Dolar 32,5221
Euro 34,8484
Altın 2.428,53
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Mekanlar büyük açılışa hazır

Başlıklar

Anadolu gazetesi Mekanlar büyük açılışa hazır

”Restorantlarda virüs düzenlenmesi”. Mekanlar büyük açılışa hazır. Ancak hem işletmeleri hem de müşterileri yeni dönemde sıkı kurallar bekliyor. Bu nedenle işletmelerde hummalı bir çalışma vardı. Restorantlarını dezenfekte eden işletmeciler, maske ve eldivenlerde servis edecekleri yemekleri hazırlamaya başladı. Mekanlarda masa sayıları azaltıldı. Yeni mesafe düzenlenmesi yapıldı. Bu sabah müşterilerine kavuşacak olan restoran ve kafelerde hummalı bir hazırlık var.

Dokuz sütun gazetesi ”Hint okyanusu kökenli”. Muğla’nın Marmaris ilçesinde, hint Okyanusu kökenli zehirli bir tür olan balon balığından sonra aslan balığının da sık görülmesi dalış turizmi yapan işletmecileri endişelendirmeye başladı. Hint Okyanusu kökenli zehirli balık türü, Latince adı ‘Pterois Miles’ olan aslan balığı Marmaris Körfezi ve açıklarında sık görülmeye başlandı. Aslan balığı, tıpkı balon balığı gibi deniz canlılarının üremesine engel olmasının yanı sıra denize girenlere ve bilmeden dokunan kişilere zarar verebiliyor. Bu iki tehlikeli türün popülasyonundaki artış, geçen şubat-ekim ayları arasında başta yaklaşık 50 bin kişiyi deniz dibinin güzelliklerini yaşatan dalış turizmi acentelerini endişelendiriyor.

Damga gazetesi ”Volkan Yılmaz: 70 milyon çöpe gitmeyecek”. Göreve geldikten 4 ay sonra Silivri’deki çöpü kendi imkanlarıyla toplamaya başladıklarını belirten Volkan Yılmaz, ”18 milyon liraya ihale edilen çöpü 4 milyon liraya topluyorum. 5 yılda 70 milyon. Daha önceki yılları bir hesap edin. Benim dönemimde Silivri’de yaşayanlar şunu bilsin: 70 milyon çöpe gitmeyecek. Onların çocuklarına parklar, bahçeler, müzik okulu, etüt merkezi kalacak.

Günboyu gazetesi ”Türk çayı 5 milyon dolar kazandırdı”. Türkiye’den yılık 4 aylık döneminde 5 milyon 239 bin 86 dolarlık çay ihraç edildi. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye’den Ocak-Nisan 2020’de 84 ülkeye 1355 ton çay satılarak 5 milyon 239 bin 85 dolar gelir sağlandı. Geçen yılın aynı döneminde 1077 tonluk çay ihracatından 3 milyon 422 bin 97 dolar kazanıldı.

İstanbul gazetesi

”Mekanlar büyük açılışa hazır”. Mekanlar büyük açılışa hazır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra tüm ilçe belediyeleri sokak sokak, mekan mekan dezenfekte çalışması yaptı. Bugün itibarıyla hizmete girecek olan restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, lokaller, havuzlar ve kaplıcalar dezenfekte edildi. Müşterilerin daha hijyenik, daha sağlıklı bir ortamda hizmet alabilmesi için işletmelerde hiçbir ayrıntının göz ardı edilmeden, masalar, sandalyeler, tuvaletler de dahil olmak üzere her yerin dezenfekte edildiği görüldü. Zabıtalar ayrıca esnafların sorun ve taleplerini dinledi.

İstiklal gazetesi ”10 metrekareye 2 kişi”. İşe dönüşlerle ilgili olarak da kamu kurumlarının ve özel şirketlerin kendi koşullarına göre düzenlemeler yapabileceklerini ifade eden Prof. Dr. Karabey, şunları kaydetti: Fiziksel mekanlar geniş ve uygunsa, yani 10 metrekareye maksimum 2 kişi düşecek şekilde, bunu gözetmek gerekiyor. Kurumların ofis koşulları, kreşlerdeki sınıf ortalamaları, bütün kapalı mekanlarda eğer büyüklük yeterli değilse, o zaman bütün çalışanları aynı anda işbaşı yaptırmak doğru bir politika olmaz. Bu çalışan herkesi riske atmak olur.

İttifak gazetesi ”Her yıl 300 bin konutun dönüşümü sağlanacak”. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya’nın Pütürge ilçesinde depremzedeler için Taşbaşı Mahallesi’nde yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, hem depremde hasar göre hem de ihtiyaç duyulan alanlarda altyapı çalışmaları yaptıklarını belirterek, ”Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürerek 5 yılda acil öncelikli 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü sağlamaktır” dedi.

Vatan gazetesi Mekanlar büyük açılışa hazır

”Milletimizin hizmetindeyiz”. Mekanlar büyük açılışa hazır. Erdoğan, ”Nüfusumuzun neredeyse tamamını kapsayan ve herkese aynı standartta hizmet alabilme imkanı sağlayan genel sağlık sigortamıza gıpta ile bakıldığını çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz 18 yılda mevcutların çok büyük bir bölümünü baştan aşağı yenilediğimiz  yeni binalarla ve cihazlara teçhiz ettiğimiz bir sağlık altyapısına sahibiz. Doktorundan hemşiresine ve destek personeline kadar 1 milyon 100 bini bulan sağlık ordumuzla milletimizin hizmetindeyiz.

Son-An gazetesi ”Sultangazi Belediyesi’nden Şehir Ormanlarına Bakım”. Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye, açık ve kapalı alanlarındaki toplu etkinliklerin durdurulması kararı ile birlikte Sultangazi Şehir Ormanları da geçici süreliğine hizmete kapatılmıştı. Sadece Sultangazililerin değil, İstanbulluların da uğrak mekanlarından biri olan Şehir Ormanları’nda vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek adına hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Son saat gazetesi ”Risk altına girmeden”. Varank, merkezde eğitim alan polisleri ziyaret ettiğini, sistem hakkında bilgi aldığını belirterek, ”Beraberce birkaç simülasyonu da deneme fırsatı bulduk. Güvenlik güçlerimizin yüksek teknolojiyi kullanıyor olması, guru verici. Hiçbir risk altına girmeden en gerçekçi senaryolarda eğitimlerini alıyorlar. Yatırım maliyetlerini de düşündüğümüzde gerçek mermilerle yapılan eğitimlerden çok daha ucuza bu eğitimi gerçekleştirebiliyorlar” diye konuştu.

Tünaydın gazetesi

”7 bölge 7 renk Mağlova Kemeri’nde”. Mekanlar büyük açılışa hazır. Ramazan Bayramı, tüm dünyayı etkisi altında alan koronavirüs salgınının gölgesinde kutlandı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar bayramı evlerinde geçirdi. Rengarenk Vosvoslarla, palyaçolarla, masal kahramanları ile birlikte ilçedeki tüm sokakları dolaşan Sultangazi Belediyesi çekmiş olduğunu klip ile de hem bayram mesajı verdi hem de ülkenin 7 bölgesinin halk oyunlarını kendi evinde buluşturdu.

Yeni çağrı gazetesi ”Terhis olan askerler ailelerine kavuştu”. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında terhisi ertelenen askerler, dün kışlalarından ayrılarak ailelerine kavuştu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Nisan ayındaki terhisleri ertelenen askerler, dün sabah itibariyle terhis olmaya başladı. Farklı şehirlerde askerlik yapanalar otobüslerle İstanbul’a getirilirken, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı önünde yoğunluk yaşandı.

Yeni devir gazetesi ”ABD’de protestolar kontrolden çıktı”. ABD’de Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar, şiddet ve yağmalama olaylarında devam ediyor. Ülke genelinde başkent Washington dahil çok sayıda noktaya yayılan gösteriler nedeniyle 16 eyaletteki 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

1 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522