Dolar 32,5463
Euro 34,8767
Altın 2.430,18
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Ayasofya iç meselemiz

Başlıklar

Gazete Özetleri Ayasofya iç meselemiz

Türkiye gazetesi Ayasofya iç meselemiz. Ayasofya’nın 86 yıl sonra Müslümanların ibadetine açılması, Batı’yı rahatsız etti. Papa, ”Acı çekiyorum” diye mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı tepkilere ”Dava sürecinde içeriden ve yurt dışından çıkan çatlat seslerin ise hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Bu bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere ancak karara saygı göstermek düşer” diye cevap verdi.

Cumhuriyet gazetesi ”İçeride namaz dışarıda tepki”. Ayasofya üzerinden Atatürk döneminin hedef alınmasına yurttaşlar tepki gösterirken İstanbul’da Ayasofya çevresinde toplananlar namaz kılıp fotoğraf çektirdi. Van’da da göre kurulan iskelede ”şükür namazı” kılındı. Ayasofya’nın statüsünün camiye dönüştürülmesinin yurtdışındaki yankısı da sürüyor. Katoliklerin lideri Papa Francis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazarak ”Karardan dönün” çağrısında bulundu. Cumhuriyet Gazetesi Manşet‘te bugün.

Yeni şafak gazetesi ”Benim acım dinmez”. 15 Temmuz gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker yüreğinin ilk günkü gibi yandığını belirtiyor. Eker, ”Onlar oradan çıkarsa o gün biz bir daha ölürüz. Ben o gün ölürüm. Acım büyük, sönmez bu acı” diyor. Yeni Şafak Gazetesi Manşet‘te bugün.

Akşam gazetesi Ayasofya iç meselemiz

”Ben nasıl dururum demişti”. Ayasofya iç meselemiz. İstanbul Saraçhane’de şehit edilen Şuayip Seferoğlu’nun eşi Yıldız Sederoğlu o geceyi ve yaşadıklarını anlattı: ”Telefonla aradığında ‘Gitme çocuklar ağlıyor demiştim. Bana nasıl durum, hakkını helal et’ demişti. Bir daha da konuşamadık. O gece yaşananları gördükçe, vatanı kurtarmak isteyenlerin mücadelesini izledikçe, 15 Temmuz’un ne demek olduğunu çok daha iyi anlıyorum. Bugün olsa ‘git’ derim. Geçen 4 yılda çok acı çektik. Ama devletimiz ve Cumhurbaşkanımız hep yanımızdaydı.

Karar gazetesi ”10 yıl tecrübeye gerek yok”. Son dönemde kamu bankalarının yönetim kurullarına yönelik atamalarla öne çıkan liyakatsizlik yine tartışma yaratacak bir kararla gündeme geldi. Resmi Gazete’de yayımlayıp yürürlüğe giren düzenlemeyle Merkez Bankası’nda başkan yardımcılığı için gereken ‘en az 10 yıl tecrübe’ şartı kaldırıldı. Bu pozisyona yapılacak atamalar için ekonomi, iktisat, maliye, finans gibi bölümlerden mezun olma şartı da belirsiz hale getirildi. Başkan yardımcısının görev süresinin 5 yılla sınırlı tutulması gerekliliği de rafa kaldırıldı. Bugüne kadar kurum içinde ‘deneyim ve başarı’ silsilesiyle yapılan görevlendirmeler yerine dışarıdan atamaların önü açıldı. Hem ekonomi yönetiminde hem de uluslararası piyasalar nezdinde stratejik konumda bulunan kuruma yönelik adım tepkilere yol açtı.

 Türkgün gazetesi Ayasofya iç meselemiz

”Cumhur ittifakı çok önemli”. Ayasofya iç meselemiz. Erdoğan, ”Türkiye, Libya’dan Doğu Akdeniz’e Suriye’den Irak’a kadar çok farklı cephelerde beka mücadelesi veriyor. Bu mücadelenin başarısı en az İstiklal Harbimiz kadar önemlidir. Ülkemizin zaferden başka şansı yoktur. Cumhur İttifakı, pazarlıkların ve gizli-kapaklı anlaşmaların olmadığı şeffaf bir ittifaktır. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’de bizimle aynı hassasiyeti, aynı hissiyatı paylaşıyor” açıklamasında bulundu.

”Türkiye için kritik iki ay”. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, ”Yeni normalleşmeye girerken, toplum olarak ‘Virüs bitti, her şey normale döndü’ yanılgısına düştük. Maske ve sosyal mesafede aksamalar oldu. Eylül ortasına kadar toplum olarak en disiplinli şekilde kurallara uyarsak, vaka sayısı 100’ün altına iner. Önümüzdeki iki aylık süre çok kritik” dedi.

Milli gazetesi ”Ayasofya’nın açılışını iyi idrak etmeliyiz”. Ayasofya Doğu Roma için de, Osmanlı için de, Konstantin için de, Sultan Fatih için de önemli bir semboldü. Kanaatimce bu sembol, taşıdığı mana itibarıyla günümüzdeki de hala önemini korumaktadır ve tarih boyunca da korumaya devam edecektir. Milli Gazete Manşet‘te bugün.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522