise 3,5 milyar lira seviyesini buldu. İhracat teslimat tutarı önceki yıla kıyasla yüzde 50 artış göstererek, 330 milyon dolar olarak gerçekleşen ASELSAN’ın cirosu 12 milyar lirayı aşarak tarihi bir rekor kırdı.

Yeni Asya gazetesi, ”AP, bayrak provokatörüne ceza kesti”. Avrupa Parlamentosu Ocak ayında Brüksel’de ”Yunan Adalarında İnsani Durum” başlıklı oturumda yaptığı konuşma esnasında Türk bayrağını yırtan Yunan Parlamenter İoannis Lagos’a ceza kesti.

Yeni Birlik gazetesi, ”41 yıl sonra gelen itiraf: yanıldık”. İran Devrimi’ne katılan Nobel ödüllü hukukçu Şirin Ebadi, devrimin 41. yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı açık mektupta ”Devrime destek verdiğim için özür diliyorum.” ifadesini kullandı.

Yeni Mesaj gazetesi, ”Salgın, ayakkabı ihracatına yaradı”. İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, koronavirüs nedeniyle bazı Avrupalı firmaların ayakkabı talebini Çin’den Türkiye’ye kaydırdığını belirterek, ”Yılsonunda ihracatın en az yüzde 25’lik artışla 1.2 milyar dolara ulaşarak tarihi rekor kırmasını bekliyoruz” dedi.

Yeni Şafak gazetesi, ”BAE ve Dahlan’a 3 ülkede dava”. İngiltere’de bir hukuk firması, Yemen’de suikast ve işkence yapan BAE ile taşeronu Muhammed Dahlan’a İngiltere, ABD ve Türkiye’de davalar açtı.

12 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522