Dolar 32,5704
Euro 34,9776
Altın 2.421,86
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Rahat bir normalleşme bizi bekliyor

Başlıklar

A gazetesi Rahat bir normalleşme bizi bekliyor

”Bursa’dan Borçka’ya virüs dalgası”. Rahat bir normalleşme bizi bekliyor. Artvin’in Borçka ilçesine koronavirüs kabusu geri döndü. Pandemi sürecinde 2 Nisan’da Türkiye’de karantinaya alınan ilk ilçe olan Borçka, Bursa’dan cenaze için gelenlerin getirdiği virüsle birlikte bir ay sonra yeniden pozitif vakalara maruz kaldı. Vaka sayısı Bursa’dan gelenlerle 5’e yükselirken, bu kişilerle temas halinde olan 60’ın üzerinde kişi de karantina altında tutuluyor.

Bursa haber gazetesi ”Salgının yayılma hızını kırdık”. Oluşturulan ilave kapasitelere gerek kalmadan salgının yayılma hızını kırdık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Şayet ihtiyaç olsaydı bu hastanelerimiz on binlerce canın kurtarılmasına hizmet edecekti. Gerektiğinde tamamı yoğun bakım ünitesi olarak kullanılacak bin 8 yatağıyla bu saplık kurumları ülkemizin yüz akı olacak. Bin 8 burası, bin 8 Sancaktepe’deki hastane. Sağlık turizminde çok ciddi bir sıçrama yapıyoruz’ şeklinde konuştu.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Her noktaya hizmet yağdı”. Başkan Alinur Aktaş, yaklaşık 28 kilometrelik güzergaha 80 bin ton asfalt dökülerek sil baştan yenilendiğini ifade ederek, dezenfeksiyondan sosyal yardımlara, ulaşımdan alt ve üst yapıya kadar vatandaşların birçok hizmetle buluştuğunu söyledi. Aktaş, destek ve yardımlarla 250 bin haneye ulaştıklarını belirtti.

Bursa hayat gazetesi ”Vefa sosyal destek grubu”. Dünyayı etkisi altına alan ‘Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan itibaren adeta alarm durumuna geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1500 kişilik bir ekipler Vefa Sosyal Destek Grubu çatısı altında örnek bir çalışma sergiledi.

Sancak gazetesi

”Dev yatırımın startı verildi”. Rahat bir normalleşme bizi bekliyor. Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan sokağa çıkma kısıtlaması getirilen binlerce vatandaşın yardımına koşarken, 33,5 milyon metrekare alanda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi. Bunun yanında yaklaşık 28 kilometrelik güzergah 80 bin asfalt dökülerek sil baştan yenilenirken, İnegöl, Mustafa Kemal Paşa ve Karacabey ilçelerini ilgilendiren Avrupa Yatırım Bankası kredili dev yatırımın startı verildi.

Bursa’da meydan gazetesi ”Yeni normal hayata adım”. Şehirlerarası seyahat kısıtlaması kalkıyor. Kamu personeli normal mesaiye başlayacak. 65 yaş üzerindekilerin sokağa çıkma sınırlandırılması istisna kapsamında devam edecek. 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulaması 18 yaşa indiriliyor. Restoran, kafe, pastane, çay bahçeleri hizmet verecek. Turizm ve dinlenme tesisleri yeniden hizmete devam edecek. Hayvan satış yerleri yeniden açılıyor. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılıyor. Gençlik merkezleri, kütüphaneler açılıyor. Açık havada düzenlenen konserler de belli kontrol dahilinde faaliyete geçecek.

Bursa gazetesi ”Vakit kaybedilmedi”. Pandemi sürecinde ortaya koydukları çalışmaları Gazete Bursa’ya anlatan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü günden itibaren alınan önlemler doğrultusunda hareket ettiklerini ifade ederek, ”İlçede özellikle dezenfekte çalışmalarına büyük önem verdik. Farklı noktalardaki toplu kullanım alanlarına 50 adet dezenfekte makinesi yerleştirdik” dedi.

Kent gazetesi Rahat bir normalleşme bizi bekliyor

”Yardıma koştu”. Rahat bir normalleşme bizi bekliyor. Korona virüsle mücadelede Alo 153, Beyaz Masa ve Büyükşehir Santralini vatandaşların çağrılarına açan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da sokağa çıkma kısıtlaması getirilen büyüklerimiz yardımına koştu. Ayrıca, yaklaşık 28 kilometrelik güzergahta 80 bin ton asfalt dökülürken yollar sil baştan yenilendi. Pandemiyle mücadelede örnek davranışlar gösteren Büyükşehir Belediyesi’ne, vatandaşlardan da tam not geldi.

Okur gazetesi ”Ulusal medya algı yaptı, İnegöllü üreticiler tepki gösterdi”. İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciler Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, son günlerde gündeme gelen meralarda hayvan otlatma fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, ”Yanlış bir algı yapılıyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda meralarda otlatma parası daha önce de vardı. Son seçimlerden sonra Meraları Koruma Komisyonu kuruldu. Meralarımıza paramızı da ödüyoruz. Bu ödenen paralarda, meralarımıza gübre olarak gerek diğer ihtiyaçlarımız belediye tarafından Meraları Koruma Komisyonu tarafından karşılanıyor” dedi.

Yeni dönem gazetesi ”Dezenfekte çalışmaları”. Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında etkili bir dezenfeksiyon çalışması yürüttü. Toplu taşıma araçları haftada bir dezenfeksiyon çalışması yürüttü. Toplu taşıma araçları haftada bir dezenfekte edilirken, günlük olarak da deterjanla yıkandı. Toplamda 33 milyon 500 bin metrekare alan, 700 ton solüsyon kullanılarak dezenfekte edildi.

Marmara gazetesi ”İntihara kalkışan gence kısıtlama uymama cezası”. Kağıt ve atık toplayarak geçimini sağladığını ve kısıtlama günlerinde izin verilmediğini öne süren 27 yaşındaki Ogün Güllüoğlu’na, ikinci kez intihara kalkıştığı binada bir iş adamı 500 TL vererek yardımcı oldu. Müzakereci polislerin ikna etmesiyle binadan inen genç adama iki kez kısıtlamaya uymamaktan 6 bin 300 lira para cezası kesildi.

Tuna gazetesi

”Çamlıkta utandıran görüntüler”. Rahat bir normalleşme bizi bekliyor. Yaklaşık 2,5 aydır kullanıma kapalı olan Göl Çamlık Piknik alanındaki görüntüler utandırıyor. Çamlığın kirli görüntüsü olduğu gibi dururken, 1 Haziran itibarı ile kullanıma açılacak olan Çamlık alanının temizlenmesini bekleyen vatandaşlar, çamlık alanın kimler tarafından bu hake getirildiğinin ise sorgulanması gerektiğini ifade ediyorlar.

Yörem gazetesi ”Rahat bir normalleşme bizi bekliyor”. Her zaman elimizden geleni yapacağız şeklinde konuşan Aydın, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: ”Yenişehir ilçesi olarak normalleşme evresine çok rahat giriyoruz. Ummalı çalışmalarımız ve vatandaşlarımızın uyarılara, çağrılarımıza uyması, bize bu süreci kolay atlatmamıza vesile oldu. Bugün itibariyle halkımız sosyal mesafeye, hijyene daha da çok dikkat edileceğinden ümitliyim. Birlikte güzeliz, uyarılara ve çalışmalara dikkat etmeye devam edersek her şey daha da güzel olacak. Bizler de vatandaşlarımız ve Yenişehir’imiz için elimizden geleni her zaman yapacağız.

 

1 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522