Dolar 32,5554
Euro 34,6957
Altın 2.435,93
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

Maske takmayana 900 TL ceza

Başlıklar

Gazete özetleri ”Maske takmayana 900 TL ceza”

Korkusuz gazetesi ”Virüse kendinizi öldürtmeyin maske takın”. Maske takmayana 900 TL ceza. Koronavirüs kurbanı doktor, ölmeden yarım saat önce görüntülü konuştuğu eşine, maskenin önemi anlattı. İstanbul’da görevli genel cerrah Salih Cenap Çevli (58), aylardır medya hesabından koronavirüse karşı uyarılar yapıyordu. Eşine,”Bulaşırsa bu virüs beni indirir” diyordu. Çünkü kronik hastalıkları vardı. Mayası ayında korktuğu başına geldi…

Koronaya yakalanan genel cerrah Çevli hastanede çektiği videolarla uyarılarına devam etti. 27 Mayıs’ta eşiyle yaptığı görüntülü konuşmada, ”Virüse kendinizi öldürtmeyin, mutlaka maske takın” dedi. Bu görüşmeden 20 dakika sonra son nefesini verdi…

Analiz gazetesi ”Çin’e ihracat başlarsa peynir karneyle satılır”. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamasına rağmen hileli gıda üretiminin önüne bir türlü geçilemiyor. Son dönemde hileli üretin yapılan ürünlerin başında da peynir geliyor. Türkiye’de en çok tüketilen ürünlerden peynirin içine bitkisel yağ ve nişasta karıştırarak oldukça düşük maliyetle piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı. Muratbey peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Türkiye’de 5-6 litre sütten 1 kilogram peynirin üretildiğini söyledi. Bu durumda peynir maliyetinin en az 15 lira, en fazla ise 18 lira olabileceğinin altını çizen Erol, ”Peynirin kilosu 14 lira ve altında satılıyorsa bu ‘Ben bu işin sahtekarlığını yapıyorum, benim ürünümden uzak durun’ demektir” dedi. Erol ayrıca, ”Eğer Çin’e ihracat başlarsa ve Çinliler bizim peynirimizi severse, iç piyasada peyniri karne ile satarız. İnsanlar peynir almak için araya adam bile koymaya başlar” diye konuştu.

Diriliş Postası gazetesi ”Salgında ilk büyük sınav”.  Kovid-19 salgınının mart ayında Türkiye’de görülmesinin ardından ilk büyük merkezi sınav bugün yapılıyor. Sekizinci sınıf öğrencisinin katılacağı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 18 bin 139 okulda, 111 bin 918 salonda üst düzey tedbirler altında gerçekleşecek. Aynı gün, iki oturum halinde yapılacak sınavda, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. 75 dakika sürecek birinci oturumda, sözel alandan 50 soru, 80 dakika sürecek ikinci oturumda ise sayısal alanda 40 soru yer alacak. Sınav sonuçları, 16 Temmuz’da ilan edilecek.

Doğru haber gazetesi ” Yanlış anladık”. Kovid-19 tedbirleri kapsamında mart ayından bu yana uygulanan kısıtlamaların büyük oranda kaldırılmasına ilişkin konuşan vatandaşlar, normalleşme sürecinin yanlış anlaşıldığını ifade ettiler.

Dünya gazetesi

Dünya gazetesi ”Lise sınavı için bugün sokak kısıtlı.” Milli Eğitim Bakanlığı’nca 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav, bugün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavın birinci oturumu saat 09.30, ikinci oturumu saat 11.30’da başlayacak. Sınavın sorunsuz yapılmasını temin etmek amacıyla bugün 09.30 ile 15.00 saatleri arasında 81 ilde istisnalar hariç vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

Evrensel gazetesi ” Günleri var güvenceleri yok”. Krizden sonra pandemi vurdu. Türkiye’de statü talepleri karşılanmayan 4 milyon mülteci ekonomik krizin ardından pandemi ile sarsıldı. Salgın işsizlik ve açlıkta birlikte geldi. Ülkenin farklı noktalarından gazetemize konuşan mülteci işçiler ”Çocuklarımızın parasını kiraya verdik, sofrada lokmayı sayar olduk” diyor. 20 Haziran’a atıf yapan mülteciler, ” Ayrım değil ortak mücadele bizi düze çıkarır” diyor.

Bir Gün gazetesi ” Covid-19 için ilk iş davası”. İstanbul’da çalıştığı hastanede Covid-19’a yakalanan ve hayatını kaybeden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Salih Cenap Çevli’nin ailesinden ilk adım. Aile, Covid-19’un iş kazası kapsamına alınması için harekete geçti ve hastane aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Hürriyet gazetesi ”Maskesize tek tarife 900 TL”. İstanbul’da maske takmayanlara uygulanan cezalar kaymakamlıklara bırakılmıştı ve ilçeden ilçeye farklılık gösteriyordu. 3 bin 150 TL’ye çıkan cezalar vardı. Valilikten ”Her yerde 900 TL ceza uygulansın” kararı çıktı.

Karar gazetesi ”Son kale maske”. Normalleşme sürecinde devam eden virüs bulaşma riskine karşı elde kalan tek silah maske oldu. Ancak bu tedbirin başarıya ulaşması için denetimler kadar toplumdaki duyarlılığın ve sorumluluk duyusunun yaygınlaşmasına da ihtiyaç var. Vatandaşların birçoğunun maskeyi ceza yememek için cebinde taşıması, ancak polis görünce takması bu konuda bilinci düzeyinin çok geride kaldığını gösterdi.

Milat gazetesi ”Bu çaba boşa gitmesin!”. Kovid-19’la mücadelede rehavet uyarısında bulunan uzmanlar, maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesini istedi: Ülke olarak bu karar çabamız boşa gitmesin. Koronavirüs salgın sürecinde ‘yeni normale’ geçilmesi ile birlikte günlük vaka oranındaki artış dikkat çekti. 48 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, ” mesafe, maske, hijyene dikkat edelim. Rehavete kapılmak salgına tekrar pik yaptırır” dedi.

 

Milli Gazete Maske takmayana 900 TL ceza

Milli gazete ”Rahmet altında ibadet”. Dünya genelinde etkisini sürdüren koronavirüs salgını dolayısıyla Türkiye’de de salgın yayılımının önüne geçmek için çeşitli tedbirler alınmıştı. 16 Mart tarihinde toplu ibadete kapatılan camilerin yeniden açılmasının ardından, bu hafta dördüncü kez Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar camileri doldurdu. Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde ise namaz esnasında aniden bastıran sağanak yağmura cemaat aldırış etmeden Cuma namazını kıldı. Rahmetin ibadete gark olduğu sahneler yaşandı.

Milliyet gazetesi ”Maskeye tek ceza 900 TL”. İçişleri Bakanlığı, maske takma zorunluluğuna uymayanların üç gün süreyle uyarılıp bilgilendirilmesi, 22 Haziran itibariyle bu kuralı ihlal edenlere 900 TL ceza kesilmesine ilişkin valiliklere talimat verdi. Maskenin, 51 ilde hayatın tüm alanlarında, 30 ilde ise insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu var.

Şok gazetesi ”Sınav nedeniyle 5,5 saat evdeyiz”. Sekizinci sınıf öğrencileri bugün Liselere Geçiş Sınavı’nda (LSG) ter dökecek. Herkes kendi okulunda sınava girecek. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 09.30’da başlayacak, 75 dakika sürecek. Sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 11.30’da başlayıp 80 dakika olarak uygulanacak. Sınav nedeniyle 81 ilde 09.30’dan 15.00’e kadar kısmi sokağa çıkma kısıtlaması var. Öğrenciler yanlarında bir refakatçi getirebilecek. Okul çevresinde kırtasiyeler yasaktan muaf.

Türkgün gazetesi ” Maskeyle girebilecek”. Öğrenciler sınav salonlarına tıbbi maskeyle girecek. Yerlerine oturduktan sonra ve sosyal mesafe sağladıktan sonra isteyen maskesini çıkarabilecek. Sınav bitiminde tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Okul koridorları ve okul bahçesinde de maske takmak zorunda kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522