Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

17 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

17 Şubat 2020 Pazartesi İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

17 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Türkiye’nin geleceği inovasyondadır”. 17 Şubat İstanbul gazete özetleri. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Geçen sene uygulamaya başladığımız Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’na gelen talep ümit verici seviyededir. Türkiye’nin geleceği, teknolojide ve inovasyondadır.” dedi.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Tarihte bir ilk”. 56. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında, tarihte ilk kez bir Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Aliyev kamuoyu önünde açık tartışma gerçekleştirdi.

Dokuz Sütun gazetesi, ”PKK’ya darbe”. Bölücü terör örgütüne yönelik olarak 11-15 Şubat’ta 27 ilde düzenlenen operasyonlarda 450 zanlı ile birlikte uzun namlulu silah, tabanca, av tüfeği, fişek, şarjör, örgütlsel döküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Gazete Damga, ”Bunun adı eşkıyalık”. TÜRGEV’den geri alınan, sonrasında İBB Meclisi tarafından Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen İBB binası hakkında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, ”Bu resmen, meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıya anlayışı. Eşkıyanın ne anlama geldiğini biliyorsunuz; malını gasp etmek” ifadelerini kullandı.

Günboyu gazetesi, ”20 bin yapı kayıt belgesi iptal edildi”. İmar Barışı kapsamında 81 ilde, mevzuata aykırılığı tespit edilen 20 bin 158 kişi ile belge bedelinin tamamını verilen süre içerisinde yatırmayan 10 bin 300 kişinin belgeleri kabul edildi.

Hürhaber gazetesi, ”Kadın Kolları deyince burnumun direği sızlıyor”. Kadın Kolları’nın Yönetim ve Başkanlığında 7,5 yıllık emeğin ardından son yerel seçimlerinde CHP’nin yeni dönemdeki tek kadın meclis üyesi seçilen Elif Yılmazer ile siyasi tecrübeleri ve içinde mücadele ile dahil olduğu süreçleri konuştuk.

Hürses gazetesi, ”2020 gayrimenkul sektörünün yılı olacak”. Konut satışlarında son 10 yılın en yüksek yıl başlangıcının yaşandığı Ocak ayında, Türkiye genelinde 113 bin 600 adet konutun satılması, sektör temsilcilerini geleceğe yönelik umutlandırdı.

İstanbul gazetesi, ”Ulaşıma zam, konseye sergiye kaynak”. İBB, kaynak yaratmak için İstanbullular’ın ulaşım masrafını ikiye katlarken, bir yandan da kaynaklarını har vurup harman savuruyor. Geçen hafta konserler için binlerce liraya imza atan İBB, şimdi de resim sergisi için 652 bin lirayı gözden çıkardı. Vatandaşlar tepkili.

İstiklal gazetesi, ”Türkiye büyüyecekse bunun yolu demokrasidir”. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ”Demokrasisi gelişmemiş hiçbir ülke büyümemiştir. Türkiye büyüyecekse, dünyada söz sahibi olacaksa, Türkiye’de barış ve kardeşlik olacaksa, herkes düşüncelerini özgürce ifade edecekse bunun yolu demokrasidir.” dedi.

İttifak Gazetesi

İttifak gazetesi, ”Dünyanın en iyileri Türkiye’yi seçiyor”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknopark İstanbul’un sunduğu nitelikli altyapı, laboratuvar ve sosyal imkanlarla yabancı şirketler tarafından da ilgi gördüğünü belirtti.

Önce Vatan gazetesi, ”Korona katliamı”. Çin’de, Wuhan merkezli bir insanlık dramı yaşanmaktadır. İnsanlık, büyük umutlarla girdiği 21. Yüzyıl’da ölümcül koronavirüs salgını karşısında, Ortacağ’daki veba salgınına benzer bir çaresizlik yaşamaktadır.

Son-An gazetesi, ”2020’de gözler 6 bin yılık miras Patara’da olacak”. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılı teması olarak belirlenen ve insan yaşamına dair 6 bin yıl öncesine ait izler bulunan Patara, 2 bin yıllık antik kenti, caretta carettaların yumurtlama alanı olan kumsalları, ”Noel Baba” olarak anılan Azizi Nikolas ile mitolojiye göre Apollon ile Artemis’in doğduğu yer olarak bilinmesiyle dikkat çekiyor.

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Özkan’dan ”yeni darbe hazırlığı” söylemlerine tepki”. AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, ”Biz, milletimize güveniyoruz. Aziz milletimiz, bu tür karanlık emelleri olan, darbe ve cunta arzusu içinde olan, ihanet odaklarıyla beraber yürüyen bütün darbecilere gereken cevabı verecektir” dedi.

Tünaydın gazetesi, ”Dünyanın dört yanından ebru öğrenmeye geliyorlar”. İstanbul’un tarihi Galata semtinde faaliyet gösteren bir sanat galerisinde, çoğunluğu sadece ebru öğrenmek için Türkiye’ye gelen her yaştan yabacı kursiyere geleneksel Türk sanatının incelikleri öğretiliyor.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının test sürüşü”. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nun birinci etabı olan ”Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’ndaki ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. İmamoğlu, söz konusu hattın yapımı nedeniyle kullanımda süreli olarak çıkarılan ve inşası tamamlanan ”Mecidiyeköy Metrobüs Hattı Yaya Bağlantısı”nı da yeniden hizmete açtı.

Yenidevir gazetesi, ”Çok çalışın, kararlı ve inançlı olun”. Divan toplantısında gençlere yönelik tavsiyelerde bulunan Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, ”sizin omuzlarınıza aldığınız yük her babayiğidin kaldıracağı bir yük değil. O yüzden hayatınızı bu yükü en iyi şekilde taşımaya göre planlamalısınız çok çalışmalısınız. Kararlı olmalısınız. Zorluklar karşısında azminizi ve inancınızı kaybetmemelisiniz” ifadelerini kullandı.

Yeni Söz  17 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

Yenisöz gazetesi, ”İstanbul’da asayiş berkemal”. Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da asayiş kontrol altında. Teşkilat mensuplarının özverili çalışmalarıyla suç oranlarının son iki yılda hızla azaldığını belirten İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, ”155 Polis İmdat hattı teşkilatın yüz akı olduğuna işaret ederek, vatandaşa 2 saniye ile 10 saniye arasında cevap verildiğini kaydetti.

Yenigün gazetesi, ”AVM sektörü koronavirüsten etkilenmeyecek”. İstanbul AVM Yönetim Direktörü Baştürk, koronavirüs salgınına ilişkin, ”Söz konusu bölge ülkemiz için hedef pazar halinde ancak toplam içinden aldığı pay halen çok sınırlı olduğundan AVM sektörüne olumsuz bir etki şu aşamada beklemiyoruz.” dedi.

”Tuzla’da trafik kazası: 2 ölü” Anadolu Otoyolu Orhanlı mevkisinde Ankara istikametine seyir halindeki, sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 70 EL 209 plakalı otomobil, bariyerlere savrularak aynı istikamette seyreden 41 AUH 367 plakalı panelvanla çarpıştı.

”Diafon çalan hırsızlık zanlıları yakalandı”. Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 24 Ocak-8 Şubat arasında İnönü ve Atatürk Mahallelerinde 8 apartmanın önündeki diafonların çalınmasına ilişkin çalışma başlattı.

Yurt gazetesi, ”Davutoğlu’na görkemli karşılama”. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı için gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. Gelecek Partisi’nin Küçükçekmece’de bulunan İstanbul İl Başkanlığı binası düzenlenen törenle açıldı.

”Milli güreşçiler, 1 gümüş, 1 bronz madalya kazandı”. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda erkekler serbest stil 70 kiloda milli güreşçi Haydar Yavuz, Gürcü Mirza Skhulukhia’yı 7-1 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. 57 kiloda final mücadelesine çıkan Süleyman Atlı ise gümüş madalyaya uzandı…

15 Şubat İstanbul gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522