Dolar 32,5559
Euro 34,8662
Altın 2.425,23
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

25 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 25 Nisan İstanbul Haberleri

”Katkısı büyük olacak”. 25 Nisan İstanbul haberleri. Milli imkanlarla geliştirilen cihazın, ihraç edilen solunum cihazlarına göre maliyet açısından çok daha avantajlı fiyatlarla üretildiğini hatırlatan Turan, ”Ülkemizde ürettiğimiz cihazın maliyet anlamında çok daha düşük olduğunu ama ülkeye de çok katkı sağlayacağımı görüyoruz. Maliyeti düşük ama etkinliği en az dışarıdakiler kadar olan ve hatta onlardan daha iyi bir mekanik solunum cihazı üretmenin oldukça önem taşıdığını düşünüyorum. Bu mekanik solunum cihazları ile diğerleri arasında herhangi bir fark yok. Hatta bizim cihazlarımızdaki birtakım el yazılımlarla çok daha üst düzey hale gelebilecek bir düzey hale gelebilecek bir solunum destek cihazına sahibiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu gazetesi ”İlk sahur hastanede”. Yeni tip korona virüs mücadelede büyük fedakarlıklarla görev yapan Antalya’daki sağlık çalışanları, hem hastalarıyla ilgilendi hem de ramazan ayının ilk sahurunda meslektaşlarıyla bir arada olmanın heyecanını yaşadı. Doktorundan hemşiresine, asistanından hasta bakıcısına kadar bütün çalışanlar, sahur için yemekhaneye geldi. Sosyal mesafe kuralına uyarak masalara oturan sağlık çalışanları sahur sonrası görevlerinin başına döndü.

Hürses gazetesi ”Otomotiv sektöründen 5 temel beklentimiz var”. Ramazan ayı boyunca tedbirlere en üst düzeyde uyulursa, bayram sonrasında Türkiye’nin normal hayata geçişini hedeflediklerini vurgulayan Varank, şöyle konuştu, ”Dolayısıyla otomotiv sektörünün de en iyi şekilde yeni normalde hazırlıklı olması gerekiyor. Bu noktada da sizlerden 5 temel beklentimiz bulunuyor. İlk olarak, çalışanlarımızın sağlığını güvence altına alın, yeni normale dönüş sürecini çok iyi planlayın. İkinci olarak, atik olun. Talep yeniden canlanmaya başladığında piyasayı en iyi şekilde besleyin.

İstanbul gazetesi 25 Nisan İstanbul Haberleri

”Pazarlık ululü yöntem”. 25 Nisan İstanbul haberleri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere 500 bin adet, gıda yardım paketi alımı için ihale düzenledi. Kamu ihale Kanunu’nun 21/b maddesine göre, ”Pazarlık” usulü yöntemi kullanılarak yapılan ihale sonucu açıklandı. 8 Nisan’da yapılan ihalenin sonuç ilanı, 22 Nisan’da yayınlandı.

İstiklal gazetesi ”Ev yıkımları devam ediyor”. Mescid-i Aksa üzerine tapınak yapmayı hayal eden Yahudiler, emellerine ulaşmak için her yolu deniyor ve bunun için de her fırsatı kullanıyorlar. Korona virüs salgınına rağmen, Kudüs ve civarında ev yıkımlarına devam eden İsrail, kamplara da baskınlar yaparak tutuklamalar yaptı. Kadim şehre girişleri bariyerlerde kapatan İsrail, buna herhangi bir gerçekçe göstermezken, girişlerin ne zaman açılacağına dair bir bilgi de verilmedi. Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu kadim şehirde Osmanlı ve Memlüklerden kalma 4 bin ev var. Burada yaşayan Müslümanların sur dışı ile irtibatının kesilmesi Mescid-i Aksa’yı tamamen savunmasız bırakacak. Özellikle ramazan aylarında çok daha canlı olan kadim şehrin kapılarının kapatılmasına tepki gösteren Kudüslü Müslümanlar dünya Müslümanlarını konuyu hassasiyet göstermeye çağırdılar.

İttifak gazetesi ”İftira kampanyalarına asla prim vermeyeceğiz”. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Soykırım lobisi ve TÜrkiye karıştı siyasi çevrelerin, tarihi gerçekleri çarpıtarak yeni husumet ve düşmanlık tohumları ekme çabası içinde olduğunu belirten Kalın, Türkiye’nin bu istismar, yalan ve iftira kampanyalarına asla prim vermeyeceğini bildirdi.

Vatan gazetesi ”Çekmeköy’de iki kahvehane basıldı”. Çekmeköy’de iki kahvehanenin açık olduğunu ve içeride kumar oynandığını belirleyen polis ekipleri, içeride bulunan 15 kişiye korona virüs tedbirleri kapsamında hem sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri hem de kumar oynadıkları gerekçesiyle toplam 55 bin 275 lira para cezası uyguladı. Kahvehanelere zabıta ekiplerince mühürlendi.

Son-An gazetesi 25 Nisan İstanbul Haberleri

”23 Nisan’ı evden icra ettikleri İstiklal Marşı ile kutladılar”. 25 Nisan İstanbul haberleri. İDSO sanatçıları, evlerinden online bağlanarak, enstrümanlarıyla İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Hazırlanan klip, İDSO’nun sosyal medya hesabında da yayınlandı. Klip, kısa sürede büyük beğeni topladı. Orkestra Müdürü Bülent Evcil, AA muhabirleri yaptığı açıklamada, tüm sanatsever dinleyiciler ve Türk milletinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına adadığı bu anlamlı bayramını kutladı.

Son saat gazetesi ”Acil tedvir alınmazsa açlık ikiye katlanacak”. Birleşmiş (BM) Covid-19 salgını kapsamında dünyada yeni bir açlık krizi yaşanması riskine yönelik bir rapor yayınladı. Raporda, ”Çok hızlı tedbirler alınmazsa dünyadaki açlık ikiye katlanacak” ifadelerine yer verildi. BM’nin raporuna göre dünyada Covid-19 nedeniyle ağır açlık çeken insan sayısı 2020 yılının sonuna kadar 250 milyonu aşacak”.

Tünaydın gazetesi ”Turizm harcamalarında aslan payı ‘yeme ve içme’ye ayrıldı”. Ankara AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl yurt içinde ikamet eden vatandaşlar 78 milyon 202 seyahat gerçekletirdi. Bu sayı bir önceki yıl 78 milyon 523 olarak kaydedilmişti. Bu seyahatlerde yapılan toplam harcama, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 21,5 artışla 40 milyar 266 bin 153 liradan, 48 milyar 910 milyon 856 liraya yükseldi. Bu dönemde seyahatlerde paket turu tercih edenlerin harcamaları 3 milyar 964 milyon 996 bin lirayı bulurken, 44 milyar 945 bin 860 bin liralık kişisel harcama yapıldı.

Yeni çağrı gazetesi 25 Nisan İstanbul Haberleri

”Bilim Kurulu Üyesi, koronavirüsten nasıl korunduğunu anlattı”. 25 Nisan İstanbul haberleri. Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, hastanede çalışırken kendisini, evde de ailesini koronavirüsten nasıl korunduğunu anlattı. Prof. Dr. Yamanel, hastanede özellikle yğun bakımda mutlaka koruyucu kıyafet giydiğini belirterek, ”Günde 20 defa elimi yıkıyorum. Eve gitmeden de duşumu hastanede alıyorum” dedi. Prof. Dr. Yamanel, evde ise kendisini tercit ettiğini ve ailesinden ayrı bir odada oturduğunu söyledi.

Yenidevir gazetesi ”Hafter güçleri sivilleri vurdu”. Libya’da Hafter güçlerinin başkent Trablus’taki sivil yerleşim alanlarına sahur vaktinde Grad füzeler ile düzenlediği saldırıda 1 sivilin hayatını kaybettiği çok sayıda sivilin yaralandığı bildirildi. Yerel kaynaklardan yapılan açıklamada, Hafter güçlerinden atılan en 4 füzenin Ayn bölgesine düştüğü belirtildi.

 

24 Nisan İstanbul Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522