Dolar 32,5615
Euro 34,9979
Altın 2.435,97
BİST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

29 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 29 Nisan İstanbul Haberleri

”Ters laleler göz kamaştırıyor”. 29 Nisan İstanbul haberleri. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde ilkbaharın gelişiyle açan ters laleler görenleri hayran bırakıyor. İlçenin bazı yüksek kesimlerde doğal şekilde yetişen ve ”ağlayan gelin” olarak nitelendiren ters laleler havanın ısınmasıyla güz yüzüne çıktı. Alan köyündeki 1200 rakımlı dağlarda sarı ve turuncu çiçek açan laleler güzel görüntüler oluşturuyor.

Anadolu gazetesi”. Bakanlıktan görev dağılımı”. Normalleşme süreciyle ilgili olarak başta İçişleri, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman bakanlıkları için görev listeleri hazırlanıyor. Kriterlerin uygulanmasında öncelik son 5 gün içinde vaka bildirmeyen illere verilecek. Bu iller, salgınla mücadelede benzer sonuçlar gösteren komşularıyla yeniden ilişki içinde olabilecek. Turizm ve ulaşımda yeni dönem kriterleri aşama aşama hayata geçirilecek. Şehirlerarası ulaşımda görevlilerde bağışıklık belgesi aranacak.

Dokuz sütun gazetesi ”Doğal gaz borusu patladı”. Beylikdüzü’nde alt yapı çalışması sırasında doğal gaz boru hattında patlama meydana geldi. Alevler metrelerce yükseldi. Yangından etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı, 2 binada büyük çapta hasar oluştu, Altyapı çalışmaları sırasında doğalgaz borusunun zarar görmesi nedeniyle çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. İstanbul Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada ise, ”Olaydan etkilenen 15 kişiye 112 Acil Sağlık ekiplerimizce olay yerinde müdahale edilmiş, yaralanan 2 kişi hastaneye sevk edilmiştir. Meydana gelen patlama nedeniyle araştırma inceleme çalışmaları başlatılmıştır.

Damga gazetesi ”Koronanın izi sürünecek”. Henüz kesin bir tedavisi ya da aşısı bulunmayan koronavirüs bilinmeyen pek çok yanı var. Bu hastalığa yakalanan ve atılan kişileri uzun vadede nasıl etkileyeceği bilinmeyenler arasında. İstanbul Tıp Fakültesi tarafından bu sroulara cevap verebilmek için ‘Covid-19 Hastaları İzlem Merkezi açıldı.

Günboyu gazetesi 29 Nisan İstanbul Haberleri

”Öncelikle salgında etkilenen”. 29 Nisan İstanbul haberleri.  Salgında doğrudan etkilenenlere öncelik verildi ve tüm sektörlere yönelik bir aylık KDV ertelemesi yapıldı. Ayrıca 65 yaş üstü kişilerin, sokağa çıkma yasağı bitene kadar, beyana tabi gelirleri olsa da beyanname vermeleri gerekmeyecek. Yasak bitince, 15 gün içinde beyannamelerini verebilecekler. Eksik veya beyan verilmemesi durumunda, verginin aslı ve gecikme faizi ile birlikte 1 kat Vergi Ziyaı Cezası kesilecek.

Hürses gazetesi ”Çiftçilerin 6 milyar liralık kredi borcuna 6 ay erteleme imkanı”. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek Hazine destekli kredi geri ödemelerinin faizsiz 6 ay ertelenmesiyle çiftçiye yaklaşık 6 milyar liralık borcunu öteleme imkanı sunduklarını bildirdi. Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 18 yıldır çiftçinin hep yanında durduklarını belirterek, ”Alnının terini karşılıksız bırakmamak için elimizde geldiğince imkanlarımızı seferber ettik.

İstanbul gazetesi ”Bir süre daha dişimizi sıkacağız”. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, maruz kalınan Kovid-19 salgınının, en küçük bir rehavete, en küçük bir gevşemeye izin vermeyen, hemen yeniden hortlama potansiyeli olan sinsi bir özelliğe sahip olduğunu söyledi. Elde edilen neticelerin, devreye alınan tedbirlerin yerinde olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, ”Fedakarlık yapmaz ve salgını diğer ülkelerle eş çok daha ağır kayıplar yaşayacağımızı da biliyoruz. Bir müddet daha dişimizi sıkacağız, güzel günlere kavuşacağız” dedi.

İstiklal gazetesi 29 Nisan İstanbul Haberleri

”Almanya’da korkutan gelişme”. 29 Nisan İstanbul haberleri. Almanya korona virüs vakalarında 158 binle dünyada dördüncü sırada yer almasına rağmen ölüm oranları düşük seyrederek, 6 bin 126 kişi yaşamını yitirdi. Geçen hafta salgını kontrol altına aldığını duyuran Almanya, karantina tedbirlerini adım adım gevşetmeye başladı. Ancak ülkede virüsün yayıma hızının yeniden yükselişe geçmesi endişe yaratırken, virüslü bir hasta yeniden bir kişiye virüs bulaştırarak yayılma hızını yüzde 1’e yükseltti. Bu oran geçtiğimiz hafta 0.7’ye kadar düşmüştü.

Vatan gazetesi ”Dış ticaret hamlesi”. Karaismailoğlu, hükümet olarak korona virüs tedbirleri kapsamında bir yandan hastalığın kontrol altına alınması için yoğun çaba gösterirken, diğer yandan da ekonominin salgın sürecinden en az zararla etkilenmesi için çalıştıklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde, ticari amaçla yük getiren şöförlere ilişkin 14 günlük karantina süresinin indirilmesi konusunun masaya yatırıldığını anımsattı.

Son-An gazetesi ”Göle Kadın Meclisi Derneğinden Tarım Seferberliği”. Göle Kadın Meclisi Derneği Başkanı Türkan Deli yaptığı açıklamada başlattıkları tarım seferberliğini şu cümlelerle ifade etti: ”Göle coğrafyasının uyanış ve üretime geçiş öyküsünü heyecanla izleyeceksiniz hürmetli halkımız. İç açıcı, ilham verici görüntüleri sevinç içinde paylaşıyoruz. Burada harikalar yaratılmaya başlandı bile. Tarım seferberliğini Göle Kadın Meclisi olarak evvela Kavılca Buğdayı ve patates ekerek başlatıyoruz.

Son saat gazetesi ”3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlaması”. Geçtiğimiz hafta Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 31 ilimizde uyguladığımız sokağa çıkmak kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için sizlere şahsım ve özellikle de heyetim adına teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi düşünemiyoruz.

Tünaydın gazetesi

”Cadde ve sokaklara yasak”. 29 Nisan İstanbul haberleri. İstanbul-Bağcılar İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında, ilçedeki bazı meydan, cadde ve sokaklar 15 gün boyunca giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bağcılar Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun vatandaşı Kovid 10 salgınından korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla ilçede bazı düzenlemeler yaptığı aktarıldı.

Yeni Çağrı gazetesi ”Karantina süresi 72 saate düştü”. Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hükümet olarak korona virüs tedbirleri kapsamında bir yandan hastalığın kontrol altına alınması için yoğun çaba gösterirken, diğer yandan da ekonominin salgın sürecinden en az zararla etkilenmesi için çalıştıklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile geçen hafta yaptığı telefon görüşmesinde, ticari amaçla yük getiren şoförlere ilişkin 14 günlük karantina süresinin indirilmesi konusunun masaya yatırıldığını anımsattı.

 

28 Nisan İstanbul Gazeteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522