Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Belgelendirilmesi halinde vergi indirimi desteği

Başlıklar

Gazete Özetleri Belgelendirilmesi halinde vergi indirimi desteği

Ticari hayat gazetesi Belgelendirilmesi halinde vergi indirimi desteği. Bu kapsamda desteklerden yararlanan yatırımlarda, yatırım tamamlama vizesini müteakip 3 yıl boyunca her yıl net satışların asgari yüzde 2’si kadar Ar-Ge harcaması yapıldığının yeminli mali müşavir raporuyla belgelendirilmesi halinde, vergi indirimi desteği, belirlenen azami oranları aşmamak kaydıyla, yatırıma katkı oranına 5 puan ilave edilmek suretiyle uygulanacak.

”Cumhurbaşkanı kararı resmi gazete’de yayımlandı”. Bakanlık, proje bazlı devlet yardımından yararlanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmalarını teşvik amacıyla düzenlemeye gitti. Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, yatırımcı firmaların Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmalarını teşvik etmek amacıyla düzenleme yapıldı.

”2. el araç fiyatlarında dengelenme beklentisi”. Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, şu anda sıfır araca karşı bir satın alma iştahı olduğunu, bunun da uygun faiz ortamı ve şu andaki kur seviyelerinden kaynaklandığını söyledi.

Başkent gazetesi

”Bu sistem işçilerin lehine değil”.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi adı altında kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi girişiminin, milyonlarca çalışanın iş güvencesinin sonu anlamına geldiğini söyledi. İktidarın, ülkemizde çalışma yaşamında var olan onlarca soruna çözüm bulmak yerine, çalışanın kıdem tazminatına göz diktiğini belirten Gürer, ”İşçilerin fona devredilecek parasının pula dönüştürüleceği bu sistem işçilerin lehine değil” dedi.

”Bozo: Siyasete atılmak istiyorum”. Cam kemik rahatsızlığına rağmen edebiyattan sanata birçok konuda adından sıkça söz ettiren Elif Gamze Bozo, özellikle son günlerde sosyal medya üzerinden ünlü kişilerde yapmış olduğu söyleşilerde de dikkat çekiyor. Bu söyleşiler ve geleceğe dair planları hakkında konuştuğumuz Bozo, ileride siyasete atılma isteğinin olduğunu belirterek, ”Engellilerin Bağımsız Yaşam Hakkı için, erişebilirlik konusunun yıllarca ötelenmesi, kadın cinayetleri, engelli kadınların istismara uğraması, hayvan hakları, çocuk istismarı, içi hakları ve birçok sosyal sorunlarımız için çaba sarf edeceğim” dedi.

Belgelendirilmesi halinde vergi indirimi desteği Dua tepe gazetesi

”Polatlı’da YKS tamamlandı”. Hafta sonu Tüm Türkiye’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı iki oturum halinde tamamlandı. Bu bağlamda Polatlı’da da 26 okulda binlerce öğrenci YKS’de ter döktü. Öğrenciler sınava girmeden, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, okul binaları, okul bahçelerinde dezenfeksiyon yapıldı. Yine, sınava girecek öğrenciler için maskeler hazır tutuldu. Türkiye genelinde ve Polatlı’da kısıtlı sokağa çıkma yasağının uygulanması, YKS saatlerinde yoğunluk oluşmasının önüne geçti.

”Polşahder bir yerde değil her yerde”. Polşahder Başkanı Savaş Dinçer ve Başkan Yardımcısı Cabbar Çepur önceki gün örnek bir davranışa imza atarak, Kızılay’a kan bağışında bulundular. Kan bağışının ardından gazetemize değerlendirmelerde bulunan Polşahder Başkanı Savaş Dinçer, Kızılay’ın ulvi bir amaca hizmet ettiğini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü.

”Kubat, Pota’yı ziyaret etti”. Polatlı Belediyesi 2014 yılında hem sürece destek vermek hem de ülkenin her yerinden gelerek Milli Mücadeleye katılan kahramanlarımızı unutturmamak, onların bu topraklarda yaşadıklarını genç nesillere aktararak zihinlerde canlı tutmak için kurulan Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nin misafiri bu kez Ankara Büyükşehir Belediye başkanı başdanışmanı Murat Kubat oldu. Kubat Polatlı’da sivil toplum kuruluşlarının yanında POTA’yı da ziyaret ederek yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

Ayrıntı gazetesi ”Meclis, aylar sonra 1 Temmuz’da oturum açıyor”.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında meclis toplantılarının yapılması genelge ile yasaklanmıştı. Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte meclis toplantılarının sosyal mesafe ve maske kullanımı ile kontrollü bir şekilde yapılmasına izin verildi. Haziran ayında meclis toplantısı yapılmamıştı. Meclis Başkanı Mürsel Yıldızkaya uzun bir aradan sonra Polatlı Belediye Meclisi’ni 1 Temmuz’da topluyor. Mecliste 21 madde görüşülecek.

”Tertil-i aşk tespih sergisinde buluşalım”. Kurtuluş Savaşından Cumhuriyet’e giden yolda ölümsüzleşen kahramanların portreleri tespihe nakşedildi. Cumhuriyete giden yolda önemli bir yere sahip olan şehitler diyarı Polatlı’nın kahramanlıklara şahitlik ettiği destansı ölümsüzlük hikayeleri nakış nakış işlendi. Nakış sanatı, minyatür sanatı ve tespih sanatının bir araya gelmesi ile 33 koleksiyon görücüye çıkıyor. 2020-2021 müzayede ve sanatevi Fatih Dal tarafından oluşturulan tespihin kalbinin attığı koleksiyon Tertil-i aşk sergisi Ankaralılara kapılarını açıyor.

”Üyelerin işyerlerini elleri ile dezenfekte etti”. Polatlı Sobacılar kalaycılar Nalbantlar esnaf ve sanatkarlar odaı Başkanı Cabbar Çepur üyelerine ait işyerlerini elleri ile dezenfekte ederek Coid 19 salgını ile mücadeleye devam ediyorlar. Çepur ”Üyelerimizin dükkanlarını işyerlerini tek tek dezenfekte Makinesi ile dezenfekte yaptık karınca kararınca elimizden gelen tüm imkanları esnaflarımız için kullanmaktayız bundan önce maske ve kolonyalı mendil dağıtımı yaptık” dedi.

Belgelendirilmesi halinde vergi indirimi desteği Polatlı gazetesi

Kendi sanat pratiğimi izleyiciye bütüncül bir bakış açısıyla sunmak istedim. Eserlerin kendi iç dinamiklerini daha görünür kılmayı ve aralarındaki diyaloğu vurgulamayı düşündüm. Bu da ister istemez farklı bir sergi tasarımını gerekli kıldı, geleneksel kronolojik sergileme biçimini benimsemedik. Farklı dönemlerde ait sanatsal yaklaşım ve formları en iyi temsil eden işleri seçtim. Eserlerin her birinin tek başına algılanabilmesi mümkün oldu ama aynı zamanda büyük bir resim de ortaya çıktı.

”Ticaret odası’nın soğan işleme tesisi projesi hayata geçiyor”. Polatlı soğanın işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik bir tesis kurulumu için fizibilite çalışmasına devam eden Polatlı Ticaret Odası proje için odak grup toplantısı gerçekleştirdi. Polatlı soğan üreticisinin üretim sonrası yaşadığı sıkıntılara çözüm olarak görülen projenin hayata geçmesi ile en büyük sorun olan fire kaybının önüne geçilmesi planlanmakta. 6 ay sürecek proje sonunda tesisin kurulmasıyla ilgili biz fizibilite çalışması ortaya çıkacak.

Gazete manşetleri, haber siteleri ve daha fazlası için bizimle kalın

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522