Dolar 32,5615
Euro 34,9979
Altın 2.435,97
BİST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

15 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

Başlıklar

15 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri Korkusuz Gazetesi

”Ver T.C.’ni al maskeyi”. 15 Nisan çarşamba gazete özetleri, Vatandaş günlerdir maske bekliyor. Ancak ne kapıya kargo geliyor ne de telefona Sağlık Bakanlığ’ndan maskenizi alabilirsiniz’ mesajı. Her gün dışarı çıkmak zorunda olanlar kara kara düşüyor. Maskesiz işe gitmek bir dert, dönmek ayrı bir dert. Aslında bu iş daha kolay olabilirdi. Vatandaş eczaneye gidip T.C. kimlik numarasını söyleyecek, eczacıda sisteme işledi bilgilerle maske verecekti. Kriz bitecekti.

Akşam gazetesi ”Puanlama 1’den 9’a kadar”. klinik Zayıflık Ölçeği’yle hastaların sağlık durumları 1 ila 9 arasında planlanıyor. İhtiyaçlarını başkalarının yardımıyla giderenlere 6, tamamen bakıma muhtaç kişilere 7, hem muhtaç hem de yaşlı kişilere ise 8 puan veriliyor. Sisteme göre 8 ve üstü tedavi edilmiyor. Dana önce de Almanya ‘öncelikli formu, dağıtarak yaşlıları gözden çıkarmış, İspanya’da huzurevlerinde unutulanların cesedi bulunmuştu. İtalya’da ise 3 bin 859 kişi bakımevinde ölmüştü.

Analiz gazetesi ”Merkez Bankası koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Mart’tan bu yana 25.4 milyar liralık tahvil alımı yaptı. Merkez Bankası’nın bilançosundaki Hazine tahvilleri 10 Nisan itibarıyla 44.8 milyar TL’ye yükseldi. Koronavirüs etkilerini sınırlanmak için tahvil alımlarını hızlandırarak artıracağını açıklayan bankanın 30 Mart’tan beri alımları nominal 19.3 milyar TL, piyasa değeri olarak 25.4 milyar TL’ye ulaştı.

Aydınlık gazetesi

”Eczanelerden 4 talep”. Eczacılar koruyucu kıyafet konusunda büyük sıkıntı yaşıyorlar. Kıyafetlerin tedariki için destek isteyen eczacılar, belediyelerin eczanelerini ve çevresini düzenli olarak dezenfekte etmesini talep ediyor. (TEB), 12 eczanenin 25 çalışanlarının evinde karantinada olduğunu açıkladı. Eczacılar, ”Tüm eczacılarımızın ve çalışanlarımızın düzenli olarak testten geçirilmesini istiyoruz” dedi. Karantina nedeniyle işleri azalan eczacılar, ekonomik destek bekliyor. TEB açıklamasında ”Hükümetin açıkladığı paketlerde eczacılarımıza yer verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi ”Salda Gölü’nde iş makinesi”. Salgınla mücadele kapsamında ziyarete kapatılan Burdur Yeşilova’daki doğa harikası Salda Gölü’nde yapılacak millet bahçesi için iş makineleri çalışmaya başladı. Olay yerine giden CHP’li Göker, tepkiler üzerine çalışmaların durduğunu açıkladı. Göker, ”Yüzlerce yılda oluşan kumları yerinden başka bir yere taşıyorlar” dedi.

Diriliş Postası gazetesi ”Evde kalıtsal koronayı yeneriz”. Koronavirüs ile mücadele için gece-gündüz demeden çalışan Sağlık Bakanı, Fahrettin Koca, ”Evde kalın” çağrılarını yineledi. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası konuşan vatandaşı da sorumluluk almaya çağırdı. Koca, sağlıkçılar olarak kendilerinin hastaları tedavi edeceklerini: ancak insanların da sosyal ortamlardan uzak durup, evde kalarak hastalığa yakalanmamalarını istedi. Koca, ”Evde kalırsak korona kaybedecek”dedi.

Doğruhaber gazetesi

”Rahmet mağrifet ve kurtuluş ayı: Ramazan”. Kur’an-ı Kerim’de, ”(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir. (Bakara-185)” buyruğuyla bahsedilen Ramazan, 24 Nisan Cuma günü başlıyor.

Dünya gazetesi ”Tarihi kısıntı, petroldeki düşüşü frenlemeye yetmedi”. Küresel arz kesintilerinin talepteki düşüşe yetmeyeceği beklentisinin güçlenmesine paralel, petrol fiyatları yönünü aşağı çevirdi. Brent petrol yüzde 3’e yakın düşüşle 30,80 dolara kadar gerilerken, Batı Teksas Petrolü yüzde 4 kayıpla 21,13 dolara kadar geriledi. ABD’lı yatırım bankası Goldman Sachs’ın da aralarında bulunduğu bazı kuruluşlar, kesintilerin yeterli düzeyde olmadığını savunmuş, fiyatlardaki düşüşün devam edeceğini öngörmüştü. Öte yandan tarihi ama fiyatları güçlendirmeye yeterli olmayan petrol kesintileri sonrası Suudi petrol devi Aramco, mayıs ayı petrol satış fiyatlarını açıkladı.

Evrensel gazetesi ”İnşaat işçileri işi bıraktı”. Limak İnşaat’ın Kuveyt’teki şantiyesinde çalışan inşaat işçileri, koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemlerin alınması talebiyle iş bıraktı. Bu koşullar altında çalışmak istemediklerini belirten inşaat işçileri haklarını alıp evlerine dönmek istedi ancak işçiler, firma yöneticilerinin kendilerini istifaya zorlayıp ihbarname imzalatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

15 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri BirGün gazetesi

”Salgın fırsatçılığı yapıyor”. 18 yıllık iktidarı boyunca çocuklarla evlenenlerin cezalandırılmasını engellemek için sürekli girişimde bulunan AKP, salgın günlerinde bir kez daha harekete geçti. AKP, salgın günlerinde bir kez daha harekete geçti. AKP, ”tabandan gelen baskı” söylemiyle çocuk istismarcılarını ”evlilik” şartıyla affetmeye hazırlanıyor. Meclis kulislerine göre Saray’dan düzenleme ”kesinlikle yasalaşsın” talimatı geldi. AKP’li milletvekilleri düzenlemeyi alelacele ”teklif” haline getirip komisyona sunmaya hazırlanıyorlar.

Hürriyet gazetesi ”Hiçbir yere dokunma”. Pozitif vakaların bulunduğu, kırmızı renkle ayrılan bölümdeyim. Girer girmez ilk uyarı, ”Sakın hiçbir yere dokunma” oluyor. Önlemler çok sıkı. Görevli personel dışında kimse giremiyor içeri. Hastanenin 7 katlı binasının tamamı bu hastalar için ayrılmış durumda. Odaların hepsinin kapısı kapalı. Hastalarla konuşmak için odanın kapısına kadar gitmeme izin veriliyor, içeri girmem tehlikeli, Doktorlar sürekli hastaları kontrol ediyor. Hemşireler bir an olsun onları yalnız bırakmıyor. Zaten katta sadece onların ayak sesi duyuluyor.

Karar gazetesi ”20 bin kişilik kapasite aşıldı”. Salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günlerden itibaren Göç İdaresi, 28 geri gönderim merkezinde hijyen gibi konularda önlemler alsa da, buralarda kapasitenin üzerinde göçmenin kaldığı iddiaları tedirgin ediyor. göç idaresi GGM’lerde kaç kişinin tutulduğu konusunda güvenlik gerekçesiyle bilgi paylaşımı yapmıyor. Ancak artan göç dalgası nedeniyle ”20 bin kişi kapasitesinin üstüne çıkıldı” iddiası ortaya atılıyor.

Milat gazetesi

”11 maddede değişiklik”. 15 Nisan çarşamba gazete özetleri, İnfaz Kanunu başta olmak üzere 11 farklı kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre, terör, uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı ve istismar suçları kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebep veren kasten yaralama suçu ile kadına şiddet, işkence ve eziyet kapsam dışında bırakıldı.

”Terhisler uzatıldı”. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, virüs nedeniyle celp ve terhis işlemlerinin risk oluşturduğunu belirterek, ”Nisanda askere alınacakların silah altına alınmasını ertelenmeyi, Kasım 2019’da askere gidenlerin süresini bir ay uzatmayı planlıyoruz” dedi.

14 Nisan Salı Gazete Özetleri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522