Dolar 32,5196
Euro 34,8612
Altın 2.423,96
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

17 Mart Salı Gazete özetleri

Başlıklar

17 Mart Salı Gazete özetleri

17 Mart Salı Gazete özetleri Yeni Şafak gazetesi

17 Mart Salı Gazete özetleri ”Türkiye’ye gelmek istiyorlar”. Koronavirüsün yeni merkezi olan Avrupa’da yaşayan Türkler, Türkiye’ye gelmenin yollarını arıyor. Fransa’da yaklaşık 3 bin kişi, Almanya’da da binlerce kişi dönüş için başvurdu. Gurbetçiler belirlenen saatlerde kalkacak uçaklarla Türkiye’ye getirilip İstanbul’daki öğrenci yurtlarında 14 gün karantina altına alınacak.


Türkiye gazetesi, ”Hepsi de yurt dışı temaslı”. Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs olayında son durumu açıkladı: Bugün (dün) 29 yeni tanı kondu. Toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslı, 3’ü de umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Şu ana kadar can kaybımız yok.

17 Mart Salı Gazete özetleri Yeni Akit gazetesi

”80 yaş üstü ölüme terk ediliyor”. Dünyanın hemen her yerine yayılan koronavirüs salgınında vaka sayısı 180 bine yaklaşırken, dünya genelinde virüsten ölenlerin sayısı ise 7 bine dayandı. Bir günde 369 kişinin öldüğü İtalya’da sağlık sistemi çöktü. Virüsün bulaştığı kişi sayısının 25 bin, ölü sayısının ise 2 bini aştığı ülkede, Kriz Yönetim Biriminin sağlık kuruluşlarına gönderdiği raporda, 80 yaş üstü kişilere yoğun bakım hizmeti verilmemesi ve ölüme terk edilmesinin istendiği iddia edildi.

Akşam gazetesi, ”Uygulama genişletilebilir”. İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi üyesi Handan Bakbak ise, bu durumda hapis cezası verilebileceği görüşünde: ”TCK’nın 195. maddesi gereği 2 aydan 1 yıla kadar hapis verilebilir. Uygulama bu kapsamda genişletilmeli.

Karar gazetesi

”Tatili yanlış anladılar”. Öğrenciler kalabalığa karışmasın diye okulların tatil edilmesinin ardından tatil beldelerinde yoğunluk arttı. İzmir’in gözde bölgelerinden Çeşme, Urla ve Seferihisar’da yazlıkçılar sezon başlamadan sahilleri doldurdu. Alaçatı’daki tabloyu anlatan esnaf Ahmet Bağcı ”Kalabalığın yavaş yavaş arttığını gözlemliyoruz” dedi.

Diriliş postası gazetesi, ”Yunanistan İtalya olma yolunda”. Koronavirüs sebebiyle restoran, bar, konser gibi tüm toplanma alanlarını kapatan, süpermarket ve eczaneler harici tüm kurumlara ”ya kapatın ya da evden çalışın” talimatı veren Yunan hükümeti, halka acil olmadıkça evden çıkmayın talimatı verdi.

Milat gazetesi, ”İyi uyu, sakin kal, et ye”. Prof. Dr. Nevin Şanlıer, ” Bağışıklık sistemini güçlendirmek için süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri, et, balık ve kümes hayvanları, yağlı tohumlar, kuru baklagiller ile sebze-meyveler ve tahıllar yeterli miktarda alınmalı. Egzersiz yapmak ve 7-8 saat uyumak çok önemli” dedi.

Cumhuriyet gazetesi

”Mekanlar kapatıldı”. İstanbullular koronavirüs nedeniyle, büyük oranda sokağa çıkmadı. İçişleri Bakanlığı, tüm Türkiye’de AVM ve lokantalar hariç, insanların toplu halde gittikleri kafe, kahvehane, düğün salonları, sinema gibi tüm kapalı alanların faaliyetlerini durdurdu.

Yeni Söz gazetesi, ”Ülkelerden Kovid-19’a karşı sert önlemler”. Yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısının 5’e, virüse yakalananların sayısınında 313’e yükseldiği Avustralya’da, 14 günlük karantina süresine uymayanlara para ve hapis cezası verileceği açıklandı. Karantinaya uymayanlar takip edilecek Güney Amerika ülkeleri Kovid-19 salgını karşısında bir dizi önlem alıyor.

Sözcü gazetesi, ”Trump’tan Alman firmasına büyük teklif”.ABD Başkanı Trump firmaya ” 1 milyar dolar verelim, sadece bizim için aşı üretin” teklifi yaptı. Almanya, bu bencilliği öğrenince sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Maas, ”Virüsü birlikte savaşırsak yenebiliriz” diyerek Trump’a insanlık dersi verdi.

17 Mart Salı Gazete özetleri Yeni Asya gazetesi

”Duruşmalar ertelendi”. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin, hafta boyunca görülmesi planlanan Akıncı Üssü davasının 30 Mart’a kadar ertelenmesinin ardından Ankara’daki diğer mahkemeler de duruşmaları ertelemeye başladı. İstanbul Adalet Sarayında ise 14 Nisan’a kadar sadece tutuklu sanıkların yargılandığı davaların duruşmaları yapılacak.

10 Mart Salı gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522