Dolar 32,3680
Euro 34,9842
Altın 2.325,98
BİST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

6 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

6 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri

6 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri Akşam gazetesi

6 Nisan pazartesi gazete özetleri, ”Berlin ben burada iyiyim”. Fenerbahçe’nin Alman yıldızı Max Kruze, ülkesindeki karantina şartlarıyla Türkiye’deki durumu karşılaştırdı, ”Burada gerekli her şey var” dedi.

Analiz gazetesi, ”Borsa İstanbul dimdik ayakta”. Kovid-19 salgınının başladığı 12 Şubat’tan bu yana dünya pay piyasalarında endeksler puan bazında yüzde 32 ile 27 trilyon dolar değer kaybı yaşadı. Bu dönemde Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 34, şirketlerin değeri ise yüzde 12 geriledi.

Anayurt gazetesi, ”Çalışan gençler yasaktan muaf”. İçişleri Bakanlığı bir genelge ile 20 yaşın altındakilere getirilen sokağa çıkma yasağının detaylarını açıkladı. Genelgeye göre 18-20 yaş arasındaki çalışanlar yasaktan muaf tutuldu.

Aydınlık gazetesi, ”Gazeteler için BİK’e kaynak”. Son yıllarda maliyetlerin artması, reklam gelirlerinin azalması ve adaletsiz dağıtılması, yazılı basını darboğaza soktu. Korona salgınıyla gazetelerin ayakta kalması zorlaştı. Devlet bu süreçte Basın İlan Kurumu (BİK)’na kaynak aktararak yazılı basını yaşatmalı.

Cumhuriyet gazetesi, ”Saray korona dinlemedi”. AYM’nin iptal kararına karşın, Ahlat Sarayı’nda inşaat devam ediyor. CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, ”Şu anda 4 köyümüzde karantina var. İnsanlar günübirlik çalışıyorlar. Sosyal devlet ortada yok. İnşaattakiler ekmek parası için çalışmak zorunda. Millet can derdinde iktidar ise saray. Batsın sarayınız” dedi.

Diriliş Postası, ”Yağmacı Avrupa”. Koronavirüs, ”Medeni Batı”nın gerçek yüzünü gösterdi. Avrupa Birliği’nin güçlü ülkeleri, diğer üyelere dışarıdan gelen yardımlara el koyma yarışına girdi. ABD ise Almanlar ve Kanadalılar’ın siparişlerini yağmaladı.

Doğruhaber gazetesi

”Virüs ABD’yi işgal etti”. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak kısa sürede dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19)’dan en fazla etkilenen kıta Avrupa kıtası oldu. Salgın nedeniyle şu ana kadar Avrupa’da 47 bini aşkı kişi hayatını kaybederken, Avrupa’daki can kayıplarının yüzde 85’i ise İtalya, İspanya, Fransa ve İngiltere’de  gerçekleşti. Öte yandan 321 bin vaka sayısı ile dünya genelinde en fazla vaka sayısının tespit edildiği ABD, şu aralar virüs tarafından işgal edilmiş durumda.

6 Nisan pazartesi gazete özetleri Dünya gazetesi, ”15 günlük başvuru 15 yılı ikiye katladı”. İşçi örgütleri ve işveren, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarında daha fazla esneklik istiyor. Bakanlığa göre koşulsuz ödeme mümkün görünmüyor.

Evrensel gazetesi, ”Yüz binlerce genç ateşe atıldı”. 18-20 yaş arasında olup düzenli bir işte çalışanlar, sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Böylece 800 bin genç hem riske edildi, hem de çevresi için tehlike birer virüs taşıyıcısına çevrildi.

BirGün gazetesi, ”Ankara’dan yasak Katar’dan serbest”. Türkiye, salgın nedeniyle tüm dünya ile uçuşları askıya almasına rağmen Doha-İstanbul seferleri her gün karşılıklı olarak devam ediyor. Biletlerin ‘yok sattığı’ taşımayı Qatar Airways yapıyor.

Hürriyet gazetesi, ”Türk bilim adamı koronayı izole etti”. Bilim insanlarının koronavirüse karşı mücadelesinde dün de Ankara Üniversitesi’nden umut verici bir haber geldi. Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı.

Karar gazetesi

”Bakandan son uyarı”. Türkiye’deki vakalarda artış seyri sürerken bilim kurulu üyeleri ‘virüsle savaşta en önemli aşamadayız’ uyarıları yaptı. Kritik iki haftada karantinaya uyumun, Türkiye’yi ‘ya vehamet ya başarı ligine’ taşıyacağı vurgulandı. Hâlâ Kovid’i kontrol altında tutma imkanımız varken bu kez Sağlık Baknaı 83 milyona seslendi: Bu dönemde izolasyonu sağlayamazsak hastalığı kontrol etme şansımız olmaz.

Milat gazetesi, ”Resmiye nine umut verdi”. Yeni tip koronavirüsü ve birden fazla kronik rahatsızlığı yenmeyi başaran 86 yaşındaki Resmiye nine, hastalıkla mücadele eden diğer hastalara umut verdi.

Milli Gazete, ”İzolasyon olmazsa kontrol edemeyiz”. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ilin sağlık müdürü ile yaptığı video konferans görüşmesinde, koronavirüsle mücadele kapsamında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. ”Kovid-19 ile temas içindekileri izole edemezsek kontrol altına alma şansımız olmaz” diyen Koca, ayrıca, ”Özellikle koruyucu maske ve ekipmanları konusunda asla bir sorun olmamalı” açıklamasında bulundu.

Milliyet gazetesi, ”En iyi silah evde kalmak”. Açıklanan kurallara uyulmazsa sadece ABD’de 240 bin kişinin ölme ihtimali olduğunu söyleyen Dr. Öz, ”Virüse karşı en iyi silahımız evde kalmak” diyor.

Posta gazetesi, ”Evet dediler kalp yağdı”. 3.5 yıldır birlikte olan Eda Günay ile Kemal Şahin ”Virüs aşkımıza engel olamaz” diyerek düğünlerini balkonlarında yapmaya karar verdi. Nikah töreni zoom ve Instagram’dan canlı yayınlandı. Tam 800 kişi bu mutluluğa ortak oldu. Davetliler, ”Uzaktaydık ama bir aradayız bu zor günlerde hepimize ilham verdiğiniz” diyerek çifte binlerce kalp yağdırdı.

Şok gazetesi, ”Aralarında 5 adım olan iki mahalle… Biri Samsun’a, biri Ordu’ya bağlı. ”Şehirlerarası yolculuk yasağı” bu iki mahallede uygulamıyor. İnsanlar ise tedirgin: Yasak bize de var mı acaba? Ceza yer miyiz ki?

6 Nisan Pazartesi Gazete Özetleri Türkgün gazetesi

”İP’in başı karantinaya alınmalı”. TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen infaz indirimiyle ilgili kara propaganda yürüten ve düzenlemenin amacını çarpıtan İP Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki yağdı.

Türkiye gazetesi, ”Ceketimi satar işçi çıkarmam”. Beraber yürüdükleri çalışanlarına sahip çıkan patronlar ”Gerekirse ceketimizi, arabamızı satıp işçimizin maaşını ödeyeceğiz” mesajı verdi.

Yeniçağ gazetesi, ”Ekonomideki tahribat ağır olacak”. CHP’nin ”Kovid-19 Raporu”nda bütün sektörlerin durgunluğa gireceği belirtilirken, en büyük yıkımın 400 bin kişiye istihdam sağlayan otomotiv ile tekstil sektöründe yaşanacağına dikkat çekişiyor.

Yeni Akit gazetesi, ”Asıl düşman bunlar”. Türkiye’yi sarsan koronavirüs karşısında bile yıkıcı siyasetinden vazgeçmeyen azınlık, nefret tohumları saçıyor. CHP, parti içi sesleri sustururken, terör partisi HDP, kirli provokasyonlarıyla öne çıkıyor.

6 Nisan pazartesi gazete özetleri Yeni Asya gazetesi, ”Vicdanları rahatlatın”. Adalet komisyonundan iktidarın getirdiği şekilde geçen infaz teklifinin genel kurulda düzeltilmesi gerekiyor.

Yeni Birlik gazetesi, ”Google bizi izliyor”. Google’ın Kovid-19 Topluluk Hareketliliği Raporu’na göre, ”Türkiye’de, 16 Şubat-29 Mart tarihlerinde, restoran, kafe, alışveriş merkezleri, tema parklar, müzeler, kütüphaneler ve sinema alanlarında topluluk hareketliliği yüzde 75 azaldı”.

5 Nisan Pazar Gazete Özetleri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522