Dolar 32,3295
Euro 35,0781
Altın 2.306,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı

”Ordu’da çay hasadı başladı”. İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı. Ordu’nun Perşembe ilçesinde ana geçim kaynağı fındık olan üreticiler, ek gelir sağladıkları çay hasadını imece ve yevmiye usulüyle gerçekleştiriyor. Türkiye’nin önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan fındık ve çay, Karadenizli vatandaşlara önemli ekonomik kazanç sağlıyor. Fındığın yanında el gelir için çay üreten çiftçiler, hasat için bahçelere girdi.

Anadolu gazetesi ”Kurallara uymak şart”. Eylül ekim ayında ise tatil bölgeleri için ciddi bir sıkıntı yaşanması bekleniyor. Son dönemde artan bir sosyalleşme var. AVM’ler açılırken: park, bahçeler açılmıyor. Kreşler açılıyor ama 18 yaş altının sokağa çıkması halen yasak. İstanbul’da bir rahatlama söz konusu. Fiziksel mesafeye uyulmuyor. İkinci dalga ekim ayı gibi gelebilir. Evden çalışma sistemi bir süre daha devam etmeli.

Dokuz sütun gazetesi ”Fatih sondaj gemisi Trabzon’da”. Karadeniz’de ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirmek için İstanbul’dan uğurlanan Fatih Sondaj Gemisi, Trabzon’a ulaştı. Törenle karşılanan ve sökülen parçaları özel vinçle monte edilecek gemi, ilk sondaja 15 Temmuz’Da Karadeniz Ereğlisi açılarındaki Tuna-1 lokasyonunda başlayacak. Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarından sonra Kardeniz’de arama faaliyetinde bulunacak. Fatih Sondaj Gemisi, deniz derinliği 2, sondaj derinliği ise yaklaşık 4 bin metrede arama faaliyeti yapacak. Sondaj gemisi, lojistik merkez olarak kullanılacak Trabzon Limanı’na demirleyecek.

Damga gazetesi ”Baba Nihat Çakan açıklama yaptı”. Ankara’nın Etimesgut ilçesinde ezan okunduğu sırada araçta yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyarması sonucu çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Barış Çakan, toprağa verildi. Barış Çakan’ın babası Nihat Çakan, ”3 kişi araçla gelip yanlarına yüksek sesle normal müzik dinlemişler. Çocuğumun arkadaşı, ezan okunuyor, ezana saygısızlık yapmayın demiş. Daha sonra birbirlerine giriyorlar. Çocuğumun arkadaşları kaçıyor, çocuğum da aralarında kalıyor” dedi.

Günboyu gazetesi

”1,5 metre kuralı”. İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı. Marmara Bölgesi’nin örtü altı tarımda önemli merkezlerinden Bilecik’teki seralarda başlayan salatalık hasadı, yeni tip korona virüs tedbirlerine uyularak yapılıyor. Söğüt ilçesinde, Sakarya Nehri havzasındaki köylerde kurulan seralarda sosyal mesafe kuralına riayet ediliyor. İşçiler sera içinde birbirine 1,5 metreden daha yakına gelmiyor. İşçi sayısı da seranın büyüklüğüne göre değişiyor. Seraya, sosyal mesafeyi tehdit etmeyecek sayıda işçi alınıyor.

Hürhaber gazetesi ”Çalışma başlıyor”. Devlet Hastanesi önünden Onur Market’e kadar olan bölge ile ilgili özel bir proje hazırlatan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçtiğimiz günler Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin ile yaptığı görüşmenin ardından rekreasyon alanı yatırımını programa aldırdı. Pazartesi günü başlaması beklenen çalışma hava muhalefeti nedeniyle birkaç gün gecikmeli olarak start alacak.

İstanbul gazetesi ”İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı”. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı yazılı açıklamada, korona virüs tedbirleri kapsamında 5 Haziran’da yapılması gereken mayıs ayına ilişkin işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin erkene alındığını söyledi. Dün başlayan ödenekler için sisteme İBAN bilgileri bulunmayanlar paralarını PTT üzerinden alabilecek.

İstiklal gazetesi ”İstanbullular yola çıktı”. Türkiye genelinde seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından çok sayıda kişi yola çıktı. İstanbul’dan başka illere gitmek isteyen vatandaşlar Esenler Otogarı’na akın ederken, uzun süredir ıssız kalan otogar, tekrardan hareketlendi. bir otobüs firmasında görevli Adnan Kılınç yoğunluğun beklediklerinden fazla olduğunu ifade ederek, ”Dünden bu yana en az 15 araba askerleri gönderdik. Bugün de buradan gönderiyoruz. İşler herhalde yoluna girecek” dedi.

İttifak gazetesi İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı

”Kamu bankalarından 4 yeni kredi destek paketi”. İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı. Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank’tan yapılan ortak açıklamaya göre, kamu bankalarınca normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşların, finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmesi amacıyla 4 yeni kredi paketi hayata geçiriliyor. Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacak.

Vatan gazetesi ”Çin’e süt ihracatı başladı”. Pakdemirli, son 18 yılda, hayvancılık desteklemelerini, 4 kalemden 10 kaleme çıkarttıklarını, 38,4 milyar lira hayvancılık hibe desteği ödemesi yaptıklarını hatırlatarak, ”İPARD ve kırsal kalkınma yatırımları kapsamında, bugüne kadar sür sektörüne yönelik toplam 2 bin 217 projeye 2,1 milyar lira hibe desteği vererek, 4,5 milyar liralık yatırımın hayata geçirilmesini sağladık” dedi.

Son-An gazetesi ”İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’den tarıma yönelik çağrı”. İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Ege ve Akdeniz bölgelerimizi tarımsal üretim açısından acilen afet bölgesi ilan edin. Çiftçimizin TARSİM sigortası kapsamına girmeyen, aşırı sıcak ve fırtınadan kaynaklanan zararlarını derhal poliçelere dahil edin, ortaya çıkan zararı tespit edip devletimiz tarafından karşılanmasını sağlayın.” çağrısında bulundu. Akşener, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin salgın hastalık ve sonuçlarıyla mücadele ederken, aynı zamanda son dönemde yaşayan iklim değişikliğinin sonuçlarıyla da karşı karşıya kaldığını belirtti.

Son saat gazetesi ”Irkçılığa karşı öfke büyüyor”. Floyd için Washington’da düzenlenen protestoda göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Minneapolis kentinde polis, tarafından boğularak öldürülen George Floyd için ülke genelinde birçok eyalette düzenlenen protestolar başkent Washington’a sıçrarken, Beyaz Saray’a yürümek isteyen göstericilere polis engel olmak istedi.

Tünaydın gazetesi

”İstanbul’da kontrollü normale dönüş”. İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı. Yeni tip korona virüs salgını tedbirleri kapsamında faaliyetleri geçici olarak durdurulan restoran ve kafeler yeniden açıldı. Salgın tedbirleri çerçevesinde 21 Mart’tan itibaren oturma alanları kapatılan ve sadece paket servise izin verildiği için bir kısmı kepenk kapatan restoran ve kafeler, normalleşme süreciyle müşteri kabul etmeye başladı. Kadıköy Bağdat Caddesi, Üsküdar Salacak ve Ataşehir İçerenköy”deki restoran ve kafeler normalleşme hazırlıkları çerçevesinde dezenfekte edildi.

2 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522