Dolar 32,5306
Euro 34,8564
Altın 2.423,34
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

14 Nisan Adana Haberleri

Başlıklar

14 Nisan Adana Haberleri

Güney Haber gazetesi 14 Nisan Adana Haberleri

”Çiftçilerden içişleri ve tarım bakanlıklarına teşekkür”. 14 Nisan Adana Haberleri Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsle mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ederken salgının tarımsal üretimin kesintiye uğramaması için gerek Tarım Bakanlığı, gerekse İçişleri Bakanlığı’nın aldıkları tedbirler çiftçiler tarafından takdirle karşılandı. Korona virüs salgınının, ekonomik olarak bir çok sektörü olumsuz etkileyeceğini aşikar olduğunu ifade eden Çukurovalı üreticiler, ”Sokağa çıkma yasağı sürecince bir milli güvenlik meselesi olan tarımsal üretimin devamı ve gıda güvenliğinin temini için çiftçilere gereken desteği hassasiyet ve özen içerisinde sağlayan Tarım Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.

Metropol gazetesi ”Ata Ivak’la çok yakında”. Bu günlerde Ata Ivak ve ekibi yine oldukça aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Herkesin özellikle sosyal medyadan yayılan yaptığı, büyük sanatçıların konserler verdiği, sporcuların egzersiz programlarını paylaştığı bu popüler mevrada, Ata Ivak da dans derslerini paylaşmaya başlıyor. Özellikle zor günler geçirdiğimiz bu zamanlarda, Ata Ivak’ın sosyal medyadan ücretsiz dans dersleri vermesi, pratik saatlerine insanları teşvik etmesi ve temek adım, duruş, poz gibi hareketlerin üzerinde durması sevenleri için ve dansa başlamak isteyenler için, deyim yerindeyse, ”ilaç gibi geldi”.

Gazette gazetesi

”Sorunlar dinleniyor”. Korona virüs salgını öncesi günde ortalama 2 bin 100 ile 2 bin 300 telefon çağrısı alan Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi, şu anda 12 bin ile 13 bin arasında çağrıya cevap veriyor, vatandaşların sorunlarını dinleyip ihtiyaçlarını karşılıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, istek ve talepleri alıp, çözümü içim ilgili birimlere ileten 58 personelle hizmet üreten 153 Çağrı Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

”Seyhan, hayatı kolaylaştırmak için görevde”. Seyhan Belediyesi covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Seyhan Belediye Başkanı Akif  Kemal Akay salgın nedeniyle yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi ve halkın yaşamını kolaylaştırmak amaçlı hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

”Maske üretimi”. Yüreğir Belediyesi, 6 kültürevinde maske üretmeye başladı. 600 bin adet maske üretileceğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet, maskelerin en kısa sürede ücretsiz olarak dağıtılacağını

vakit geçirmeliyiz”. Çin’de başlayarak kosa sürede yayılan Corona virüs nedeniyle tüm dünya ve Türkiye evde sosyal izolasyon süreci yaşıyor. Bu süreçte evde olan çocukların sağlıklı bir süreç geçirmeleri için ebeveynlere dikkatli olmaları uyarısında bulunan Psikolog Büşra Özdoğan, ”Hayatınızdaki öncelikleri gözden geçirmek, evinizdeki fazlalıkları değerlendirmek gibi bu süreçt evde kalmayı hem kendiniz hem çocuğunuz için fırsata çevirmek mümkün” dedi.

”Seyhan, 7’den 77’ye halkın hizmetinde”. Seyhan Belediyesi covid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Seyhan Belediyesi, sosyal medya hesabından kuruma ulaşan bir babanın çocuklarına ”Uçurtma” talebini de yerine getirdi.

”Caddeler yoğunlaştı”. Adana’da iki günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesi ile caddelerde araç ve yaya yoğunlaştığı görüldü. Sokağa çıkma yasağından önce alınan tedbirlerin uygulanacağı ve bu kapsamda 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma yasağının devam ettiği belirtildi.

Ekspres gazetesi

”Özgan ve beraberinde 27 kişiye soruşturma açıldı”. Aralarında Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın da bulunduğu 28 kişi hakkında İç İşleri Bakanlığı, FETÖ ye, Kozan Belediye Meclisi Tarafından yapılan imar durumu değişikliği ile ilgili olarak soruşturma izni verdi. İlçemiz Karacaoğlan Mahallesi Şehit Hüseyin Soydan Caddesi üzerinde bulunan hazineye air arsada imar durumu değişikliği yapılarak, Fetö ye tahsis edilmesi ile ilgili olarak sürdürülen dava nedeni ile İç İşleri Bakanlığı, dönemin Belediye Başkanı Kazım Özgan, yanısıra kararda imzası bulunan Belediye Başkanı vekili Abidin Kaymak, belediye encümen üyeleri, imar müdürü ve çok sayıda belediye personeli hakkında soruşturma izni kararı verdiği öğrenildi. İç İşleri Bakanlığı Kozan Kaymakamlığı tarafından 28 kişiye tebliğ edildiği, tebliğin 10 gün içerisinde Sayıştaya itirazda bulunabileceklerinin altını çizdi.

Toros gazetesi 14 Nisan Adana Haberleri

”Çocuklara uçurtma”. Seyhan Belediyesi, salgın nedeniyle  sokağa çıkışı kısıtlanan 20 yaş altı ve 65 üstü yaş almışlara hizmet ederek süreci daha kolay atlatmaları için katkı veriyor. Seyhan Belediyesi, sosyal medya hesabından kuruma ulaşan bir babanın çocuklarına ”Uçurtma” talebini de yerine getirdi. Sosyal medya hesabından sokağa çıkma yasağı nedeniyle dışarı çıkamadığını belirten bir baba, çocuklarına ”uçurtma şenliği’nde kullanmaları için uçurtma talep etti. Bu istek Seyhan Belediyesi Zabıta ekiplerince yerine getirilerek çocuklara uçurtma getirdi. Baba ve çocuklar bu jest karşısında mutluluklarını gizleyemedi.

”Şevkin, ”Atanmış işsiz 20 bin öğretmen çaresiz”. Kamu Personeli Seçme Sınavı puanından ve sözlü mülakattan başarı ile geçen, ardından 18 Mart tarihinde atama yerleri belli olan ancak henüz görev verilmeyen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışacak sözleşmeli öğretmenler, çaresiz bekliyor.

Yeni adana gazetesi ”Adana Valiliğinden sahra hastanesi açıklaması”. Valilik’ten yapılan açıklamada, sahra hastanesi kurulduğu iddia edilen yerin fuar alanı olduğu, bu alanda bin yataklı hastanenin bulunmadığı ve olması gereken tıbbi donanımların olamaması sebebiyle sağlık hizmeti açısından uygun şartları hiçbir şekilde taşımadığı kaydedildi. CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz 4 Nisan’da korona virüs salgınına karşı acil eylem planı çerçevesinde, TÜYAP Fuar Alanı’na belediye olarak bin yataklı sahra hastanesi kurduklarını ve kullanıma hazır olduğunu açıklamıştı. Gazetecilerin içerden görüntü alınmasına izin verilmeyen sahra hastanesiyle ilgili sadece Belediye Basın Bürosu tarafından görüntü ve fotoğraf servis edilmişti. Görüntü ve fotoğraf çekmek için alana giden gazetecileri ise güvenlik görevlileri içeri almamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522