Dolar 32,5615
Euro 34,9979
Altın 2.435,97
BİST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

19 Mayıs Salı Gazete Özetleri

Başlıklar

Şok gazetesi 19 Mayıs Salı Gazete Özetleri

”Bu kadarına oha denir” 19 Mayıs salı gazete özetleri. İstanbul Beyoğlu’nda sokağa çıkma yasağını ihlal eden 13 kişilik arkadaş grubu ”Oha” dedirtti. Tarlabaşı Bulvarı’nda şahısları gören polis ekipleri, hemen harekete geçti. Yakalayıp tek tek duvara dizilen ve sadece birinin maske taktığı görülen kafadarlara adam başı 3 bin 150 liradan toplam 40 bin 950 TL ceza kesildi. Şahıslar daha sonra ikişer üçerli olarak ayrı yönlere gönderildi.

Türkgün gazetesi ”Ramazan Bayramı’nda 4 gün boyunca evdeyiz”. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısından sonra salgınla mücadele kapsamında alınan yerli kararları açıkladı. Erdoğan, ”Arife gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs’ta ilk kez tüm illerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 15 il için geçerli olan seyahat kısıtlaması 15 gün daha uzatıldı. Eğitim-öğretim yılı sona erdi. Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacak. 19 Mayıs Cuma gününden itibaren camiler ibadete açılacak. Kreşler başlayacak. 29 Mayıs Cuma gününden itibaren camiler ibadete açılacak. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran’da faaliyete geçecek” dedi.

Türkiye gazetesi ”46 hükümet gördü”. Türkiye’nin stratejik yatırımlarından biri olan ılısu barajı bugün açılıyor. Baraj 1954’te gündeme geldi 1982’de projesi tamamlandı. 1997’de konsorsiyum kuruldu. Finansman desteği veren Batılılar Hasankeyf’i bahane ederek çekildi. Bunun üzerine yerli sermaye ile yola çıkıldı. Tamamlanana kadar 46 hükümet, 10 cumhurbaşkanı gören projenin temeli 2006’da atıldı.

Akit gazetesi ”Bütçe arsızı proje hırsızı”. Belediye kaynaklarını yandaşlara peşkeş çekerek İBB’yi 10 ayda maaş ödeyemez hale getiren ve İBB Meclisi’nden milyonlarca liralık borçlanma yetkisi isteyen CHP’li Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde ise 962 muhtara 2 bin 500 lira değerinde akıllı telefon göndererek büyük bir arsızlık örneği sergilemişti. İmamoğlu’nun şimdi de AK Parti döneminde planlaması yapılmış, bütçesi ayrılmış ve bitme aşamasına gelmiş tesisleri sahiplenerek, proje hırsızlığı yaptığı ortaya çıktı.

Yeni asya gazetesi 19 Mayıs Salı Gazete Özetleri

”Oruç metabolizmayı düzeltiyor”. 19 Mayıs salı gazete özetleri. PROF. Herzig metabolizmanın en merkezi değişim organı olan karaciğere orucun etkisini şöyle yorumladı: ”İlaçlar her zaman problemli, zira bir ilacın sorunsuz ve tesirli bir şekilde verimli olabilmesi için yıllar gerekiyor. Ama oruçla ilaçsız bir şekilde metabolizmayı düzeltebilmek çok ilginç bir durum. Oruç, tabiri caizse gen ve proteinlerimizde var olan milyonlarca yıllık bir program. 16 saati aşkın süre bir şey yemediğimizde, vücut çok sayıda hormonal proteini harekete geçirir. Bu da bize orucun bedenimiz için ne kadar etkin ve verimli olduğunu açıklar.

Yeni birlik gazetesi ” Milletvekili pazarı kurmak”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Siyasette kurdukları ittifakı sahada devlete, kamu görevlilerine, mazlumlara saldırmak üzere genişletenlerin hesabını elbette milletimiz sandıkta görecektir. Küçük siyasi çıkarlar uğruna eli kanlı teröristlerle ve uzantılarıyla gizli, açık ittifak içine girenlerin yakasından milletimiz eli eksik olmayacaktır. Milletvekili pazarı kurmaktan, terör örgütleri ile ittifaka, ülkesini yurt dışında karalamaya kadar her türlü kepazeliği sergileyip üzerini demokrasi kılıfı ile örtmeye çalışanlar için yolun sonu görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Yeni mesaj gazetesi ”Vaka sayısı 5 milyon”. Korona virüs salgını 140’dan fazla ülkede kabus yaşatmaya devam ediyor. Dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 5 milyona yaklaşırken, can kaybı ise 317 bini aşmış durumda. Salgından en fazla etkilenen ABD’de vaka sayısı 1 milyon 528 bine yükselirken can kaybı 91 bine yaklaştı. ABD’nin ardından en fazla vara görülen Rusya, İspanya ve İngiltere’de görülürken, ABD’nin ardından en fazla can kaybı ise İngiltere, İtalya ve Fransa’da kayıtlara geçti. Toplam can kaybının 4 bin 140’a, vaka sayısınınsa 149 bin 425’e yükseldiği ülkemiz ise vaka sayısında dünyada 9’uncu, can kaybında ise 14’üncü durumda.

Analiz gazetesi ”Ilısu Barajı’nda enerji üretimi başlıyor”. Türkiye’nin vizyon projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında kurulan Ilısu Barajı Hidroelektrik Santrali’nde enerji üretimi bugün başlıyor. GAP Projesi kapsamında yapımı tamamlanan barajlar sayesinde bereketli topraklar suya kavuşturulurken, üretilen enerjiyle de ülke ekonomisine katkı sunuluyor. Santral, yıllık 5 milyar 120 milyon kilovasaat enerji üretimiyle ülke ekonomisine 412 milyon dolar katkı sunacak.

Aydınlık gazetesi 19 Mayıs Salı Gazete Özetleri

”ASLOLAN iç cephe”.  19 Mayıs salı gazete özetleri. Bandırma Vapuru, 101 yıl önce Samsun’a yanaştı. Mustafa Kemal Atatürk ilk adımı attı, ”Aslolan iç cephedir” dedi. Amasya Tamimi’ni Erzurum ve Sivas Kongreleri İzledi. 19 Mayıs 1919’da başlayan yürüyüş, 23 Nisan’da Devrimci Meclis’e ulaştı. İzmir’de düşmanı denize döktü. Yürüyüş durmadı. Köylü milletin efendisi yapıldı. Sanayi hamleleriyle hızla geliştik. Birleşen ve üreten Türkiye tüm dünyaya örnek oldu.

Cumhuriyet gazetesi ”Bayramda sokak yasak”. Korona virüs salgınında tespit edilen vaka ve ölüm sayısı azalırken Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni önlemleri açıkladı. Şeker Bayramı’nda 81 ilde arife gününden itibaren 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kreş ve bakımevleri 15 Haziran’da, okullar ise eylülde açılacak. Bazı camilerde 29 Mayıs’tan itibaren cemaat namazı kılınabilecek. 15 ilde seyahat kısıtlaması sürecek.

Doğru haber gazetesi ”Kadir gecesi, Rabbimizin bu ümmete hediyesidir”. Bu gece zulüm ve tuğyan saltanatlarının yerle bir edildiği haksızlığın yerine adaletin, ahlaksızlığın yerine erdemin, düşmanlığın yerine kardeşliğin inşa edilmeye başlandığı, insanlık tarihinin en büyük devriminin gerçekleştiği gecedir.” diyen Ensar, gecenin fazileti ve yapılması gerekenlerle ilgili şu tavsiyelerde bulundu: ”Bu gece, yolunu şaşıran karanlık dehlizlerde şaşkın şaşkın dolaşan insanlığın rehberine kavuştuğu, kadir ve kıymeti büyük ve yüce bir gecedir.

Karar gazetesi 19 Mayıs Salı Gazete Özetleri

”Bu rehavet virüsten tehlikeli”. 19 Mayıs salı gazete özetleri. Türkiye normalleşme takvimini işletirken bilim insanlarının ”Gevşeme adımlarını atarken aceleci olur ve tedbiri gevşetirsek yeni pik görürüz” uyarıları arttı. Kritik dönemde tatil özlemi ise en büyük tehlike oldu. İstanbul Şile’de oteller şimdiden müşteri almaya başladı. Vatandaşlar dört günlük yasağı otelde geçirmek için bölgeye akın etti. Müşterilerin ”Apartman dairesinde bunalmayalım diye geldik” dediler.

 

18 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522