Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı

”Düğün sezonu öncesi tedbirler artırıldı”. Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı. Düğün salonlarının temmuz ayı itibariyle açılmasının planlanması, beyaz eşya ve mobilya mağazalarında oluşacak yoğunluğa karşı ek önlemleri beraberinde getirdi. Buna göre, beyaz eşya ve mobilya mağazalarında iş yerinin görünür bir yerine Kovid-19 önlemleri ile ilgili bilgilendirme afişleri asılacak. İş yeri girişlerine el antiseptikleri bulundurulacak. Çalışan ve müşteri dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde içeriye müşteri alınacak. Müşterilerden iş yerine tek başlarına girmeleri istenecek.

Anadolu gazetesi ”3 GSM şirketine de bayram incelemesi”. Bayramda sevdiklerini arayan vatandaşlar kimseye ulaşamadı. 3 GSM şirketi de sıkıntının kendisinde olmadığını açıklayarak rakiplerini suçladı. Corona virüs günlerinde sosyal hayat alışkanlıklarının değişmesi bu Ramazan Bayramı’na da yansıdı. Uzun süredir evlerinden çıkmayan akrabalarına ve sevdiklerine ulaşmak isteyen vatandaşlar bayram tedbirleri için telefonlara sarıldı. Ancak bayramın ilk günü olan pazar sabahı annesini, babasını ya da uzaktaki tanıdığını arayan çoğu kişi bir türlü başarılı bir çağrı gerçekleştiremedi.

Dokuz sütun gazetesi ”Trafik sıkışıklığı”. Yeni dönemde kentteki trafik sıkışıklığını krize dönüşeceği vurgulanırken, İstanbul Valiliği acil eylem planı üzerinde çalışmalara başladı. Normal zamanlarda ortalama 13 milyon yolculuk hareketi gerçekleşen toplu taşımada yeni dönemde sosyal mesafe kuralının nasıl uygulanacağı ve özel araç sayısındaki artışa bağlı trafik sıkışıklığı tartışılan konuları arasında yer alacak.

Damga gazetesi ”Alev ve duman binayı yuttu”. Yangın, dün saat 15.30 sıralarında Firüzköy Mahallesi’nde bulunan ve 3 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu olan plastik geri dönüşüm fabrikasında çıktı. Binadan dumanların yüksekliğini gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Binada kimsenin olmadığı belirtilirken, itfaiye ekipleri alevlerin binanın üzerine yükseldiği yangına müdahalede bulundu.

Günboyu gazetesi Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı

”1 milyar kilovat saat”. Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde yapılan ve silindirle sıkıştırılmış beton tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyüğü olan Çetin barajı’nın enerji üretimine başladığını, yılda 1 milyar 175 milyon kilovat saat enerji üretecek barajla milli ekonomiye 12 ayda 500 milyon lira katkı  sağlanacağını açıkladı. Pakdemirli: Sirrt’in Şirvan ve Pervari ilçeleri sınırlarında bulunan Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin temelden 165 metre gövde yükseklikte inşa edildiğini belirtti.

Hürhaber gazetesi ”Yılmaz’dan duyarlılık çağrısı”. Bir açıklama yayınlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ”Silivri dört bir yanında temiz bir çevrede sağlıklı yaşanabilmeye katkı sağlamalarını ümit ettiğimiz değerli hemşehirlilerimizin, evsel atıklarını belirlenen zamanlarda en uygun yerlerdeki çöp konteynerlerimizin içine bırakmaları, bunun dışındaki sair atıkları için de belediyemize haber vermeleri öncelikli dileğimizdir.

İstanbul gazetesi ”Yasak sonrası AVM’ler”. Korona virüsle mücadele kapsamında 81 ilde dört gün boyunca sokağa çıkma yasağının ardından dün alışveriş merkezleri tekrar açıldı. Esenyurt’ta bulunan bir alışveriş merkezine giden vatandaşlar üç sıra halinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşların maske takmadığı bazılarının ise sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

İstiklal gazetesi ”Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik önlemleri açıkladı”. Sağlık Bakanlığı, normalleşme sürecinde koronavirüse karşı sektörlere yönelik hazırlanan rehberlerin tek başlıkta toplandığını ve rehberde 11 sektöre yönelik alınması gereken tedbirlerin ilk kez yayımlandığını açıkladı. Beyaz eşya ve mobilya mağazalarında çalışan ve müşteri dahil her 4 metrekarede 1 kişi olacak. Akaryakıt istasyonlarında maskesiz ve maskeyi uygun şekilde kullanmayan müşteriler ise içeri alınmayacak. Marketlerde sık sık sosyal mesafe anonsları yapılacak.

İttifak gazetesi Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı

”Mavi Marmara’nın öteki hikayesi”. Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı. İsrail devletinin amacı Gazze’yi insanı yardım götürmek olan Mavi Marmara Gemisi’ne Doğu Akdeniz’in uluslararası sularında yaptığı kanlı baskın dün gibi hafızalarımızda. İsrail’in saldırısında 10 masum sivil şehit olmuş, birçok aktivist de yararlanmıştı. Uluslararası çapta bir halkla ilişkiler ustası olan İsrail’in bu kanlı baskını aklama çabası, baskın sırasında gemiden yapılan canlı yayınlar sonucu etkisiz kalmış ve dünya kamuoyu bu vahşetten haberdar olmuştu.

Vatan gazetesi ”Ekonomi toparlanıyor” Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Mustafa Varank, ”Üretim cephesinde kalıcı bir toparlanmaya ihtiyacımız var. Hep dış hem de iç talepte daralmalar yaşadık. Bunu yaşayan tek ülke de biz değiliz. Salgın sonrası dönemin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Rekabet gücümüzü ve üretken yatırımları artıracak politikalara odaklanacağız” diye konuştu.

Son saat gazetesi ”Geçit yok”. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, milletvekili transferlerinin önlenmesi için ilgili yasalarda değişiklik yapılmasını gündeme getirmesi ile birlikte AK Parti ve MHP arasında bu konuda görüşmeler başlatıldı. Önümüzdeki hafta Meclis’i çalışmaya başlamaya ile birlikte Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası’nda yapılacak değişiklikler konusunda iki partinin kurmaylarının hazırlayacağı bir teklifin TBMM gündemine getirileceği belirtiliyor. AK Parti grup yönteminin de, bu konuda yapılacak değişiklikler konusunda üç farklı seçenek üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Tünaydın gazetesi ”Eminönü’nde 150 yıllık çile bitiyor”. Eminönü Bölgesi’nde aşırı yağışların yol açtığı su baskınlarını bitirecek yağmursuyu kanalı temizlik çalışmalarında sona yaklaştı. Eylül 2019’da bölgede meydana gelen en büyük maddi zarara yol açan su baskınının ardından yapılan envanter çalışmalarında, 80 ve 150 yıllık iki yağmursuyu kanalı saptandı. İBB, baskının olduğu bölgedeki suları toplayan ancak zamanla atıl bırakılan ve tahliye kapasitesini yitiren bu kanalları devreye almak için kolları sıvadı.

Yeni çağrı gazetesi

”Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı”. Sağlık Bakanlığı 11 sektöre yönelik tedbirleri açıkladı. Bakan Koca, Twitter hesabından Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması devam eden gençlerle ilgili paylaşımda bulundu. Koca, paylaşımında, ”Genç arkadaşlarım, sokağa çıkma kısıtı bu gece kalktı. Maalesef bu uygulama siz 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı şimdilik içermiyor.

 

28 Mayıs Perşembe Gazetesi özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522