Dolar 32,3057
Euro 35,1633
Altın 2.281,20
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

17 Nisan Cuma Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 17 Nisan Cuma Gazete Özetleri

”Vekilime 2 saate bir milletime 2 günde bir”. 17 Nisan Cuma Gazete Özetleri. Salgın sonrası neredeyse maskesiz hiçbir yere girilemiyor. Maske dağıtımı kaos yarattı. Maske satışı yasaklanırken, cep telefonlarına kod gelmeyenler maskesiz kaldı. 10 gün için ücretsiz 5 maskenin dağıtılacağı bildirildi. Halk 4 saat kullanması gereken bir maskeyi bir hafta boyunca kullanmak zorunda. Hal böyleyken Meclis’te vekillerin sık maske değişimi dikkat çekti.

Akşam gazetesi ”Sanki virüs yok”. İstanbul’da güneşin açmasıyla, ‘sosyal mesafe yoksunları’ Esenyurt’taki park ve bahçelere hücum etti. Fatih’teki Kadınlar Pazarı tıklım tıklım dolarken, hafta sonunu yazlıkta geçirmek isteyenler TEM Hadımköy’de kuyruk oluşturdu.

Analiz gazetesi ”İş ve sosyal hayata yeni düzenleme”. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yeni düzenleme işe işveren her türlü iş veya hizmet sözleşmesini, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında 3 ay süreyle feshedemeyecek. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerden, bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapanlara 10 bin liradan 100 bin liraya kadar: piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetlerde bulunanlara ise 50 bin liradan 500 bin liraya kadar idari para cezası verilmesi söz konusu olacak.

Aydınlık haber gazetesi ”Mart ayında üretimlerini durduran otomotiv devleri, sağlık kurumları için çeşitli medikal malzemelerin gönüllü üretimine geçti. Bu süreçte, vardiya saatleri ayarlandı. Riskli çalışanlar izne yollandı. Giriş çıkışlar kontrollü hale getirildi. İşçiler koruyucu maskeleri kendileri üreterek, bulaşma riskini azaltacak inovasyonlar geliştirdi. Bazı firmalar bu hafta başı faaliyetlerine  başlarken, bazı büyük firmalar da ay sonunda üretime devam edecek.

Cumhuriyet gazetesi

”500 bin aile destek istedi”. 17 nisan gazete haberleri. Pandemide küresel işbirliğinin, tarihte gömülmüş boyutta artırılması gerekiyordu. Ama olmadı. Ülkemiz özelinde çok daha açık işbirliği yapabilme imkanı varken, eski alışkanlıklar bu kritik süreçte bile devam ediyor. Hükümetimize bir çağrı yapmak istiyorum. El ele çalışmak için geç değil. Salgınla mücadelenin bir başka yönü de kapıda bekleyen ekonomik zorluklar. İşletmeler kapalı. Sadece 10 günde İBB’ye gelen yeni sosyal yardım talebi 500 bin. 500 bin aile 2 milyon kişi demek. Milyonlarca insanın maddi ve manevi dünyasında açılan yaralara merhem olmak zorundayız. Bir olalım.

Diriliş postası gazetesi ”İzolasyonda çocuklara dikkat”. Salgınla birlikte aileler evlere kapanırken bu durum en çok etkilenen çocukların korku ve panik yaşamaması için anne ve babaların alması gereken bir dizi tedbir bulunuyor. Bu zor günlerde çocukları günlük rutinlere alışmalarını sağlamak için ebeveynlerim işbirliği yaklaşımı içinde olmasını tavsiye eden Psikolog Büşra İşcan, onların beden dilini iyi okumak gerektiğini vurguladı.

Doğru haber gazetesi ”Bu mağduriyetlerin bir benzeri daha yok”. Araştırmacı-yazar Sema Maraşlı, genç evlilik mağdurlarının tecavüzcülerle bir tutulmasının hukuki olmadığını vurguladı. Maraşlı, ”İmfaz yasası yayınladı, içinde genç evlilere af yok. Katili, hırsızı serbest kalıp giderken cezaevinde genç evlenen babalar onların arkasından bakıp kalacaklar! Ne büyük acı! Ne büyük suç genç evlenmek! Dünyanın hiçbir ülkesinde 14 yaş üstü gençlerin cinsel hayatını takip edip kızların şikayeti olmamasına rağmen delikanlıları toplayıp hapse atan bir ülke yok.” dedi.

Evrensel gazetesi ”İşçiye iki seçenek ya hastalık ya işsizlik”. Üç arkadaşlarının koronavirüse yakalandığını ve tedavi gördüğünü ifade eden tersane işçileri, ”Biz çalışmaya devam ediyoruz. Oysa bu arkadaşlarla aynı arabaya bindik, aynı yerde yemek yedik, aynı yerde çalıştık” dedi. Patronları uyardıklarında ‘O zaman işe gelmeyin’ cevabı aldıklarını belirten işçiler, ”Tersaneler denetlensin, herkese test yapılsın” çağrısını yaptı.

Birgün gazetesi

”Salgın dediler altında yandaş çıktı”. TBMM’de ülkenin en büyük kamu kurumlarını bünyesinde bulunduran ve denetlenemeyen Varlık Fonu ile ilgili önemli düzenlemeye imza atıldı. Kabul edilen yasayla zordaki şirketleri Varlık Fonu eliyle kurtarmanın yolu açıldı. Kamu kaynaklarıyla kurtarma operasyonuna karar verecek. Fon yöneticileri, doğacak sonuçlardan sorumsuz kılındı. Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez teklifin görüşmeleri sırasında ”stratejik olan hangileri” sorusunu, ”İşlemlerin gizliliği açısından doğru olmaz” diyerek yanıtsız bıraktı.

Hürriyet gazetesi ”Faydası yok zararı var”. 17 Nisan Cuma Gazete Özetleri  Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, sentetik maskelerin nefes almayı zorlaştırdığını, baş dönmesine neden olabildiğini söylüyor. Burunla yanak arasında yol açtığı boşluk nedeniyle kullanan kişiyi virüslere karşı riske attığını belirten Pullukçu, ”Cerrahi maskenin  üzerine süs olarak takılabilir. Bu maske korunmak için uygun değil. En güvenilir olanı cerrahi maske”dedi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sentetik maskelerin çabuk nemlendiğini ve nefes almayı zorlaştırdığını söyledi. Özlü, ”Pamuklu maskeyi öneriyorum” diye konuştu. Prof. Dr. İsmail Balık, yıkanabilir siyah nano maskelerin, mecbur kalınması halinde iki kat kullanılmasını önerdi Balık, ”Cerrahi maskeler sizi korur ve bulaştırmanızı engeller ” dedi.

Karar gazetesi ”Biz dağıtalım maske işi hızlansın”. CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, Kovid’le mücadelede öneri ve çağrıları sıraladı: Çok sayıda bilim insanıyla birlikte ortak görüşümüz ‘sokağa çıkma yasağı ya da tam-tecridi kapanma’ sağlanması. Zaman kaybedilmeden bu uygulama hayata geçilsin. Yerel yöntemlerin borçları ertelensin. Toplu taşıma araçlarında kullanılan akaryakıttan ÖTV alınmasın. Maskeler büyükşehir ve ilçe belediyelerine teslim edilsin, dağıtımı belediyeler eliyle yapsın Pandemi Kuralları, kentteki salgın verilerini günlük olarak halka açıklasın.

Milat gazetesi 17 Nisan Cuma Gazete Özetleri

”Çocuklarım baba diye ağlıyor”. Kendilerine de af çıkartılmasını umutla bekleyen 2 çocuk annesi Ayşe Erdoğdu , ”Biz kaçtıktan sonra eşim 7 ay hapis yattı. Sonra resmi nikah kıydık yva kurduk. Ancak 8 yıl sonra kamu davası sonuçlanınca eşim tekrar hapse girdi. Çocuklarım ‘baba’ diye ağlıyor” diye konuştu.

”Dayanacak gücümüz kalmadı”. Adana’da yaşayan 2 çocuk annesi G.E. ”Eşlerimiz artık evlerine dönsün, çocuklarına kavuşsun, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Yargı reformuyla bu mağduriyetlerin giderilmesini bekliyorduk fakat olmadı. İnşallah yeni bir düzenlemeyle olur diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

16 Nisan Perşembe Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522