Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

24 Nisan İzmir Haberleri

Başlıklar

24 Nisan İzmir Haberleri 9 Eylül gazetesi

”Onlara bayram gelmedi” 24 Nisan İzmir haberleri. TÜİK verilerine dayandırılarak hazırlanan 23 Nisan’da Türkiye’de Çocuk Olmak Raporu’na göre ülkede sayısı 3 milyon 649 bin olan 15-17 yaş grubundaki her 100 çocuktan 16’sı çalışmak zorunda.

”Baro’nun bilgi isteği reddedildi”. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yeni tip korona virüs testi pozitif çıkan ilk vakanın ardından 64 tutuklu ve hükümlünün daha testinin pozitif çıktığını, sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Cezaevinde salgının görülmesi haberi ile harekete geçtiklerini dile getiren İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Cezaevi Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özgür Yılmazer, konunun aydınlatılması için İzmir’deki tüm cezaevlerine ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına bilgilendirme talebinde bulunduklarını fakat olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

”İzmir’de can dostlara tonlarca mama desteği”. İzmir’de 4 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca, Valilik öncülüğünde ile tarım müdürlükleri, belediyeler ve STK’lar sahipsiz hayvanlar için mama dağıtımına hız kesmeden devam ediyor.

Aliağa Ekspres gazetesi

”100. yıl coşkusu balkonlarda yaşandı”. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlandı. Bayram nedeniyle bir mesaj yayınlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, ”Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklar, sevgili gençler, hayalleriniz sonsuz, mutlu ve sağlıklı geçireceğiniz uzun yıllarınız olsun” ifadelerini kullandı.

”1-3 Mayıs arası sokağa çıkma yasağı gündemde”. Koronavirüs önlemleri kapsamında 1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle 1-2-3 Mayıs tarihlerinde de sokağa çıkma yasağının getirilmesi gündemde. Konuyla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Küçük Menderes gazetesi, ”Emniyet ekiplerinden 23 Nisan konvoyu”. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarda, stadyumlarda ve diğer toplu alanlarda kutlanamayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ödemiş’te balkonlarda coşku ile kutlandı.

Ödemiş Kent gazetesi, ”Bayındır Belediyesi’nden bando sürprizi”. Bu yıl Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evlerimizden kutlamak zorunda kaldığımız 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı’nın 100. yılı Bayındır’a yine coşku getirdi.

Yenigün gazetesi

”Vatandaş maske için yalvarıyor”. Vatandaşların maskeye ulaşmakta zorlandığını söyleyen İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, ”Vatandaş, ‘bankaya gireceğim lütfen bir maske’ diyerek eczanelere yalvarıyor” diye konuştu.

”Pazarda koronavirüs yangını”. Koronavirüs salgını, çarşı-pazarı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Geçen hafta yükselen sebze fiyatları, bu hafta da cepleri yakıyor. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği salgım domates 6 TL’den patlıcan 5 TL’den tezgahlarda yer buldu. Virüs nedeniyle halkın ilgisiyle karşılaşan yerli kuru sarımsak fiyatı ise 60 TL’ye kadar dayandı. Lahana ve marul da zamlanan ürünler arasında yer aldı.

”Gençlerimiz yeterinde dikkatli davranmıyor”. COVİD-19 teşhis konan gençleri sayısında artı olduğunu belirten Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, evlerinde kendilerini izole etmeleri istenen bazı hastaların yeterince dikkatli davranmadığını belirterek, ”İzolasyon kurallarına uymayan kişilerin aileleri de tek tek hastalanıp bize başvuruyor” dedi.

”Geleceğin teminatı çocuklarımızdır”. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin kuruluşunun 100. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Erdoğan, ”Savaşların, çatışmaların, açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde dünyayı güzelleştiren yegane şey, siz çocukların tebessümüdür. Sizler bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudusunuz” diye konuştu.

İzmir Gazeteleri ve Haber siteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522