Dolar 32,5196
Euro 34,8612
Altın 2.423,96
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

25 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

25 Şubat 2020 Salı gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

25 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Yeni Şafak gazetesi

Yeni Şafak gazetesi, ”Çin’de Vuhan İran’da Kum”. 25 Şubat gazeteleri ve özetleri. İran’ın Kum şehri Çin’in Vuhan kenti gibi Covid-19 virüsünü yayan bir merkez haline geldi. Kum’dan İran’ın 11 şehrine yayılan virüs komşu ülkeler Türkiye, Afganistan, Irak ve Suriye’yi tehdit etmeye başladı. Krizin ciddiyetini anlamayan Tahran yönetimi ise önlem almamakta direniyor.

 

 

25 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Türkiye gazetesi

Türkiye gazetesi, ”Yıkılanların yerine çelik ev yapılacak”. Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İran depreminin Van’da yol açtığı hasarı açıkladı. 254 konut, 297 ahır yıkıldı. 694 yapıda ağır hasar oluştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ”Yıkılan, ağır hasar gören evlerin yerine 80-85 metrekare çelik evler, yanına da 30 metrekarelik ahırlar yapılacak” dedi.

Cumhuriyet gazetesi, ”Hayalet liseliler”. MEB, 4+4+4 sistemiyle zorlaştırılan sınıf tekrarını yeniden gündeme aldı. Öğrencilerde sınıf tekrarına neden olan koşulları ortadan kaldıramayan bakanlığın raporlarına göre, uygulandığı dönemde her 10 çocuktan biri sınıfta kalıyordu. Tekrarın yıllık maliyeti ise 125 milyon dolar.

Akşam gazetesi, ”Çin: Aşı bulduk test ediyoruz”. Çin’İn Moskova Büyükelçisi, Koronavirüse karşı aşının son testlerinin yapıldığı açıkladı. Ancak duyuruyu büyükelçinin yapması kuşku uyandırdı.

Karar gazetesi, ”Okul servisinin direksiyonunda sarhoş şoför”. İşte ‘Cezalar neden caydırıcı olmalı’nın cevabı… Edirne’de Keşan Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören 17 öğrenciyi taşıyan Ü.A.’nın alkollü olduğu belirlendi. Çocukların hayatını hiçe sayan sürücüye 3 bin lira para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay el kondu. İbretlik tablo, ertelenen servis düzenlemesinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini gösterdi.

Türkgün gazetesi, ”Ruslar sivilleri bombalıyor”. Astan ve Soçi mutabakatlarına uymayan Rus savaş uçakları, İdlib’deki 18 sivil yerleşim yerine hava saldırıları düzenledi.

”Altuğ’un katiline FETÖ’den de tutuklama”. Eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi makamında şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu için, hakkında açılan FETÖ soruştumasında da silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklama kararı verildi. Sarıcaoğlu, Verdi’yi öldürmekten cezaevinde bulunuyor.

Milli Gazete, ”Piyasa kötü”. Dolar kuru 6,1 liranın üzerine tırmanırken, BİST 100 endeksi yüzde 2,7 civarında gerileyerek 113 bin 700’e çekildi. Altının ons fiyatı ise yüzde 2,5 artışla 1685 dolara çıkarken; altının gramı 334 lirayı, çeyrek altın da 550 lirayı gördü.

Yeni Akit gazetesi

Yeni Akit gazetesi, ”Ümmetin ordusunu Türkiye yetiştiriyor”. Bir yandan milli savunma sanayiini hızla geliştiren Türkiye, diğer yandan insani anlamda yardım eli uzattığı mazlum ülkelerin askerlerini eğitiyor. TSK, bugüne kadar çoğu İslam coğrafyasında bulunan 77 ülkeden 32 bini aşkın askeri personeli yetiştirerek, istikrar ve huzura katkı sağladı.

Aydınlık gazetesi, ”Pamuk üreticisi açıklama bekliyor”. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ödemelerin mart ayı sonunda yapılacağına dair duyum aldıklarını söyledi. Eyyüpoğlu, ”Çiftçi şu an can çekişiyor. Destek bekliyoruz” dedi. Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İskenderoğlu, ”Bir zahmet çıkıp açıklama yapın. Bizi adam yerine koyun” diye konuştu. Şanlıurfalı ziraatçi Müzlüm Ösün pamuk prim ödemelerinin de ileri bir tarihe atılmak istendiğini söyledi.

”İran Irak’a karşı İsrail’den silah almış”. İngiltere Dışişleri eski Bakanı Jack Straw, geçtiğimiz Perşembe günü katıldığı bir televizyon programında İsrail ve İran’ın 1980- 1988 yılları arasında Irak-İran savaşı sırasında Irak’ı yok etmek için doğrudan askeri ve istihbarat alanlarında koordine olduklarını ve iş birliği yaptıklarını açıkladı.

Yeniçağ gazetesi, ”Birliğimiz sarsılıyor”. Suriyelilerin belirli bir proje kapsamında Türkiye’ye göç ettirildiğini öne süren İYİ Partili Özdağ, ”Bu bir stratejik göç mühendisliğidir” dedi. Özdağ, ”4 milyon Suriyeli Türkiye’de kalırsa, bunlara vatandaşlık verilirse, çok değil en geç 20 yıl sonra içinde 15.3 milyon Suriyeli’nin olduğu Türkiye, birliğini sağlayabilir mi?” diye sordu.

Milat gazetesi, ”SETA Dış Politika araştırmacısı Can Acun, ”Muhaliflerin son kalesi İdlib, artık orduların savaştığı bir bölge haline geldi. Türkiye’nin yapacağı karşı askeri hamleler, geçmişte olduğu gibi İdlib sahasında da masadaki anlaşmalarda daha güçlü olunmasını sağlayacaktır” dedi.

Evrensel gazetesi, ”Uyarılara rağmen ateş altında”. Muhalefetin ve uzmanların ‘sonu bataklık’ uyarılarına rağmen hükümetin savaşta ısrarı sürüyor. TSK, 17 askerin hayatını kaybettiği İdlib bölgesine yeni bir konvoy gönderdi. Konvoy ateş altında kaldı.

Yeni Asya gazetesi

Yeni Asya gazetesi, ”Başkale’de büyük acı”. Merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan 5,9 büyüklüğündeki depremin en çok hasar verdiği Van’ın Başkale ilçesinin Özpınar Mahallesinde, 8 çocuk babası Reis Fırat, çocukları Hasret, Fatma, Defne ve Muhammet Fırat ile birlikte enkaz altında kalarak vefat etti. Eşinin dışarıda olduğu esnada evde çocuklarıyla depreme yakalanan babanın diğer 4 çocuğu da ilçedeki yurtta eğitimlerini sürdürüyor.

Diriliş Postası, ”Fransa’dan Atina’ya destek”. Yunanistan’ın Vima gazetesine konuşan Parly, ”Türkiye, uluslararası hukukun gereğini yerine getirmelidir. Bu süreçte daima Yunanistan ve (Güney) Kıbrıs’ın yanında olacağız” diye konuştu. Türkiye’nin Libya’nın meşru hükümet ile imzaladığı mutabakatın hiçbir hukuki geçerliliği olmadığını iddia eden Parly, mutabakatın bölgedeki istikrarı tehlikeye attığını öne sürdü.

Dünya gazetesi, ”Balıkesir’de hayat çevreci yatırımlarla kolaylaşacak”. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, temel hedeflerinin, çevreci yatırımlarla insanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu vurguluyor. Kentte Veriye Dayalı Kent Yönetimi, Akıllı Sayaç Okuma Sistemi ve Akıllı Trafik Yönetim Sistemi olmak üzere 3 projeyi hayata geçireceklerini belirten Yılmaz, Balıkesir’de sadece sanayi değil ticaret, turizm, tarım ve hayvancılıkta topyekün bir kalkınma hamlesi başlattıklarını bildirdi.

Anayurt gazetesi, ”CİA’dan ilginç FETÖ tanımlaması”. Amerikan gizli istihbarat servisi CIA, Gülen ile ilgili ilginç bir tanımlama yaparak, FETÖ’yü ‘Milletlerarası dini ve sosyal hareket (”Hizmet”) olarak tanımladı.

”Dönere sertifika”. Uluslararası Döner Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Mercan, döner üretim sürecinin çiftlikten çatala kadar deneyimli olduğunun tüketici tarafından bilinmesi için sertifikasyon uygulaması getireceklerini belirterek, ”Karekod sayesinde kesilen hayvanın sağlıklı olması, etlerin soğuk zincirde saklanması, hijyen, hile, tağşiş, taklit ve katkı gibi konularda güvence verilmiş olacak” dedi.

24 Şubat gazeteleri ve özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522