Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bu işin şakası yok

Başlıklar

Gazete Özetleri Bu işin şakası yok

9 Eylül Gazetesi Bu işin şakası yok. Tarım ve Orman Bakanlığı, ”İklim Değişikliği ve Tarım” başlıklı bir rapor yayınladı. Raporda, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin geniş bölgelerinde kuraklık yaşanacağı belirtilerek, tarım politikalarının 2-3 derece sıcaklık artışı baz alınarak yapılması gerektiği vurgulandı. Raporda ayrıca dünya genelinde 30 yıla kadar gıda fiyatlarında yüzde 85’e varan artışlar olabileceği ifade edildi. Rapora göre, iklim değişikliğinin Türkiye’de beklenen bazı etkileri şöyle: ”Daha sıcak ve az yağışlı iklim koşulları görülecek.

Ekspres Gazetesi ”Vali Köşger, Kovid-19 denetimine katıldı”. İzmir’de İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği ”Koronavirüs Denetimleri” genelgesi kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşına araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetimler yapıldı. Vali Yavuz Köşger’in Konak ilçesinde katıldığı çalışmalarda, işletmelerde sosyal mesafe kuralı, hijyen ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlendi. İzmir gazeteleri ile İzmir’den haber alın.

Büyük Tire Gazetesi ”Tire’de meydana gelen yangın korkuttu”. Tire’de dün öğle saatlerinde yaşanan olayda depo olarak kullanılan bir arazi de, arazi sahibinin yakmış olduğu ateş büyüyünce itfaiye ekipleri olaya müdahale etti. Tire’de yaşanan olayda depo olarak kullanılan bir arazi de, arazi sahibinin yakmış olduğu ateş kontrolden çıkınca alevler biranda büyümeye başladı. Olay edinilen bilgilere göre şu şekilde gerçekleşti.

Büyük Torbalı Gazetesi

”Deprem göleti kuruttu”. Bu işin şakası yok. Uzun yıllardır tarımsal alanda kullanılan ve bu sene yeterli yağışların yağmamasından dolayı Türkmenköy Mahallesi’nde bulunan Havuz Pınarı Göleti neredeyse kuruma aşamasına geldi. Hızla kurumaya başlayan gölette su seviyesi 5 metreden 2 metreye kadar geriledi. 3 bin dönümlük tarım alanını sulamak için kullanılan doğal kaynak su her geçen gün azalırken, Türkmenköy Mahalle Muhtarı Ali Çıvgın, ciddi bir iddia ortaya koydu.

Telgraf Gazetesi ”Prestij kaybı olur”. Türkmen, gerekenler yapılmadığı taktirde Bergama’nın kültür mirası listesinden hemen çıkarılmayacağını ancak ‘Tehlike Altındaki Miras’ listesine alınırsa dünyada kötü imaja sebep olacağını söyledi. Uzman arkeolog, ”Daha önce planlanan ve bitirilmesi gereken önemli projeler de var. Bu projeler yapılmadığında ya da yapılırken onlarla iletişim kurulmadığında elbette ki UNESCO nedenini bize soracak” dedi.

Haber Ekspres Gazetesi ”Vakalar artıyor”. Vali Köşger, ”Rakamlar istatistikler daha kötüye gidiyor. Bu aşamada durumu sıkı kontrol etmez ve kurallara uymazsak tekrar yaygınlaşma riski ortaya çıkabilir ve daha ağır yaptırımlar gerekebilir. Bu denetimleri yapmamız lazım ki farkındalık oluşsun. Vatandaşlarımızın da bu kurallara riayet etmesi gerekiyor. Çok hızlı normalize olmaya başladı her şey. Yeni normale uymamız lazım.” diye konuştu.

İlkses Gazetesi Bu işin şakası yok

”Mahallelinin fatura isyanı”. Bu işin şakası yok. İzmir’in Konak İlçesi Hilal ve Yenişehir mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, mahallelerine yeni kurulan trafonun ardından gelen elektrik faturalarına isyan etti. Kaçak elektrik kullandığı gerekçesi ile yeni kurulan trafo ve çipli sistemle uzaktan sayaç okuma sistemi ile aylık binlerce liralık faturalar geldiğini söyleyen mahalleli, eylem yaptı. Yenişehir Mahalle Muhtarı Süleyman Çatalbaş, sistem nedeniyle sayaçlarını göremediklerini söyledi.

Kent Gazetesi ”Küçük Menderes ovası çölleşiyor”. Küçük Menderes Havzasında etkisi gittikçe büyüyen su sorunu hem tarımsal üretim hem de sanayinin geleceğini tehdit ediyor. Bölgede su sorununun en çok yaşandığı ilçelerden biri olan Tire’nin köylerindeki birçok üretici, tarlalarını ekmek bir yana ineklerinin içme suyunu dahi tankerlerle taşıyor. Aynı zamanda Tire ekonomisinin can damarı olan TOSBİ’de fabrikalar tankerlerle taşıma su ile üretimi sürdürmeye çalışıyor.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522