Dolar 32,5463
Euro 34,8767
Altın 2.430,18
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

920 bin kişi ilk kez kredi kullandı

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 920 bin kişi, ilk kez kredi kullandı

”920 bin kişi, ilk kez kredi kullandı”. 920 bin kişi, ilk kez kredi kullandı. Ekonomik kriz ve salgın, vatandaşın iflahını kesti. İşsizlik, enflasyon ve geçim derdi milleti iyice bunalttı. Cepte para kalmadı. Borç arttı, faturalar ödenemedi. Vatandaş, başı sıkışınca bankaya koştu. TBB’ye göre bugüne kadar hiç kredi kullanmayan 920 bin kişi, nisanda ihtiyaçları için kredi çekmek zorumda kaldı. 38 bin kişi ise ilk kez kredi kartı kullandı.

Akşam gazetesi ”Ayasofya’nın tapusu Türkiye’nin”. 12462 tarihli Fatih Vakfiyesi’nde Ayasofya’nın cami olarak tapusu tescil edilmiş. 567 yıl sonra neyi tartışıyorsunuz? Hala kabul edememişler. Bu yapılar tüm insanlığındır. Ama kullanımına biz karar veririz. Bu Türkiye’nin egemenlik Önemli olan Türk milletinin ne istediğidir. 2 Temmuz’da Danıştay 1934’te Ayasofya’nın müze olmasıyla ilgili kararın iptali için açılan davada kararını verecek.

Analiz gazetesi ”Projelere 10 milyar lira bütçe ayrıldı”. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ”2023 yılına kadar 576 altyapı-üst yapı projemizi hayata geçireceğiz. Tüm bu çalışmalarımıza toplam 10 milyar liraya yakın bütçe ayrıldık. Bakanlığımız aracılığıyla hayata geçirdiğimiz tüm ıslah çalışmaları ve yeniden inşa projeleri ile bugüne kadar 38 milyon vatandaşımızın altyapı sorununu çözmüş bulunmaktayız” dedi.

Aydınlık gazetesi ”Akıllı satın alma projesi”. Karar, Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan bir proje olduğunu belirten yetkililer bunu, ”Akıllı satın alma projesi” olarak tanımladı. Yetkililer, ”Ülkemizde birçok kurum aynı ürün alımı yapmakta ama alım fiyatları arasında büyük farklılıklar yaşanmaktadır. Bu durumun önüne geçilecektir” dedi. Ayrıca, isteyen yerel yönetimlere de hizmet verilebileceği vurgulandı.

Cumhuriyet gazetesi

”CHP’den örtülü afta 14 maddeye iptal istemi”. 920 bin kişi, ilk kez kredi kullandı. CHP, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olan infaz düzenlemesindeki 14 maddenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne esastan başvurdu. Terör örgütü kurucu, yönetici ve üyeleriyle ilgili indirim talep edilmediğini vurgulayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ”Hırsızın yararlandığı indirimden gazeteciler ve yazarlar da yararlansın istedik” dedi.

Diriliş postası gazetesi ”Kahraman şehitlerimiz rahat uysunlar”. Diyarbakır Dürümlü’de 16 vatandaşımızı kaybettiğimiz saldırının faili turuncu kategorideki PKK’lı terörist İzzet Yiğit etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Şehitlerimiz, rahat uyusunlar” ifadesini kullandı. Öte yandan, PKK Merkez Komitesi üyesi Kasım Engin’in de etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Doğruhaber gazetesi ”Nato’dan ve siyonist’ten yardım istedi”. Libya’da, Birleşik Arap Emirlikleri ve Batının desteğiyle askeri isyana kalkışan, ancak son dönemlerde art arda aldığı yenilgilerle geri çekilen Halife Hafter’in, işgalci İsrail’den yardım istediği öne sürüldü. Hafter geçen hafta da Nato’ya Libya’ya yönelik askeri müdahalesini durdurması için Türkiye’ye baskı yapma çağrısında bulunmuştu. Öte yandan Hafter’in destekçileri BAE ve Mısır, son yenilgilerin ardından Libya’da siyasi çözüm çağrılarını yineledi.

Evrensel gazetesi ”Sizin derdiniz para, bizimki can”. Aydın’da JES’lere karşı mücadele eden 34 köylüye ve AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili’ye ”sosyal mesafeyi ihlal” gerekçesiyle kesilen 3 bin 150’şer TL para cezasına itiraz edildi. Aydın Adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Mehmet Vergili, ”Bu cezalar bizi ve Aydın halkını yıldırmayacaktır. Sizin derdiniz para, bizimki can. Yaşanabilir. Bir aydın yaratıncaya kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

Hürriyet gazetesi ”CHP gereğini yapmalı”. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kaboğlu’na ”Akıl idrak, izan bu mahalleye hiç uğramamış” tepkisini gösterdi. Çelik, ”Bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. CHP derhal gereğini yapmalı” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise ”Kaboğlu’nun Sultanahmet’in cami olmaktan çıkarılmasını söylemek gibi bir kastı yok. Bunu aklından dahi geçirmiyor” açıklamasını yaptı.

Karar gazetesi 920 bin kişi, ilk kez kredi kullandı

”Acenteler de düzeltme istiyor”. 920 bin kişi, ilk kez kredi kullandı. Salgınla mücadelede gevşeyen Avrupa, birçok ülkeye kapılarını kapattı. ‘İzolasyon’ Türkiye’de en çok turizm alanında endişe yarattı. Berlin’in seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatmasına Alman Seyahat Acenteleri Birliği tepki gösterdi. Geri adım çağrısı yapan şirketler ”Türkiye’nin yakında tatilcileri kabul edebileceğine eminiz” dedi. Tepki çeken kararın ardından Türkiye’nin istisna listesine alınması yönünde beklenti arttı.

Milat gazetesi ”Ayasofya’nın tapusu bizde”. Ayasofya’nın tapusunu gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Cavuşoğlu, ”Bakın burada belgesivar. Fatih’in vasiyeti ve vakfiyesi var. Nasıl değerlendirileceğine biz karar veririz. ABD ve Yunanistan’ın bize akıl verme hakları yok. Ayasofya, ulusal egemenlik konusudur” dedi.

Milli gazetesi ”İlk kez kredi çekti”. Türkiye Bankalar Birliği’ne üye kuruluşlar tarafından kullandıkları nakdi krediler Nisan’da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20 artarak 3,2 trilyon liraya yükseldi. Nisan ayında ihtiyaç kredisini 920 bin kişi, kredi kartını 38 bin kişi ve konut kredisini 13 bin kişi ilk kez kullandı.

Milliyet gazetesi ”Test sayısı 2.5 milyonu geçti”. Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği günden bu yana 90 gün geçti. Dün açıklanan rakamlarla birlikte toplam test sayısı 2 milyon 500 bin 890, vaka sayısı 174 bin 23, vefat sayısı ise 4 bin 763 olarak kayıtlara geçti. 3 aylık dönemde tedavi gören 147 bin 860 kişi virüsü yenmeyi başarırken, yoğun bakımda tedavisi süren hasta sayısı 643, entübe hasta sayısı da 266 oldu.

Posta gazetesi

”Ben de gördüm iddiaları arttı”. 920 bin kişi, ilk kez kredi kullandı. Çorum Bayat’ın Aşağı Emirhalil köyünde 2 büyükbaş hayvanı, vahşi hayvanlar parçalanmıştı. Sürünün Afgan asıllı çobanı ”Hayvanları bir aslan parçaladı” deyip cep telefonu ile çektiği görüntüleri göstermişti. Bunun üzerine arazide dronla, fotokapanla inceleme yapılmış ama aslan izine rastlanmamıştı. Ancak köyden 2 kadın da ot toplamaya gittiklerinde aslan gördüklerini iddia edince ortalık yine karıştı. Sonra iki kişi daha ”Biz de yavrularını gördük” deyince köy halkı tüfekleri alıp aslan aramaya başladı.

Sözcü gazetesi ”Yumruk atan MHP’li vekil CHP’li Özel’den özür diledi”. Meclis’deki görüşmeler sırasında MHP’li Olcay Kılavuz ile CHP’li Özgür Özel arasında tartışma çıkmış, Kılavuz, Özel’i yumruklamıştı. Bahçeli’nin talimatıyla Kılavuz, Özel’den özür diledi.

 

11 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522