Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

27 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 27 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

”Valiler lüks deri koltuklu makam arabası istedi”. 27 Nisan pazartesi gazete özetleri. Muğla Valiliği, makam hizmetinde kullanılmak üzere 3 adet araç kiralama ihalesi açtı. Valinin aracı için, ”Yüz yüze bakabilir lüks deri koltuklar” şartı arandı. Araçların yıllık faturası 242 bin lira tuttu. Aksaray Valisi için de makam aracı alınmasına karar verildi. Ona alınacak araç için ise ”9 koltuk ve sıfır kilometre şartı konuldu.

Akşam gazetesi ”Ağrı kesici verip gönderdiler”. Malmö’de koronavirüs belirtileri gösteren Emrullah Gülüşken (47) hastaneyi aramasına rağmen 11 gün boyunca oyalandı. Durumu ağırlaşınca hastaneye götürülen ve testi pozitif çıkan Gülüşken, ağrı kesici verildikten sonra tekrar evine gönderildi. Bunun üzerine kızları Samira ile Leyla, sosyal medyadan yardım çağrısı yaptı. Çağrıya Bakan Fahrettin Koca kulak verdi. Hazırlanan ambulans uçak Malmö’ye giderek Gülüşken ve 3 çocuğunu Ankara’ya getirdi.

Analiz gazetesi ”5G ve ötesine zemin hazırlandı”. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ”Türk Telekom ve mobil operatörler özelinde geçen yıl sonu itibarıyla 2018’e göre sektörde yapılan yatırımların tutarı yüzde 52’den fazla artarak 10,2 milyar liraya ulaştı. Sektördeki tüm operatörlerin yatırımları ise 2019’da bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 37 artışla 13 milyar liraya yaklaştı. Bu yatırım ivmesi, 5G ve ötesi teknolojilere geçme hamlesinin başarılı olması için gerekli” dedi.

Anayurt gazetesi ”Evlere pide sevisi”. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması süresince başkentte ekmek üretiminde ve dağıtımında hiçbir sıkıntının yaşanmadığını söyledi. Alnıaçık, Ramazan ayının ilk üç gününde kısıtlama kurallarının sürdürdüğünü anımsatarak, Ankara’daki fırınların sipariş yolu ile evlere ramazan pidesi ulaştırdığını ve bu uygulamanın vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü de aktardı.

Diriliş postası gazetesi 27 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

”Devlet eli Afrika’ya uzandı”. 27 Nisan pazartesi gazete özetleri. Dünyanın 4 bir yanında yaşayan vatandaşlarını yeni tip koronavirüse karşı çaresiz bırakmayın Türkiye, tahliyelere devam ediyor. THY’ye ait uçaklar bu kez Afrika rotasına hareket etti. Senegal, Gana, Moritanya, Etiyopya ve Nijerya’daki Türk vatandaşları yurda getirildi. Öğrenci yurtlarına yerleştirilen vatandaşlar, 14 gün karantina da kalacak.

Doğru haber gazetesi ”Şifa bulanların toplam sayısı 25 bini geçti”. Mübarek Ramazan ayına girmemizle beraber korona virüs salgınıyla ilgili de ümitli gelişmeler yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı paylaşımda, ”Son 24 saatte 3 bin 845 hasta taburcu edildi, 2 bin 861 yeni tanı kondu. Taburcu olanların sayısı yeni hastaların sayısından 984 fazla. Şifa bulanların toplam sayısı ise 25 bini geçti. Testlerin pozitif çıkma oranı azalıyor. Bu tabloya tedbirle destek şart.” ifadelerini kullandı.

Koç Grubu Japon Mitsui ile Vispera’ya yatırım yaptı”. Koç Holding, Japon devi Mitsui ile teknoloji alanındaki ortaklığına bir yenisini ekledi. İki grubun teknoloji yatırım şirketi. Inventram, görüntü işleme ve veri üzerine çalışmalar yapan Türk girişimi Vispera’ya ortak oldu. Inventram, Vispera’dan yüzde 10 hisse aldı. Perakende sektöründeki üretici firmalara resimlerden otomotik ürün tanıma hizmeti veren Vispera’nın sunduğu teknoloji ile firmalar, perakende noktalarındaki ürünlerin görünürlüklerini, raf paylarını ve stok durumlarını izleyebiliyor. 2014 yılında kurulan Vispera, Türkiye’nin bu alandaki ilk girişimi olarak biliniyor.

Evrensel gazetesi ”Hastaneye gönderilmedi işyerine çağrıldı”. İstanbul Ambarlı’da çalışan bir liman işçisi korona virüs belirtileri gösterdiğini işyeri yönetimine iletti ancak hastaneye gönderilmedi, işyerine servisle getirildi. İzin alarak hastaneye giden işçi test sonucunu beklerken yine çalıştırıldı. İşçinin testi pozitif çıktı ancak diğer işçilere test yapılmadı. İşçi virüsü hem diğer işçilere hem de ailesine bulaştırdı.

Birgün gazetesi 27 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

”İşsiz sayılmayacaklar”. 27 Nisan pazartesi gazete özetleri. Salgının kontrol altına alınması sonrası en büyük sorun tüm Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik yıkım olacak. Bunun ne düzeyde bir işsizlik yaratacağı, istihdamda ne kadar düşüş yaşanacağı ise kritik soru. Bazı öncü göstergelere bakılarak bir tahmin mümkün. Üç ay süreyle işten çıkarma yasağı ile bin 168 TL’ye mahkum olanlar TÜİK’e göre olarak işsiz sayılmayacak. Bu istatistik bizim için yanıltıcı olacak.

Hürriyet gazetesi ”Seralarda üretim devam ediyor”. Normal zamanda Topkapı Sarayı’nda görev yapan iki at, şimdi jandarmayla birlikte sahillerde devriyede, Jandarmanın atlı ekipleri Kumköy ve Kilyos’ta yasağa rağmen denize girenlere karşı denetimlerini sürdürüyor. Ayrıca bu köylerdeki sera üretimleri de devam ediyor. Üretim yapan köylüler özel izinle evlerinin hemen yakınındaki seralara gidebiliyor.

Karar gazetesi ”Maske de yetersiz eldiven de”. Türkiye salgın önlemleri kapsamında eve kapanınca uzaktan alışveriş arttı. Ancak bu durum, iş yükleri katlanan kargo çalışanlarının hem virüsle karşılaşma hem de topluma yayma riskini artırdı. Sıkıntıların sosyal medyadan dile getiren çalışanlar ”Günde 100-150 teslimat yapıyoruz. Çoğu gereksiz malzemeler. Şarap soğutma kovası bile var” ifadelerini kullanıyor. Maske ve eldiven gibi ekipmanların yetersiz olduğu da belirtiliyor.

Milat gazetesi ”Sadece PKK’yı savunuyor”. Yıllardır sadece teröristlere arka çıkan açıklamaları ile kamuoyunun nefretini çeken sözde ‘İnsan hakları Derneği’ İHD, şimdi de dinin emirliğini tebliğ eden Diyanet’e saldırdı. İHD, filli livata ve eşcinselliğin dinimize haram olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanına cephe aldı.

Milli gazetesi 27 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

”Cüreti ablerinden alıyorlar”. Kur’an-ı Kerim’de lanet edilen zinanın AB uyum yasaları çerçevesinde suç kapsamından çıkartılmasının ardından özellikle homoseksüellik Türkiye’de cüret kazandı. Kanundaki boşluktan yararlanan ve pervasızlıklarını artıran bu çevreler, son olarak Diyanet İşleri Başkanı’nın Cuma hutbesinde, zina ve homoseksüelliğin Kur’an’da lanetlendiğini söylemesine karşı suç duyurunda bulundu.

Milliyet gazetesi ”Türkiye’de bir ilk el değmeden son görev”. Konya Büyükşehir Belediyesi, kroona virüs salgını sürecinde cenaze yıkama işlemlerinin sağlık koşullarına ve islam usullere uygun şekilde yapılabilmesi için yeni bir sistem hayata geçirdi. Diyanet’in de görüşleri alınarak test edildikten sonra başlatılan sistem ile cenazeler İslami usullere uygun şekilde el değmeden yıkanıp kefenlenecek.

 

26 Nisan Gazete Özetleri

YORUMLAR

  1. Semih dedi ki:

    Bugünün gündemini tek bir sayfada bize ulaştırdığınız için teşekkür ederim 🙂

  2. EMRE dedi ki:

    Çok güzell elinize sağlık

  3. Gamze dedi ki:

    ? elinize sağlık

error code: 522