Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

29 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 29 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

”Maske karmaşası”. 29 Nisan çarşamba gazete özetleri. Korona virüsten korunmak için maske takmak şart. Ama ortada takacak maske yok… Ücretsiz maskeler bir türlü dağıtılamadı. Haftalardır maskesiz gezen vatandaş, dün bir maske golü daha yedi. Bu kadarına da pes. Artık kamuda ve bir iş yerinde SGK’lı olarak çalışanlara eczaneler maske vermeyecek. Bu kriterdekiler maskelerini sadece iş yerinden alabilecek. Salgında çalışanlar isyanlarda.

Akşam gazetesi ”Biraz daha dişimizi sıkacağız güzel günlere kavuşacağız”. Erdoğan, AK Parti MYK öncesi, dünyadaki değişimin Türkiye açısından büyük fırsat olduğunu belirtti: ”Hep birlikte neticeye yaklaşıyoruz. Gereken idareyi gösterip tarihi fırsatı değerlendireceğiz. Salgın tedbirlerini, belirlediğimiz takvime göre aşamalı olarak kaldırdıkça ülkemizde üretim çarkları yeniden dönmeye başlayacak. Normalleşmeye takvimini olgunlaştığında paylaşacağız.

Cumhuriyet gazetesi ”Salgın bitmedi aman dikkat”. Bursa ticaretinin en önemli mekanlarından tarihi çarşı ve hanlar bölgesi, bir aylık koronavirüs arasından sonra faaliyetlerine başladı. Ziyaretçi ve esnaf maske takmaya özen gösterdi. Tarihi çarşının yanı başındaki Tuzpazarı ve Reyhan pazar yerlerinde yoğunluk yaşandı. Maske taktıkları dikkat çeken yurttaşlar, pazar yerlerinde sosyal mesafe kuralını ise unuttu.

Diriliş postası gazetesi ”Vakalar izlenecek”. Türkiye’de korona seyri olumlu ilerliyor. Tedbirler, meyvelerini veriyor. Ölüm ve vaka sayıları düşüyor, iyileşen hasta sayısı yükseliyor. 11 Mart’tan itibaren kademeli uygulanan kısıtlamalar, yine kontrollü kaldırılıyor. İlk şart 5 gün vaka olmaması. İyimser tabloyla beraber normalleşme çalışmaları başlarken, 5 gün boyunca vaka görülmeyen illerde öncelikli serbestlik uygulanacak. İstanbul’da ise sıkı kontroller yine devam edecek. 81 şehirdeki yasaklar da aynı anda kaldırılmayacak, süreç izlenecek.

Doğru haber gazetesi 29 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

”Oruç tutmanın vücuda çok faydası var”. 29 Nisan çarşamba gazete özetleri. Her yıl Ramazan ayında gündeme gelen ”Kimler oruç tutabilir, kimler tutamaz? tartışmaları korona virüs salgını nedeniyle bu yıl farklı bir boyut kazandı. ”Oruç tutmak faydalı mı zararlı mı” sorusuna Mehmet Öz, oruç tutmanın vücut için sağlıklı olduğunu belirterek, ”Korona virüs süresince sağlıklı kalarak oruç tutmak bence mümkün ve mantıklı bir hareket.” ifadesini kullandı. Öz ayrıca iftardan sonra abur cubur tüketimi konusunda uyardı.

Dünya gazetesi ”2020 emtianın zor yılı olacak”. Emtia piyasalarında korona virüs etkilerinin yıl boyunca sürmesi öngörülüyor. Dünya Bankası’nın emtia piyasaları görünüm raporuna göre 2020, değerli metaller dışında tüm emtia grupları için ”zor bir yıl” olacak. Petrolün ardından doğalgaz ve kömürde de sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 17 düşüşler yaşanacağı öngörülen raporda, tarım emtialarında fiyatların sadece yüzde 1 oranında düşeceği tahminine yer verildi. Biyoyakıtlara yönelik talebin daralması ise bazı gıda emtialarını ise bazı gıda emtialarını daha da ucuzlatabilir. Pamukta zayıf talebin de fiyatları yüzde 10 düşürmesi bekleniyor.

Evrensel gazetesi ”20 yaş altında olmanın bedeli”. Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerden biriydi o. Altı yıllık tekstil işçisiydi. Yoksul ailesi eline bakıyordu. 20 yaş ve altına konan sokağa çıkma yasağı salgın, açlık ve polis kurşunuyla birleşince hayatı karardı. Ali’nin durumunda olan, ekmek peşinde koşan ve sosyal güvencesi olmayan binlerce genç aynı kaderi yaşamaktan kaygılı.

Bir gün gazetesi ”Ali’nin katili bu düzenin kendisi”. Sırtına doğrultulan bir polis namlusuyla buldu onu gencecik yaşında ölüm. Oysa daha iyi bir yaşam için kopmuştu doğduğu topraklardan. Şimdi söyleyin kim suçlu bu ölümden? Onu yurdundan koparan emperyalistler mi, kaçak çalıştırıp sömüren patronlar mı, yargılanmayacağından emin şekilde ona silah doğrultup tetiği çeken polis mi? Ya da o polise öldürme yetkisini veren ceberut iktidar mı, kim? Birkaç nutuk, göstermelik bir yargılama bekliyor bizi şimdi.

Hürriyet gazetesi 29 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

”Bayram müjdesi veremem”. 29 Nisan çarşamba gazete özetleri. Tüm sektörleri, kamu ve özeli yavaş yavaş kademeli açma sürecine gireceğiz. Her işletme kurallara uyacak. Hijyen, maske ve sosyal mesafe her noktada devam edecek. Çok sıkı denetim yapılacak. Bayrama bir müjde, hediye için çok erken. Üç dört hafta var. Ekonomiyi canlandırmak istiyoruz. Hazıra dağ dayanmaz. Ancak her gün verileri değerlendirerek ilerleyeceğiz. Mesela normale döndükten sonra bir yerde virüs tespit edildi. Tüm kurumlar ne yapması gerektiğini bilecek. Ellerinde rehber olacak.

Karar gazetesi ”Test kriterleri değiştirilmeli”. Türkiye’de bir günde iyileşen en fazla hasta sayısına ulaşılması umut veren gidişi teyit etti. Ancak normalleşme konuşulurken Bilim Kurulu üyeleri önemli uyarılarda bulundu. Test sayılarının düştüğünü belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan” Normalde iki-üç belirti varsa tarama yapılıyor. Ancak insanları sokağa çıkaracaksak bu kriterleri değiştirip daha çok kişiye test yapmalıyız. İzolasyonu sadece bu şekilde sağlayabiliriz” dedi.

Milat gazetesi ”İyileşenlerin sayısı katlanarak artıyor”. Türkiye’de korona virüs vaka oranı her geçen gün düşerken, iyileşenlerin sayısı ise katlanarak artıyor. İyileşenlerin sayısı bir hafta önceye göre 3 katından fazla arttı. 10 Mart’tan bugüne 2 bin 900 kişi hayatını kaybederken 34 bin kişi de koronavirüsü yenerek taburcu oldu.

Milliyet gazetesi 29 Nisan Çarşamba Gazete Özetleri

”Asırlık şansızlık”. 29 Nisan çarşamba gazete özetleri. Dünyanın en büyük spor organizasyonu Olimpiyatları, Japonya için tarihi bir şansızlık oldu. 1940’ta 2. Dünya Savaşı nedeniyle iptal olan Tokyo’daki oyunlar 80 yıl sonra bu kez virüs sebebiyle önce ertelendi, şimdi de tehlikeye girdi. Uzmanlar, aşı bulunamaması durumunda 2021’de de oyunlar düzenlenemeyeceğini söylüyor.

Yeni asya gazetesi ”Özel hayatın gizliliğine aykırı bularak iptal etti”. AYM güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmakla görevli birimlerin, bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşların arşivlerinden bilgi ve belge almaya, bazı kayıtlara ulaşmaya, soruşturma ve mahkeme kararlarını almaya yetkili olduklarına ilişkin kanun hükmünü özel hayatın gizliliğine aykırı bularak iptal etti.

 

28 Nisan Salı Gazete Özetleri

YORUMLAR

  1. Yeşim dedi ki:

    Kısa öz ve doğru haberler için teşekkür ederiz

error code: 522