Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Başvurular titizlikle inceleniyor

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Başvurular titizlikle inceleniyor

”Camiler için 81 ile genelge gönderildi”.Başvurular titizlikle inceleniyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan camiler, kabine toplantısının ardından alınan kararla açılış için hazırlanıyor. Sultanahmet Camii, 29 Mayıs’ta kılınacak ilk Cuma namazı için Fatih belediyesi ekipleri tarafından bugün dezenfekte edildi. Ekipler camii içerisinde bulunan halı, kolon, giriş gibi temasın olabileceği yerleri dezenfekte etti. Ayrıca cami ve mescitlerin açılması ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile de genelge gönderildi.

Anadolu gazetesi ”Temassız satış yapılıyor”. Karaismailoğlu: ”YHT’ler 28 Mayıs’tan itibaren Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında günde toplam 16 sefer yapacak. YHT biletlerinin satışına Ramazan Bayramı’nın ikinci günü başladı. Ancak tren biletleri öncelikle temassız olarak mobil uygulamalar/internet sitesinden ya da gişelerden satın alınabiliyor” dedi.

Dokuz sütun gazetesi ”Bayramda da nöbet tuttular”. Van Gölü ve bölgenin ikinci büyük gölü olan Erçek Gölü’nün tek balık türü inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz’da tatlı sulara göç ediyor. Bu göç yolculuğu görsel bir şölen sunarken, kaçak avcıların yakalanması için de jandarma ve Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri, gece-gündüz denetim yapıyor. İnci kefali balığının yumurtlama göçü sırasında yaşanan olumsuzluklar da Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli kontrol edilmeye çalışılıyor.

Damga gazetesi Başvurular titizlikle inceleniyor

” Ciddi suistimaller yaşanıyor”. Başvurular titizlikle inceleniyor. Vakıf Müdürü Bilal Yıldız, başvurular arasında en çok varlıklı kişilerden gelen yardım isteklerinin kendilerini üzdüğünü ve gereksiz meşgul edildiklerini belirterek, şöyle dedi: ”Maalesef başvuranlar arasında en düşüğü 2016 model olan 10 arabası bulunandan, asma katlı dükkanları, dubleks daireleri, yazlıkları olana kadar bazı kişiler var. Hatta aynı aileden 4 ayrı Başvuru yapanlar da bulunuyor. Bunlar, ‘Başvurularımız ne oldu? diye sorabiliyor, sistemi kilitliyorlar. Bunlara cevap vermeye utanıyoruz. Ciddi suistimal girişimindeler. Bazıları süreci kilitlemeye çalışsa da bunlara en iyi biçimde cevap veriyoruz. Sistemi kilitlemelerine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar.

Günboyu gazetesi ”İhtara uymayınca rekor cezayı yedi”. Başvurular titizlikle inceleniyor. Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’ndeki bir polis ekibi, 46 FN 562 plakalı otomobile ”Dur” ikazında bulundu. Farları kapalı olarak seyir halinde bulunan otomobil polisten kaçmaya başladı. Bir süre devam eden kovalamaca sonucunda, otomobili sıkıştıran ekipleri Şeyhadil Caddesi üzerine araç içerisinde bulunan iki şüpheliyi yakaladı. ”Dur. ihtarına uymayan alkollü sürücü ile arkadaşına çeşitli ihlallerin dolayı 11 bin 332 lira ceza uygulandı.

İstanbul gazetesi ”Başvurular titizlikle inceleniyor”. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Pandemi Sosyal Destek Programı adı altında 1000’er TL nakit yardımı yapılacağı ve başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı açıklandı. Açıklamanın ardından milyonlarca insan nakdi yardım için başvuruda bulundu. Kurum da bu kişileri incelmeye aldı.

İstiklal gazetesi ”Şartlar çok kötü”. Babacan’ın açıklamaları şöyle: Ülkenin şartları çok kötü, ekonomik krizin tam ortasındayız. Yine özgürlükler sınırlandırılmış durumda, insanlar rahat durumda, insanlar rahat konuşamıyorlar. Bir korku iklimi var, içinde bulunduğumuz coğrafya karışık ve Türkiye’nin o coğrafyayı düzeltmek için en ufak bir katkısı yok. Bu ülke için bir şeyler yapma hissiyatı ile bu siyasi partiyi kurduk. Yeniden Türkiye’yi ayağa kaldırabilmek için yeniden Türkiye için yeni bir şeyler yapabilmek için.

İtiifak gazetesi Başvurular titizlikle inceleniyor

”9 bin kişiye nakdi yardım ve elektrik faturası desteği”.Başvurular titizlikle inceleniyor.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, ağır kronik hastalığı bulunan 6 bin 564 ihtiyaç sahibine düzenli nakdi yardım sağlandığını , kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı 2 bin 135 kişinin elektrik fatura bedellerinin karşılandığını söyledi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19 ile mücadele sürecinde kronik hastalığı bulunanların 1 Ocak ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçetelerinin de ikinci duyuruya kadar geçerli olması kararını aldıklarını bildirdi.

Vatan gazetesi ”Şaşırtan başvurular”. İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunanların evlerinden çıkmalarını yasaklaması ardından temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalara başlayan Vefa Sosyal Destek Grubu’na, Avcılar’da aralarında adlarına 10 araç veya dubleks daireler, bulunan bazı kişilerin de yardım istemek için başvurduğu ortaya çıktı.

Son-An gazetesi ”İBB’den SPor severlere müjde”. İstanbul İl genelindeki 10 halı sahayı ve 3 spor kompleksini kapsayacak şekilde yapılan bakım, onarım ve yenileme çalışmaları, koronavirüs salgını nedeniyle tesislerin kapalı kalması üzerine hız kazandı. 2020’nin sonunda bitmesi öngörülen projeler, boş olan spor alanlarında seri şekilde ilerletilerek iki ayda tamamlandı. Aynı anda 5 ilçede 10 halı sahayı ve 3 spor kompleksinde birden çalışma yapıldı.

Son saat gazetesi ”Ortaya çıkan tablo doğru yoldan ilerlediğimizi gösteriyor”. Başvurular titizlikle inceleniyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 81 İl Teşkilatı ile video konferans yönetimiyle bayramlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, ”Bayram sevincini buruk yaşamış olsak da umudumuz tüm gücüyle ayaktadır. Türkiye hamd olsun küresel salgın sürecin dönemini başarıyla yönetmiş ve sonuca yaklaşmıştır. Attığımız normalleşme adımları sonrası ortaya çıkan tablo doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Sadece ülkemizin bu krizin üstesinden gelmesi yetmiyor. Dünyanın tamamıyla birlikte salgını yenmemiz gerekiyor.

Yeni devir gazetesi Başvurular titizlikle inceleniyor

”Caddebostan’da sosyal mesafe çemberi”. Başvurular titizlikle inceleniyor. Koronavirüse rağmen özellikle yaz aylarında çok sayıda kişinin uğrak yeri olan Caddebostan Sahilinde çemberli sosyal mesafe uygulaması başlatıldı. Korona virüs önlemlerinde yavaş yavaş normalleşme süreci ile ilgili çalışmaları devam ederken, özellikle havaların ısınmasıyla açık alanları kullanmak isteyen vatandaşlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri belirli aralıklarla sahile çemberler çizdi. Ekipler, Sahile 2,5 metrelik aralıklarla çimlere zarar vermeyen su bazlı reçine ile 4 metre çapında çemberler çiziyor.

27 Mayıs Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522