Dolar 32,5729
Euro 34,9012
Altın 2.434,41
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Bilim ve teknoloji şehri

Başlıklar

Gazete özetleri Bilim ve teknoloji şehri

Akçaabat gazetesi Bilim ve teknoloji şehri. 5 dönem Akçaabat Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İnşaat Yüksek Mühendisi Şefik Türkmen, Trabzon’un bir bilim ve teknoloji şehri olması gerektiğini belirterek, ”Bugün dünyada en değerli şey bilgidir. Ülkeler arasında yarış bilgi yarışıdır, teknoloji yarışıdır. Dünyanın en zenginleri, bilgi ve teknoloji üretip satanlardır. Ülkemizin ileri teknoloji üretip satanlardır. Ülkemizin ileri teknoloji ülkesi olmasını istiyorsak, ihracatımızdaki ileri teknoloji ürünlerinin payını arttırmak istiyorsak: çağa uygun Üniversitelerimiz, araştırma kurumlarımızın sayılarını çoğaltıp: bilime, bilim insanlarına hak ettikleri değeri vermemiz gerekir.” dedi.

Trabzon Gazeteleri Manşet. Karadeniz gazetesi ”Muhtemelen gelecek hafta Tarım ve Orman Bakanlığınca açıklanacak olan rapora göre 2020 yılında Türkiye fındık üretimi 660 bin 157 ton olarak tahmin edildi. Geçtiğimiz yıl ise 776 bin 046 ton olarak tahmin yapılmıştı. Bu yıl en fazla 197 bin ton ile Ordu’da yapılacak. Ordu’yı 123 bin ton ile Samsun izleyecek. Sakarya’da 91 bin, Giresun’da 84 bin, Düzce’de 57 bin, Trabzon’da ise 40 bin tonluk fındık hasadı bekleniyor.

Son nokta gazetesi ”Geçmiş olsun ziyareti”. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Örs geçtiğimiz günlerde Yomra’da meydana gelen sel ve heyelan olaylarından dolayı Başkan Bıyık’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Günebakış gazetesi Bilim ve teknoloji şehri

”Ceza artırımı istendi”. Bilim ve teknoloji şehri. Trabzon’da geçtiğimiz Nisan ayında hastanede kanser tedavisi gören babasının vefatının ardından çıkan tartışmada elindeki oksijen tüpü ile doktor ve sağlık personellerine saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan ve elektronik kelepçe takılarak konutu terk etmeme cezası uygulanan şahsın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında cumhuriyet savcısı cezanın artırılmasını talep etti. Alt sınırı 1 yol olana ceza için yangın tüpüne silah nitelendirmesi yapan Savcı 4,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Kocaeli Gazeteleri Manşet. Çağdaş gazetesi ”Meşaleli karşılama”. Kocaelispor’un 2. Lig’e çıkmasıyla birlikte düzenlenen şampiyonluk kutlamaları mükemmel bir ambiyansta yapıldı. Şampiyonluk kutlamaları görkemli ve muhteşem geçerken, Kocaeli halkı ve yeşil-siyahlı taraftarlar gece geç saatlere kadar eğlendi. Saat 19.00’da yemekle başlayan kutlamalar daha sonra İzmit Marina’da devam etti. Yeşil-siyahlı taraftarlar, Kocaelisporlu futbolcuları ve teknik ekibi meşale ve alkışlarla karşıladı.

Derince gazetesi ”Baturman’ı sakatlar düşündürüyor”. Her futbolcusunun çok kıymetli olduğu Belediye Derincespor’da 3 futbolcunun sakatlığı Teknik Direktör Bülent Baturman’ı hayli düşündürüyor. Önceki günkü antrenmanda rakibi ile girdiği ikili mücadelenin ardından sağ ayak bileğinden sakatlanan ön libero Rıdvan, sağ ayak baldırında batma ve çekme olan stoper Efe ve kasık sakatlığı bulunan orta saha oyuncusu Mesut Can’ın tedavilerine devam ediliyor. Rıdvan akşamki antrenmana çıkmazken.

Gebze gazetesi Bilim ve teknoloji şehri

”Gebze’de kaza 7 yaralı”. Bilim ve teknoloji şehri. Gebze’de iki aracın ters yöne girerek karşı şeritten gelen otomobil ile çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazsında 7 kişi yaralandı. Kazanın ardından yola savrulan yaralılara sağlık ekipleri müdahale etti. Alınan bilgilere göre kaza, Gebze Kirazpınar mevkiinde otoyol yan yolun Muallimköy/Dilovası OSB 3. Kısım sapağında meydana geldi. İddialara göre ters yöne giren B.Y. idaresindeki çip ile Ş.Y. idaresindeki otomobil, E.D. idaresindeki otomobil ile çarpıştı. 3 aracın karıştığı kazada 7 kişi yaralandı.

Gölcük gazetesi ”Gölcük için sezer’in yanındayız”. Gölcük Halk Platformu Başkanı Ahmet Coşkun, Gazetemize yaptığı özel açıklamada, ‘Gölcük için yapılan çalışma, çaba ve gayretler adına Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in her zaman yanında oluruz’ dedi. İlçemiz adına önemli projeler hazırlayan, zaman zaman bunları da kamuoyuyla paylaşan Ahmet Coşkun sözlerine şöyle devam etti: ‘Gölcük Türkiye’nin en gözde kentlerinden bir Donanma Kenti, Kentin ruhuna ve yapısına uygun her türlü çalışmaların yanında oluruz. Taş üstüne taş koyanları desteklemek, doğal olarak bizlerinde görevidir. Bu anlamda Kentsel Dönüşüme de önem verdiğimizi, bunun başarılması adına her zaman belediyenin de yanında olacağımızı ifade ediyorum.

Bu sabah gazetesi ”Suya zam vicdansızlıktır”. Maski’nin mesken yapılarda suya yüzde 20 oranında zam yapılacağını açıklamasını eleştiren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, alınan zam kararını vicdansızlık olarak niteledi. Kiraz, ”Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde vatandaşa, katkı sunacağına, mağduriyetleri giderip indirim yapacağına, meskenlerde, afaki yüzde 20 zam yapacağını açıklıyor. Bu zor süreçten geçtiğimiz dönemde yüzde 20 gibi bir zam yapmak vicdansızlıktır” dedi.

Net haber gazetesi Bilim ve teknoloji şehri

”son 4 günde 4 hastamızı kaybettik”. Bilim ve teknoloji şehri. Son iki haftada Malata’daki koronavirüs vaka sayılarında bir artışın olduğuna dikkat çeken Malatya Valisi Aydın Baruş, artışın, sosyal temasa,, kurallara riayet edilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Salgının yayılmaya devam ettiğini belirten Baruş, ”Eğer sosyal temaslarda, kurallara riayet etmezsek, bunun acısını hep birlikte çekeriz. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan hastaları kaybediyoruz. Son 4 günde Malatya’da kronik rahatsızlığı bulunan 4 hastamızı kaybettik” dedi.

Malatya Gazeteleri Manşet. Son söz gazetesi ”Babası ihbar etti oğlumu bulun”. Battalgazi İlçesi Elmasuyu’nda ikamet eden Enver Bayar iddiaya göre: Koronavirüs testi yaptırdı, test sonucunun pozitif çıkmasının ardından doktorlar durumu polise bildirdi ve Enver Bayar karantinaya alındı. Ancak karantina kararına uymayan Enver Bayar sessiz sedasız kayıplara karıştı. Evli ve 1 çocuk babası olan Enver Bayar’dan uzun süreden beri haber alamadıklarını belirten baba Halim Bayar, durumu önce polislere ardından da daha çok kişiyi bilgilendirmek ve vatandaşın dikkatli olması açısından gazetemize bildirdi.

Söz gazetesi ”Düşük faizli kredi”. Bakan Pekcan, yaptığı açıklamada ekonomik ve sosyal hayatın temel direklerinden esnaf ve sanatlarla büyük önem verdiklerini belirterek, gerek istişare toplantılarında, gerekse diğer organizasyonlarda esnaf ve sanatkarın taleplerini, önerilerini aldıklarını, sorularını çözmek için canla başla çalıştıkları, taleplerinin takipçisi olduklarını vurguladı. Esnaf ve sanatkarların finansmana erişiminin kolaylaştırılması amacıyla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla teminat ve kredi ihtiyaçlarının karşılandığına işaret eden Pekcan, bugün itibarıyla Türkiye genelinde TESKOMB çatısı altında bine yakın kredi kefalet kooperatifince yaklaşık 1,7 milyon esnaf ve sanatkara Halkbank kaynaklarından düşük faizli kredi kullandırıldığını kaydetti.

 

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522