Dolar 32,4910
Euro 34,9434
Altın 2.431,05
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

ABD’de garip şeyler oluyor

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi ABD’de garip şeyler oluyor

”Takdir edilmesi gereken kazanım”. ABD’de garip şeyler oluyor. Asırlar dayanan, ortak acı ve anılarla beslenen, köklü ve ahlaki kucaklaşmayla temellenen, tarih ve inanç bağlarıyla zenginleşen millet olma hali Türklüğün geçmişten bugüne uzanan devasa muvaffakiyetidir. Komşu coğrafyaların kaotik ortamında özellikle Türkmen kardeşlerimizin hayata tutunma aynı zamanda milli hatıralarını ve millet olma haysiyetlerini fedakarca muhafaza çabaları takdir ve taltif edilmesi gereken bir kazanımdır.

Anadolu gazetesi ”ABD’de garip şeyler oluyor”. Siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından Seattle’d düzenlenen gösterilerde, bir grup göstericinin belediye binasını işgal etmesi ve meclis binasına ”Seattle Otonom Bölgesi” tabelası astı. Olay ABD kamuoyunda ve siyasette şok etkisi yarattı. Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan’a tepki gösteren Trump, ”Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı. Hızlı hareket edin.” çağrısında bulundu.

Damga gazetesi ”1 saat içerisinde ikna edildi”. Olay, Kadıköy belediyesinde meydana geldi. Simitçilik yapan İbrahim A. 6 katlı binanın en üst katına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Cama çıkan kişiyi gören çalışanlar polise ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler vatandaşlar ve çalışanları uzaklaştırmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri de tedbir amaçlı yastık açtı. Sağlık ekipleri de tedbir amaçlı hazır bulundu. İntihar girişiminde bulunan İbrahim A.’nın camın kenarında yürüdüğü anlar çevrede kısa süreli paniğe neden oldu. Polisin 1 saat süren çalışmaları sonucu ikna edilerek aşağıya indirilen İbrahim A. ambulansla hastaneye götürüldü.

Günboyu gazetesi

”60 yaşa kadar birikim”. ABD’de garip şeyler oluyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tamamlayıcı emeklilik modeliyle, kıdem tazminatı konusunda da yeni bir dönem başlayacak. Sosyal taraflarla tartışmaya açılan modellerde, 60 yaşa kadar fonda birikim yapılması öngörülüyor. İlk konut, evlenme, ağır hastalık gibi durumlarda ise bu yaştan önce sınırlı olarak çekim yapılması mümkün olacak. Modellerde sistemin herkesi kapsaması veya tercihe bağlı olması seçenekleri üzerinde duruluyor. Kıdem tazminatı hesaplarında biriken tutarı çalışanlar, esas olarak 60 yaşında alabilecek.

İstanbul gazetesi ”Tarihi kalıntılar çıktı”. İstanbul’un neresi kazılsa altından tarih fışkırıyor. Beşiktaş Ortaköy’de kumpircilerin çöken yola düşmesi ve bir kadının yaralanmasıyla sonuçlanan olay nedeniyle altyapı çalışması başlatıldı. İkinci gün de süren kazılarda işçiler şok eden bir gelişmeyle karşılaştı. Atık ve yağmur kanallarının yenileme çalışmasında tarihi kalıntılara rastlandı. Bunun üzerine zabıta ekipleri tarafından etrafı kapatılan alanda İstanbul Anıtlar Kurulu tarafından inceleme başlatıldı. İncelemelerin arından tarihi kalıntılar hakkında tespit yapılacağı ve devamında nasıl bir yol izleneceğinin belirleneceği öğrenildi. Öte yandan çalışmaların durdurulduğu bilgisine ulaşıldı.

İstiklal gazetesi ”Şehit kaymakam Safitürk davasında cezaya onama”. Yargıtay, Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edilmesi davasında verilen cezayı onadı. Safitürk’ün bombalı saldırıyla şehit edilmesine ilişkin davada kaymakamlık yazı işlerinde çalışan Şerif Mesutoğlu’na 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Safitürk 10 Kasım 2016’da makamında konulan bombanın patlaması sonucu şehit olmuştu.

İttifak gazetesi ”Ayasofya’nın tapusunu gösterdi”. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV’de katıldığı programda gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin tartışmalar hakkındaki bir soru üzerine Çavuşoğlu, ”Kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Bu, ulusal egemenlik konusudur.” dedi. Cavuşoğlu, Ayasfoya’nın İstanbul’un fethiyle, Osmanlı’nın mülkü olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet adına kurulmuş olan Fatih Vakfiyesinde 1462’de cami olarak tescil edildiğini belirterek, ”Bu, bir egemenlik meselesidir.

Vatan gazetesi ABD’de garip şeyler oluyor

”Kargoculuk”. ABD’de garip şeyler oluyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek projeyle 81 ilde binlerce kişiye istihdam ve ek gelir sağlanması hedefleniyor. Yurtiçi Kargo tarafından geliştirilen projede, araç sahibi olan herkes kendi aracıyla kargo dağıtımı yapacak. Yeni uygulanmaya başlanacak bir diğer projeyle de mahalle esnaflarına ek gelir kazanma şansı verilecek.

Son-an gazetesi ”Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda düğün sevinci”. Düğünlere yönelik kısıtlamaların kaldırılacağının açıklanması, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda düğün sektörüne yönelik hareketliliği artırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nikah salonları 15 Haziran’dan, düğün salonları ise 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayacaktır.” açıklaması çarşı esnafını sevindirdi.

Son saat gazetesi ”İran’da korona’dan ölümler artıyor”. İran’da yeni tip koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 70 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 8 bin 351’e, vaka sayısı ise 173 bin 832’ye yükseldi. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, ülkedeki yeni tip korona virüs Covid-19 salgınına yönelik son istatistikleri paylaştı.

Tünaydın gazetesi ”Aydos Sosyal Tesisi misafirlerini bekliyor”. Aydos Dağı’nın eteğinde, eşsiz manzarası ve damakta tat bırakan lezzetleriyle herkesin müdavimi olduğu Aydos Sosyal Tesisi hizmete başladı. Düzenli olarak dezenfekte edilen tesiste sosyal mesafeli oturma düzeni oluşturuldu. Tesis girişinde personelin ve gelen misafirlerin ateşi ölçülüyor, maskesiz kimse içeri alınmıyor. Diğer taraftan girişlere el dezenfektanı yerleştirildi ve Koronavirüs’ten korunmanın 14 kuralını hatırlatan çalışmalar yapıldı.

Yeni çağrı gazetesi

”Dünyada pandemi gelir eşitsizliğini artırabilir”. ABD’de garip şeyler oluyor. Koronavirüs pandemisi dünya ekonomilerini de derinden sarstı. Dünya Eşitsizlik Veri Tabanından elde edilen bilgilerin, toplam gelirden elde edilen paylarda en alt yüzde 50’lik kesim için bir düzelme yaşanmış olsa da mevcut gelir grubunun yıllar içerisinde kayıpları temelinde bu artışın çok sınırlı olduğunu ifade eden İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Onur Özdemir, ”Bu göstergelerden yola çıkarak günümüzde yaşanan iktisadi gelişmeleri de hesaba katarsak gelecek açısından sorulacak soru, gelir eşitsizliğinin nasıl bir seyir izleyeceğidir. Ayrıca mevcut sorunun iktisadi etkenlerinin yanında sosyal, politik ve kültürel bileşenlerinin de belirleyici bir konumda bulunduğu varsayılmalıdır” dedi.

 

12 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522