Dolar 32,3011
Euro 35,1601
Altın 2.279,84
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

21 Mart Cumartesi Gazete özetleri

21 mart Cumartesi gazete birinci sayfaları manşetleri ve özetleri, gündeme dair son dakika gelişmeler, aktüel haberler, son baskı

Başlıklar

21 Mart Cumartesi 2020 Gazete Özetleri

21 Mart Cumartesi gazete özetleri Korkusuz gazetesi

”932 bin kişi daha işsiz kaldı”. TÜİK verilerine göre Türkiye’de 15 ve yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019’da bir önceki yıla göre 932 bin kişi arttı. Resmi işsiz sayımız 4 milyon 469 bine yükseldi. Korona salgını nedeniyle işsiz kalacaklar da düşünüldüğünde bu rakamın çok daha yüksek olması bekleniyor.

Akşam gazetesi, ”Şehitlerimizi uğurladık”. İdlib’de terörist grupların saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Nayir’in naaşı memleketi Sivas’ta, Piyade Uzman Onbaşı Oğuzhan Taş’ın naaşı Kahramanmaraş’ta, kalp krizi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sezai Atabey’in naaşı ise Ağrı’da toprağa verildi.

Analiz gazetesi, ”Virüse karşı dijital önlem”. Devlet kurumları, vergi ödemelerinin, beyanname verilmesinin internet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Eğitim uzaktan yapılırken, bankalar da müşterilerine internet bankacılığı ya da mobil uygulamayı önerdi. Tüm toplantılar ve genel kurullar da tele konferans aracılığı ile yapılıyor.

Anayurt gazetesi, ”Ölenlerin sayısı arttı”. İstanbul Beylikdüzü’nde sahte içki tükettikleri tespit edilen 2 kardeşten biri daha hayatını kaybetti. Saf alkolden ölenlerin sayısı 21’e ulaşırken, hastanelerde tedavi görenlerin sayısının 33 olduğu öğrenildi. Türkmen kardeşlerin sahte alkol içtiği bilgisi üzerine polis ekipleri düzenlediği operasyonda 5 kişiyi gözaltına aldı.

21 Mart Cumartesi gazete özetleri Aydınlık gazetesi

”Sağlık bakanı’ndan çağrı var”. Destek eylemleri bugün de sürecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da herkesi eyleme destek vermeye davet etti. Koca, ”Saat 21.00 alkışı için sağol Türkiye. Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun. Özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin.

Cumhuriyet gazetesi, ”Avrupalı evde Türkler sokakta”. Dünyayı etkisi altına alan virüsün yayılma hızını düşürmek için evlerinde kalan Brüksel sakinleri günlük hayatlarına ilişkin pozlar verdi. Kimi çok özlediği bisikletini kimi oynadığı oyunu. Türkiye’de ise bazı yurttaşlar kendisini sokağa atarak hem kendileri hem de 60 yaş üstü insanlar için risk oluşturdu.

Diriliş Postası gazetesi, ”Yaz ve hafta sonu paketleri”. Bakan Selçuk, çocukların eğitimlerinde telafi için yaz ve hafta sonu paketlerinin de hazırlanmaya başlandığını açıkladı. Sınavların ertelenmemesinin birinci öncelikleri olduğunu belirten Selçuk, her duruma karşı farklı farklı senaryolar üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Doğruhaber gazetesi, ”İlk cumasız cuma”. Dünyada salgına neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler gereğince, cuma namazı vaktinde camilerde toplu halde namaz kılınmadı. Cuma namazı için sela verilmezken, sadece ezan okundu.

Evrensel gazetesi, ”Hastanelerde belirsizlik sağlık çalışanında endişe hakim”. İzmir’de tedbirlerin geç alınması nedeniyle hastanelerde belirsizlik, sağlık emekçilerinde ise tedirginlik hakim. SES ve TTB yöneticileri tedbirlerin geç alındığını, krizin iyi yönetilmediğini ve polikliniklerin hala çalışmasını eleştirerek sağlık çalışanlarının can güvenliği için acilen önlem alınmasını istedi.

Birgün gazetesi, ”Alanlar yetersiz”. Personel arasındaki yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayanlardan yeteri kadar faydalanılmadığının da aktarıldığı raporda, personele ait çalışma ve sosyal alanların yetersiz olduğu dile getirildi. Raporda ayrıca çok önemli bir uyarı daha yapıldı: ”Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede erken uyarı ve cevap sistemi kapasitesinin geliştirilmesi.”

Hürriyet gazetesi, ”Olağanüstü günler”. Bakan Koca, tüm gününü bakanlıkta çalışarak, uzmanlarla toplantılar yaparak geçiriyor. Virüse karşı önlemler konusunda tüm ilgili bakanlarla temas halinde. Bununla da kalmıyor, enfeksiyon hastalıklarında uzman doktorlarla da sürekli görüşüyor. Bu olağanüstü günler nedeniyle özel hayatından feragat etmek zorunda kalıyor.

21 Mart Cumartesi gazete özetleri Karar gazetesi

”Daha yolun başındayız”. Koronavirüse karşı alarm durumunda olan dünyadan ‘Salgınla mücadele yeni başlıyor’ uyarıları geldi. Türkiye en kritik aşamadayken uzmanların ”Belirlenen her 1 vaka toplumda gezen 400 kişi” uyarısı riskin boyutunu ortaya koydu. Herkese test adımıyla birlikte vatandaşların riskin önemini kavrayıp, kurallara harfiyen uyması bundan sonraki tablonun şekillenmesinde belirleyici hale geldi.

Milat gazetesi, ”Ordu sokağa çıkacak”. İtalya’da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 627 kişi artarak 4032’ye yükseldi. Koronavirüsün Avrupa’daki merkez üssü haline gelen İtalya’da halkın sokağa zorunlu olmadıkça çıkmasını denetlemek üzere askerlerin şehir merkezlerinde görevlendirilmesi planlanıyor.

Milli gazetesi

”Gözyaşlarını tutamadılar”. Cuma namazını camiye gelerek kılmak isteyen bazı vatandaşlar caminin kapalı olması sonucu geri dönerken, bazıları ise cami kapısının önünde ibadetlerini yerine getirdi. Bazı vatandaşların maske taktıkları gözlenirken, namaz sırasında koronavirüs sonucu ibadethanelerin kapanmasına duygulanan birkaç kişi ise gözyaşlarını tutamadı.

Milliyet gazetesi, ”Karantina bile yok”. Bağdat Caddesi ve Feneryolu’nda şubesi bulunan iki bilindik laboratuvarı aradığımızda, Kovid-19 testinin 1200 ve 1250 TL karşılığında yapıldığını öğrendik. Korona testi için başvuranlara sonuçlar e-posta ve telefonla iletilirken, olası vakaların karantinada bekletilmeden elini kolunu sallayarak merkezlerden ayrıldığını bilgisine de ulaştık.

Posta gazetesi, ”Uyuma Türkiye haydi eve”. Koronavirüse karşı tüm Türkiye’nin evde kalması için herkes seferber. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile sağlık çalışanları da ” Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin. 2,3 hafta evde kalsın” diye çağrı yapmıştı. Belediyeler de sokaktaki bankları kimse oturmasın diye topluyor. O halde bize de oturacaksak evde oturmak, uyuyacaksak evde uyumak düşüyor.

Şok gazetesi

”Maske, Kolonya dağıtılacak”. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, korona virüsü salgını nedeniyle vatandaşa maske, kolonya dağıtımına başlayacağını söyledi. Selçuk çok önemli bir müjde daha verdi: İhtiyaç sahibi vatandaşlara 2 milyar liralık yardım dağıtılacak.
Türkgün gazetesi, ”Toplu Namazda ısrar caiz değildir”. Koronavirüs tedbirleri kapsamında dün camilerde cuma namazı kılınmadı. Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, ”Bütün bir toplumu ve insanlığı tehtid eden bir salgın sebebiyle alınan bu kararlara uymamak toplum sağlığını tehlikeye düşürecek ciddi bir hata, büyük bir vebal ve kul hakki ihlalidir. Cuma ve cemaatle namaz konusunda ısrarcı olmak ise dinen caiz olmayan bir tutumdur” dedi.

20 Mart Cuma gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522