Dolar 32,3011
Euro 35,1601
Altın 2.279,84
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

65 yaş üstüne tatil izni verildi

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 65 yaş üstüne tatil izni verildi

”Gerekli sağlık şartları belirtildi”.  65 yaş üstüne tatil izni verildi. Yeni tip koronavirüse karşı halk sağlığını korumak amacıyla alınan önlemler nedeniyle ileri yaşlı vatandaşlarımızın sosyal hayatlarında kısıtlamalar yapılmıştı. ”Yeni normal”le birlikte onlar içinde esnetmeler yapılıyor. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı tarafından, 65 yaş ve üzeri için yeni bir genelge yayınlandı. Genelgeye göre 65 yaş ve üzerindekiler, izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat yapabilecek. Yayımlanan genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar turizm amacıyla yapacakları yolculuklarda ”Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi” almak şartıyla istedikleri yerleşim yerine gidebilecek.

Anadolu gazetesi ”Bankalar rahatlayacak”. Türkiye Bankalar Birliği, uluslararası danışmanlık şirketi Emst&Young’a fizibilite raporu hazırlattı. Bankalar, ortaklaşa kuracakları şirkete sorunlu kredilerini geçirebilecek. Yeniden yapılandırma ve refinansman konusunda elleri rahatlayacak. Böylece hem sektörünün aktif kalitesi iyileşecek hem de tahsil kabiliyeti düşen varlıklar daha verimli yönetilecek. Kredilerin rehabilitasyonu ile ekonomiye katkı sağlanacak. Bankalar, geri dönüşü zort, donuk alacakları bilançodan çıkarabilecek.

Dokuz sütun gazetesi ”Uyarı ateşi açıldı”. Yaşanan son olayda Barış Pınarı bölgesindeki M-4 karayolunun kuzeyinde kaçak geçiş yaptığı belirlenen bir kamyonet tespit edildi. Kasası açık olan ve mazot varilleri yüklü olan kamyonet, sivillerin bulunduğu bölgeye doğru süratli şekilde ilerlemesi üzerine bölgede konuşlu bulunan Mehmetçiklerimiz tarafından aracın durması için uyarı ateşi açıldı. Buna rağmen durmayıp sivillerin bulunuğu bölgeye ulaşmaya çalışan araç hızını artırınca bombalı araç olarak değerlendirildi.

Damga gazetesi ”Dere kotunun altına imar”. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sel baskınından etkilenen bölgelerdeki çalışmaları yerinde incelendi. Sorunun dere kotunun altındaki yerlere imar verilmesinden kaynaklandığını belirten Bozkurt, bunun kabul edilebilir şey olmadığını söyledi. Bozkurt, ”Buna benzer binlerce sorun var Esenyurt’ta. Göreve başladığımız günden itibaren bu sorunu çözmek için Ekrem başkanla konuştuk, sağ olsun o da bize destek verdi.

 

Günboyu gazetesi

”İmkanlar birleştirildi”. 65 yaş üstüne tatil izni verildi. Doğu Karadeniz’de: Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun’da 787 bin 692 metrekare alanda gerçekleştirilen çay hasadı, bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında dışarıda gelen yabancı işçiler gelemeyince üreticiye kaldı. Yaş çay üreticilerinin kendi imkanları ile oluşturdukları ekiplerle toplama işlemi gerçekleştirdi. Çok az miktarda Türkiye içerisindeki işçilere gerçekleştirilen çay tarımında yetkililer bahçelerin de yeniden canlandığını aktardı. Trabzon haber gazetelerinde konuyla ilgili haber yazılarını okuyabilirsiniz.

Hür haber gazetesi ” Yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz”. Bir yıllık çalışmalarını medya mensupları ile değerlendirilen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yapılanları anlattı ve ”Görevi devraldığımız  günden bugüne kadar, sizlere en iyi nasıl hizmet edebiliriz, Silivri’mizin sorunlarını en hızlı şekilde nasıl çözebiliriz diyerek, canla başla çalışıyoruz. Sizlerin memnuniyeti ve hayır dualarınızdan aldığımız güçle daha güzel ve daha mutlu bir Silivri için yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul gazetesi ”İBB’nin taksi teklifi reddedildi”. UKOME toplantısında taksi taşımacılığının düzenlenmesi, minibüslerin taksiye dönüştürülmesi, taksi dönüştürülmesi gibi teklifler gündeme geldi. İBB’nin planladığı 6 bin kiralık taksi kiralama modeli alt komisyona havale edildi. Kiralık taksi kararı bir sonraki UKOME toplantısında tekrar görüşülecek. Ayrıca Şehir Hatları vapurlarında bazı hatlar 31 Ağustos 2020 tarihine kadar 10.00-16.00 arası 5 kuruş olacak şekilde fiyatlandırıldı.

İstiklal gazetesi ”Suriye’de 14 bin 300’den fazla kişi işkenceyle öldü”. Sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen Suriye İnsan Hakları Ağı Suriye’de işkence dolayısıyla hayatını kaybedenlere ilişkin rapor hazırladı. Rapora göre, Suriye’de halk ayaklanmasının başladığı Mart 2011’den bu yana çoğu Beşşar Esed rejimi tarafından olmak üzere 177’si çocuk, 63’ü kadın toplam 14 bin 388 kişi işkence nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Vatan gazetesi 65 yaş üstüne tatil izni verildi

”65 yaş üstüne tatil izni verildi”. 65 yaş üstüne tatil izni verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 65 yaş ve üzeri vatandaşların izin belgesi alarak, turizm amaçlı seyahat yapabileceklerini açıklayarak, ”65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın turizm amacıyla yapacakları yolculuklarda ‘Seyahat izin Belgesi’ almak şartıyla istedikleri yere gidebilecekler” dedi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”Kendileri ile aynı durumda bulunan birinci derece yakınlarından en fazla 6 kişi için de izin alabilecekler.

Son-An gazetesi ”BBP Genel Başkanı Destici’den ‘Yassıada’ açıklaması”. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, Bursa’nın Kestel içesinde sele kapılarak hayatını kaybeden 5, İstanbul’da yaşamını yitiren 1 kişiye Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Bursa haber sitesinde konuyla ilgili haber yazılarını okuyabilirsiniz.

Son saat gazetesi ”Destici: ‘Teröre destek sağlayanlar milletimizin düşmanlarıdır”. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, teröre çeşitli yollarla destek sağlayanların milletin, ülkenin, devletin düşmanları olduğunu belirterek, ”Sınır ötesinde devam eden Pençe-Kartal Operasyonları, tamamen aziz devletimizin hudutlarının korunması ve terör unsurlarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla meşru müdafaa hakkı kapsamında sürdürülmektedir.

Tünaydın gazetesi ”Dijitalde yarış heyecanı”. Mart ayında başlaması gereken yarış sezonları ile devam etmekte olan yarış mücadeleleri Korona virüs sebebiyle durdurulunca, beklemekten sıkılan pilotlar çekişmeyi dijital ortama taşıdılar. Bu kez onları yarışlarda destekleyen yarış severler de bu heyecana ortak olunca ortaya zevkli ve keyifli yarış oyunları çıktı. 21 yaşındaki Milli sporcu Ayhancan Güven, çok önemli bir başarıya imza attı. Tüm dünyada ara verilen motor sporları heyecanı simülasyon yarışlarıyla devam ederken Sanal Le Mans 23 Saat yarışı da simülasyonda büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Yeni çağrı gazetesi

”İdlib’e 50 konut sözü”. 65 yaş üstüne tatil izni verildi. Bakan Soylu, şu zamana kadar İdlib’de 10 bin 762 briket ev yapıldığını belirterek, hem kış şartları hem de salgın sürecinde çalışmalara ara verildiğini söyledi. Temmuz sonuna kadar 20 bin briket evi tamamlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Soylu, ”Yıl sonuna kadar 30 bin 785 taahhüdümüz vardi. Hedefi 50 bine çıkardık. İnşallah kış gelmeden 50 bin rakamı kardeşlerimize temin etmiş olacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522