Dolar 32,3670
Euro 34,9587
Altın 2.325,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

4 Şubat Ankara Gazeteleri ve Özetleri

4 Şubat 2020 Salı Ankara Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

4 Şubat Ankara Gazeteleri ve Özetleri 24 Saat

24 Saat gazetesi manşette ”Gıda enflasyonu zirvede” başlığına yer verdi. 4 Şubat Ankara gazeteleri ve özetleri. Gazete haberde, Tüketici fiyatları bazında ocakta en yüksek fiyat artışı yüzde 81,46 ile patlıcanda gerçekleşirken, en çok ucuzlayan ürün yüzde 14,22 ile çocuk kazağı oldu. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 12.15, aylık ise yüzde 1,35 arttı. En yüksek artış 4,65 ile gıdada gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle 2020 yılı Ocak ayında artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla, %4,88 ile çeşitli mal ve hizmetler, %4,65 ile gıda ve alkolsüz içecekler ve %3,96 ile sağlık oldu. İçkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’de 2020 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %0,34, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,93 ve on iki aylık ortalamaya göre %13,66 artış gerçekleşti, bilgisine yer verdi.

 

 

Ankara Gazete Manşetleri ve Özetleri

 

Anadolu gazetesi sürmanşette ”Ankara İtfaiyesi 2019 karnesi pekiyi” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ankara İtfaiyesi, Başkentlilere hizmette sınır tanımıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bir yandan asli görevi olan yangınla mücadelesini 7/24 sürdürürken bir yandan da arama ve kurtarma çalışmalarında Başkentlilerin takdirini kazanıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı 2019 yılında Başkent’te meydana gelen 9 bin 250 yangına müdahale etti, bilgisine yer verdi.

Başkent gazetesi manşette ”Yıllık enflasyon yüzde 12,15” başlığına yer verdi. Gazete haberde, TÜFE ocakta yüzde 1,35, Yİ,ÜFE yüzde 1,84 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12,15, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 8,84 olarak gerçekleşti, bilgisine yer verdi.

Gazete Ayrıntı manşette ”EGO’dan Polatlı’ya şafak denetimi” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Polatlı Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi sabah saatlerinde denetlendi. EGO yetkilileri sabah Polatlı’ya gelerek Ankara-Polatlı arası yolcu taşımacılığı yapan Polatlı Halk Otobüslerini denetledi, bilgisine yer verdi.

Güçlü Anadolu gazetesi manşette ”Katliam suç duyurusu” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Yenikent Necip Fazıl Parkında 6 köpek ve 14 kuşu zehirleyerek katleden ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Batı Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunduktan sonra basın açıklaması yapan HAYTAP Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan, hayvana şiddet uygulayana verilen cezanın ”kapalı yerde sigara içme cezası” ile aynı olduğuna dikkat çekti, ifadelerine yer verdi.

4 Şubat Ankara Gazeteleri ve Özetleri İlkses 

İlksayfa gazetesi manşette ”Gençler rap dinliyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Genç neslin rap müziğe ilgisini yine genç rapçi erkam Tatlıtürk’le konuştuk. Tatlıtürk, ”Gençler konu gözetmeksizin söylemek istediklerini rap şarkılarında duyuyor. Bence ilginin kaynağı bu” diyor, ifadelerine yer verdi.

Polatlı’nın sesi İstiklal gazetesi manşette ”Pazarcılardan, Başkan Yıldızkaya’ya acil çağrı: ”Asıl deprem, yağmur yağınca Perpa’da oluyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, geçtiğimiz günlerde yaşanan sağanak yağış, Perpa Pazar esnafını mağdur etti. Perpa Pazar yerinin akan çatısı, özellikle üst kattaki konfeksiyor bölümündeki malların ıslanmasıyla büyük zarara yol açtı. Konfeksiyon bölümündeki zarardan yakınan esnaf, bu olayın tekrar yaşanmaması Başkan Mürsel Yıldızkaya’ya bu sorunu gidermesi için acil çağrıda bulundu, ifadelerine yer verdi.

Nallıhan’ın sesi

Nallıhan’ın sesi gazetesi manşette ”Nallıhan Sivil Toplum Platformu Toplantısı gerçekleşti” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Toplantıya; AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum ve Muhtarlardan Sorumlu Daire Başkanı Fazıl Köremezli, Nallıhan CHP İlçe Başkanı Ali Ekber Aytaç, Nallıhan İYİ Parti İlçe Başkanı Emrah Bilen, Nallıhan Odalar, Dernekler, Kooperatifler, Muhtarlar, Kamu Kurum Temsilcileri katıldı.

Nallıhan Sivil Toplum Platformu Toplantısı 02 Şubat 2020 tarihinde Ankara Konağında gerçekleşti, bilgisine yer verdi.

Polatlı Postası sürmanşette ”Kira artışı ne kadar” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ocak ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla kiralara yapılacak zam oranı da belli oldu. Buna göre Şubat’ta mal sahipleri kiralara en fazla %14,52 oranında zam yapabilecek, bilgisine yer verdi.

Gazete diğer bir haberinde ”Bu kez camideler” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Gazetemizin daha önce gündeme getirdiği ve Diyanet’in bu yıl öğrencileri camiye alıştırmak amacıyla düzenlediği etkinlik kapsamında öğrenciler Yunus Emre Camii’de buluştular, bilgisine yer verdi.

Sonsöz gazetesi sürmanşette ”Koronavirüsü 362 can aldı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Çin’in Hubey eyaletinde yer alan Vuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (2019-nCoV) sebebiyle hasta olan kişi sayısı dünya genelinde 17 bin 392’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 362’ye yükseldi, bilgisine yer verdi.

Gazete diğer bir haberinde ”TV programları ve internet gastronomiye ilgiyi artırdı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Gastronomi sektörünün içerisinde 22 yıldır yer alan Uluslararası Gastronomi Federasyonu Takım Kaptanı Yakup İlhan ”Televizyon kanallarında yayınlanan programların ve sosyal medyanın sayesinde mutfak sanatlarına olan ilgi arttı”, ifadelerine yer verdi.

Ticari Hayat

Ticari Hayat gazetesi manşette ”İhracat arttı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında Ticaret Bakanlığının ocak ayı geçici dış ticaret istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küresel ekonomi ve ticaretteki yavaşlamaya rağmen, 2019 yılında ihracatta yakalanan başarının, 2020 ocak ayında da ivmelenerek devam ettiğini ifade eden Pekcan, ”Bu yılın ocak ayında ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 artarak 14,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir”, ifadelerine yer verdi.

Zafer Gazetesi manşette ”TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Perakende sektöründeki kuralsızlık son bulmalı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerde her sektörden ürün satışının esnaf ve sanatkarları mağdur ettiğini belirtti. Palandöken, ”Zincir marketlerde ekmek, peynir, zeytinin yanında beyaz eşya, araba lastiği, ev boyası, yatak örtüsü gibi birbiriyle alakası olmayan tüm ürünler satılıyor. Bu da beraberinde onlarca sektördeki esnaf ve sanatkarlarımızı mağdur ediyor” ifadelerine yer verdi.

4 Şubat İzmir gazeteleri ve özetleri

error code: 522