Dolar 32,4910
Euro 34,9434
Altın 2.431,05
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Dolap var da ne oluyor

Başlıklar

Gazete Özetleri Dolap var da ne oluyor

Evrensel Gazetesi Dolap var da ne oluyor. İçini dolduramıyoruz ki”. Antep’in işçilerin yoğun olarak yaşadığı Düztepe Mahallesi’nde kapı önlerinde kış hazırlığı yapan kadınlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçuşta diye tanımladığı Türkiye ekonomisiyle ilgili düşüncelerini sorduk. Geçimdi, yoksulluktu derken ağzımızdaki cümleyi içinde biriktirdikleri öfkeyle tamamlıyor kadınlar. Erdoğan’ın ”Buzdolabı satışları arttı” diyerek gerçekleştirdiği ”Uçuştayız” tablosuna tepki gösteren kadınlar, çarşının pazarın yolunu unutmuşken 15-20 yıl önce aldıkları buzdolaplarını nasıl dolacağını soruyor.

Korkusuz Gazetesi ”Eşine özel ilan veren rektör görevden alındı”. Korkusuz Gazetesi Manşet. Rektör Hüseyin Bağ, 2017’de eşini üniversiteye sekreter olarak atadı. Yükselen tepkiler istifa getirdi. Ancak Bağ, bir süre sonra eşini bu kez bilgisayar işletmeni olarak işe aldı. Bununla yetinmeyen rektör, 7 Temmuz’da bir ilan yayınlattı. Öğretim üyeliği kadrosu için açılan ilana sadece rektörün eşi Hülya Bağ başvurdu. Üstelik kriterleri karşılayan tek kişi de oydu. Durum ortaya çıkınca soruşturma başlatan YÖK, Rektör Bağ’ı görevden aldı.

Akşam Gazetesi ”Akdeniz Çağrısı”. Yunan tarafı hüsnüniyetle  hareket etmediğini bir kez daha göstermiştir. Mısır’la hiçbir hukuki temeli olmayan anlaşma imzalamıştır. Birkaç kilometrelik adar üzerinden bizi sahillerimize hapsetme girişimine rıza göstermeyeceğiz. Akdeniz’deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım. Ülkemizin bu çağrısına kulaklıklarını kapatanlar boylarını aşan bir takım girişimlerle kendi geleceklerini kendi elleriyle karartıyor.

Analiz Gazetesi

”Mobilyada güçlü toparlanma sürüyor”. Dolap var da ne oluyor. Türk mobilya sektörü 2020’nin ilk yedi ayında 1,838 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, pandemi kaynaklı daralmanın hızla geri çekildiğini, yıl sonu ihracat hedeflerinin ise 4 milyar dolar olduğunu kaydetti. Güleç’in verdiği bilgilere göre yedi aylık mobilya ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7’lik bir artış gösterirken, bir önceki aya göre yaşanan artış yüzde 17,42 oldu.

Anayurt Gazetesi ”3 ayda tüm sorunları çözeriz”. Aydınlık Gazetesi Manşet. Deva Partisi Genele Başkanı Ali Babacan, hükümet değişikliği olmadan Türkiye’nin sorunlarının çözülmesinin mümkün olmadığını belirterek, ”Uluslararası tecrübesi olan bir ekonomi ekibi yalnızca DEVA Partisi’nde var. Bu ekonomik reçeteyi hazırlayan ekip, dünyanın herhangi bir yerindeki kriz çözmeye gitse 3 ayda tüm sorunları çözer” diye konuştu.

Aydınlık Gazetesi ”Yeniden Akdeniz’de”. Oruç Reis sismik araştırma gemisi ile ona yardımcı olacak Ataman ve Cengiz Han gemileri için yeni Navtex ilan edildi. İki hafta sürecek faaliyetlerin daha önce ertelenen Navtex sahasında yapılacağı öğrenildi. Mısır ile Yunanistan arasında yapılan anlaşmanın tam ortasından geçecek olan Oruç Reis’in çalışmaları 23 Ağustos’a kadar sürecek. Öte yandan, Navtex ilan edildiği saatlerde Türk Donanması da Akdeniz’de fiili atış eğitimlerine başladı.

Cumhuriyet Gazetesi ”İş yok aş yok”. Salgınla hızlanan durgunluk işsizliği uçurdu. TÜİK verilerine göre, mayısta işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 331 bin kişi azalarak 3 milyon 826 bin kişi oldu. İşsizlik 12.9’a çıktı. DİSKAR’ın ILO yöntemi esas alınarak yapılan hesaplamaya göre ise istihdam bir yılda 2.4 milyon, işbaşında olanların sayısı da 6.4 milyon kişi azaldı.

Doğru Haber Gazetesi Dolap var da ne oluyor

”Abdulaziz Hoca vefat etti”. Dolap var da ne oluyor. Şanlıurfanın tanınmış alimlerinden ”Aziz Hoca” lakaplı Vaiz Abdulaziz Kutluay Yeni Tip Koronavirüs hastalığından dolayı tedavi gördüğü Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Şanlıurfa’da yaptığı islami hizmetlerde tanınan Aziz Hoca, yıllardır şeker hastalığından dolayı tedavi görüyordu. Aziz Hoca, kurduğu aşevi ile yaklaşık 30 yıldır ihtiyaç sahibi ailelerin yemek ihtiyacını karşılıyordu.

Birgün Gazetesi ”Bir kimlik numarası eksik”. Birgün Gazetesi Manşet. Trabzon Üniversitesi, üniversite bünyesinde büro personeli olarak çalışacak kişilerin belirlenmesi için 26 Haziran’da dokuz ayrı ilaç açtı. Resmi Gazetede yayımlanan büro personeli ilanına başvuru için ”İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikasına sahip olmak” şartı koşuldu. İlan için belirlenen kriterleri karşılayan tek aday olan ve işe girmeye hak kazanan kişi ile aynı soyadı taşıyan profesörün aynı zamanda Trabzon Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde müdür olması dikkat çekti.

Karar Gazetesi

”Ders zili için hala formül aranıyor”. Dolap var da ne oluyor. Türkiye’de vaka sayıları endişe eşiğinin üstünde seyrederek 83 milyon okullar açılacak mı sorusuna kilitlendi. Telafi eğitimine bir hafta kalmasına ve ailelerin kafa karışıklığı sürmesine rağmen hala net bir açıklama gelmedi. Milli Eğitim Bakanı ise dört senaryo söylemini tekrarladı. Belirsizlik ilk zil günü ortadayken tereddütleri minimuma indirecek hazırlıklar neden yapılmadı tepkilerine yol açtı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522