Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

28 Nisan Salı Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 28 Nisan Salı Gazete Özetleri

”Ya istiklal ya ölüm”. 28 Nisan salı gazete özetleri. Bu kafayla daha çok evde kalırız. Perşembe gecesi başlayan sokağa çıkma yasağı pazar gecesi sona erdi. 4 gün evde kalan halk, kısıtlama bittiği gibi soluğu sokakta aldı. Boş boş yürüdü. Bazıları ise İstanbul Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’ne akın etti. Kapalı mağazaların önünde gezinenler de maske de yoktu. Bu tablo tepki çekti.

Akşam gazetesi ”Geniş çaplı plan hazırlıyoruz”. Virüsle mücadelede için ”Artık tünelin ucu göründü” diyen Erdoğan, ”Hayatın normale dönmesi için geniş kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Yakında paylaşacağız” dedi. 59 ülkeden 25 bin vatandaşın daha getirileceğini belirten Erdoğan şunları söyledi: ”Dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süresiyle ilgili ertelemeyi 15 Haziran’a kadar uzatıyoruz. Çiftçilerimizin mayıs ve hazirandaki Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan kredi geri ödemelerini faizsiz 6 ay erteliyoruz.

Analiz gazetesi ”Geniş kesimlere destek vereceğiz”. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de, ”Kobi’lere iş yerini açamadığı bu dönemde acil ve zaruri giderlerini karşılamak üzere onlara nefes olmayı amaçladık. TOBB ve KGF iş birliğiyle yapılan nefes projesinin öncü özel bankası olmaktan gururluyuz. Milli vazife olarak gördüğümüz bankacılıkta olağanüstü dönemlerde elimizden gelen gayretle halkımızı ve geniş kesimleri destekleme kararlılığındayız” ifadelerini kullandı.

Aydınlık gazetesi ”Çocuklarınızı iyi gözlemleyin”. 14 Nisan’da lösemi teşhisi konan küçük Liya şu an kemoterapi görüyor. Ufuk ve Hatice Gümüşöz çiftinin umudu kök hücre nakli. Aydınlık’a konuşan baba, korona virüs nedeniyle hastaneye giriş tehlikeli olduğu için bir buçuk aydır kızını ve işini göremediğini söyledi. Liya’ya geç tanı konduğunu belirten Gümüşöz, ”Tüm anne ve babalara çocuklarını iyi gözlemlemelerini öneriyorum” dedi.

Cumhuriyet gazetesi 28 Nisan Salı Gazete Özetleri

”Yasak bitti ver elini İstiklal”. 28 Nisan salı gazete özetleri. Virüsle mücadele kapsamında uygulanan sokak yasağı biter bitmez yurttaş kendisini dışarı attı. Pek çok ilde geleneksel yemek yapan yerler gece açıldı. Adanalı şırdan yemeğe koştu. Sahuru şırdanla yapanlar da oldu. Dört günlük kısıtlamanın ardından yalnız hava almak için çıkanlar da vardı, işe gitmek için çıkanlar da. Yollar da yoğun araç trafiği oluşurken İstanbul’da İstiklal Caddesi bildik kalabalık halini adlı. Sebze hallerinde kuyruklar oluştu.

Diriliş postası gazetesi ”Asıl hedefleri İslam”. Diyanet İşleri Başkanı Ali Ertaş, Müslüman bir ülkede harama haram, günaha günah dediği için LGBT lobileri tarafından hedefe konuldu. Sapkın lobilerinin sözcülüğüne soyunan Ankara Barosu, Erbaş İçin ”Sesi çağlar öncesinden gelen” ifadesini kullanarak İslam’a ve Kur’an’a saldırmakta beis görmedi. LGBTİ Dayanışma Derneği, Erbaş’ın açıklamaları için ”Bu söylemler, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekte ve aşağılamaktadır. Ayrıca HIV statüsü üzerinden kişilerin kriminalize edilmesini ve HIV fobik söylemleri nedeniyle Ali Erbaş’ı kınıyoruz!” açıklamasını yaptı.

Doğru haber gazetesi ”İslam’ın şartlarını söyledi”. Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş Ankara Hacı Bayram Camii’nde okuduğu Cuma hutbesi, sapkınlık içerisindeki kesimleri ve zihniyetin temsilcilerini rahatsız etti. Erbaş, hutbede şöyle demişti, ”Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lütiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın İslamı literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HİV virüsüne maruz kalıyor. Ankara yerel gazeteler ile Ankara gündemini takip edebilirsiniz.

Dünya gazetesi 28 Nisan Salı Gazete Özetleri

”Endüstriyel metal çıkışta”. 28 Nisan salı gazete özetleri. Küresel salgının şiddetinin azalması paralelinde ekonomilerin yeniden açılmasına yönelik hazırlıklar, yılın başından beri düşüşte olan endüstriyel metallerde fiyatların yönünü yukarı çevirdi. Uzmanlar, birçok ülkede salgının zirve noktasını geride bırakmış olduğu yönündeki beklentiler ve arzda yaşanan sıkıntılarının da fiyatları desteklediğini ifade ediyor.

Birgün gazetesi ”İşçiler ölüme gidiyor”. EMEK örgütleri 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamada salgın günlerinde işçilerin göz göre göre ölüme gönderildiklerini söyledi. MMO Başkanı Yunus Yener pandeminin, çalışma yaşamının ”sosyal devlet ilkeleri gereğince” yeniden düzenlenmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nden Saniye Kesici de durumun salgın sürecinde daha görünür hale geldiğini ifade etti.

Hürriyet gazetesi ”Bu hafta son 3 gün”. Video konferans yöntemiyle düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, 1 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının üç gün olarak uygulanacağını söyledi. Erdoğan, cuma günü saat 09.00 ile 14.00 arasında marketlerin açık olacağını belirtti. Tünelin ucunda ışık görünmüştür” diyen Erdoğan, ülke genelinde hayatı normale döndürmek için kapsamlı bir program hazırlandığını ifade etti.

Karar gazetesi ”Dr. Esra’ya tüple saldıran magandalar serbest”. Virüse karşı fedakarca mücadele eden sağlıkçılara şiddet sürüyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde çalışan doktor Esra Ersöz genç,, birkaç kez hayata döndürdüğü akciğer hastasını kaybetti. Hasta yakınları Kovid kliniğini bastı, doktoru oksijen tüpüyle kovaladı. Dada pansumanı bitmeden saldırganların serbest kaldığını belirten Genç ”Korkuyorum, duyuyor musunuz beni?” dedi.

Milliyet gazetesi 28 Nisan Salı Gazete Özetleri

”Öncelik stratejik ürünler”. 28 Nisan salı gazete özetleri. Cumhurbaşkanı’nın ”Evinizin önünü bile ekin, boş yer kalmasın” talimatıyla Hazine’ye ait atıl tarım arazileri çiftçilerin kullanımına açılıyor. Burada köyüne dönüp üretim yapmak isteyen, öncelikle gençler ve kadınlara yüzde 70’e kadar geri ödemesiz hibe sağlanacak. Bu topraklar: ‘stratejik ürünler’ olan hububat, baklagiller, yağlı tohum ve yem bitkileri için ekilecek.

Posta gazetesi ”Marketler 09.00-14.00 açık”. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün şu önemli açıklamaları yaptı: ”Geçen hafta perşembe-pazar uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum. Kısıtlamayı bayram sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu hafta kısıtlama 30 Nisan gece 24.00’te başlayıp 3 Mayıs Pazar 24.00’e kadar sürecek. Marketler cuma günü 09.00-14.00 arası açık kalacak.

YORUMLAR

  1. Dicle dedi ki:

    Bugün gazetesinin özetini geceden okudum sayenizde teşekkürler ?

  2. Abdullah dedi ki:

    Özetleri paylaştığınız için teşekkür ederiz

  3. Yeşim dedi ki:

    Harika bi site tarafsız keşke daha önce kesfetseydim ???

  4. Yeşim dedi ki:

    Tüm haberleri tarafsız ve özet sunan mükemmel bir site ???

  5. Mustafa dedi ki:

    Makalelerinizi hayranlıkla okuyorum çizginizi bozmadan devam ellerinize sağlık.

  6. Mustafa dedi ki:

    Makalelerinizi hayranlıkla okuyorum çizginizi bozmadan devam ellerinize sağlık.

  7. Mehmet dedi ki:

    Başarılarınızın devamını diler, Bilgiler için teşekkür ederiz ?

  8. Süleyman dedi ki:

    Çok harika . Sizin gibi kaliteli haberciler daha üstün seviyede olması lazım basarilarinizin devamını dilerim .

  9. Berfin dedi ki:

    Emeğinize sağlık mükemmel bir site.

  10. Halim dedi ki:

    Bilgiler için sonsuz teşekkürler ??

  11. Emeğinize sağlık bilgiler içinde çok teşekkür ederiz

  12. sergen celik dedi ki:

    Bi haber sayfası bu kadar objektif olabilir

  13. Ekin dedi ki:

    çok kaliteli makaleleriniz var bu realistliğinizi bozmayın.İyi çalışmalar

error code: 522