Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Sosyal medyaya düzenleme yolda

Başlıklar

Korkusuz gazetesi Sosyal medyaya düzenleme yolda

”İndirim beklerken bindirim geliyor esnaf perişan”. Sosyal medyaya düzenleme yolda. İktidar, gece 22.00 ile -0.00 arasında içki satanlara yönelik cezaları artırıyor. Teklif yasalaşırsa, bu saatlerde içki satan dükkanlara 65 bin ile 320 bin lira arasında ceza kesilecek TESK Başkanı Palandöken, ”Ceza miktarında indirim beklerken artışla karşılaştık. Esnaf zaten perişan. Cezalar orantısız değil ödenebilir olmalı” dedi.

Akşam gazetesi ”Sosyal medyaya değil yalana karşıyız”. Sosyal medyadan nefret etsek böyle yaygın kullanmazdım. Asıl mesele, sosyal medyanın her türlü yalan ve iftarının serbestçe dolaştığı mecra haline gelmesidir. Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlığındayız. YKS tarihi ile ilgili iddiaları ‘spekülasyon’ olarak niteleyen Erdoğan, virüsle ilgili de uyarıda bulundu: ”Birçok yerde el ele, kol kola etkinlikler yapılıyor. Bu bize ciddi endişe veriyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralını her yerde uygulayalım.

Analiz gazetesi ”Kovid-19 salgını karavanlara ilgiyi artırırken, üreticiler talebi karşılamakta zorlanıyor. Karavan üreticisi Zafer Urundaş, ”Aşırı talep nedeniyle teslimat süreleri 4.5 aya kadar uzadı. Aracımızı 40-45 günde teslim edebiliyoruz. İthal malzeme üzerinden imalat yapılacaksa fiyatlar yaklaşık 90 bin liradan başlar ama güneş enerjisi, duvar sistemi, ortam ısıtması dahil olan bir aracı düşünürsek, panelvandan karavana dönüşüm, 100-110 bin lirada biter” dedi.

Aydınlık gazetesi ”Türkiye Avrasya’nın gücü olacak”. Rapora göre Türkiye’nin önünde dört olasılık var: 1. Türkiye Nato’da kalacak ama zor müttefik olmaya devam edecek. 2. Batı yanlısı muhalefet Erdoğan’ı yıkacak. ABD, Avrupa, İsrail ile ilişkiler gelişecek: ”Kürt ve Kıbrıs sorunlarında ilerleme sağlanacak. 3. Türkiye Rusya, İran ve Çin’e karşı stratejik dengeleyici bir rol oynayacak. 4. Türkiye bir Avrasya gücü olarak yerini alacak. Bu da ABD ile çatışma riskini doğuracak.

Cumhuriyet gazetesi

”FETÖ savcıları kınanamadı”. Sosyal medyaya düzenleme yolda. Ergenekon sürecinde Başyazarımız İlhan Selçuk’un kişilik haklarına saldırıda bulunan savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın’ın ”kınanması” istemiyle açılan davada, İlhan Selçuk’un onuru bir kez daha kırıldı. Daha önce Selçuk lehine karar veren mahkeme, Yargıtay’daki bozma kararına uymak zorunda kaldı. Devlet aleyhine dava açılabileceğini, savcılar için talepte bulunamayacağını savunan dairenin kararına uyan mahkeme, davayı ”yasal koşullar oluşmadığı” gerekçesiyle reddetti.

Diriliş postası gazetesi ”Hepiniz ikiyüzlüsünüz”. AK Parti’den önce kadının adı yoktu” ifadesi üzerinden Özlem Zengin linç edilmeye çalışıldı. Bu durum sosyal medyadan hakarete uğrayan HDP’li Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı akıllara getirdi. Zira Demirtaş’a sahip çıkanların Zengin’i linç etmeye kalkışması ibretlik iki fotoğrafı güzler önüne serdi. Hakkında atılan tweetlere sağduyuyla cevap veren Zengin, ”Asıl mesele şahsıma yapılan ağır hakaretlerin çok ötesinde topyekun inanç özgürlüğünü yaşamak isteyen kadınlara yapılan saldırıdır.

Doğru haber gazetesi ”Üç ülkeden çağrı”. Aralık 2015’ten bu yana gerçekleştirilen 9 ateşkes anlaşmasını hiçe sayan Hafter, ilk kez bu sene yenilgiler alarak geriye çekilmeye başlayınca, işin rengi bir anda değişti. Hafter’i destekleyen uluslararası güçler, son dönemlerde defalarca barış çağrısında bulundu. Son çağrı ise Almanya, İtalya ve Fransa’dan geldi. Almanya, Fransa ve İtalya’nın dışişleri bakanlıklarından yapılan ortak açıklamada, Libya’daki durumum daha da kötüleşmesi ve gerginliğin bölgede artması riski nedeniyle üç ülkenin Libya’daki tüm taraflara, çatışmaları hemen ve ön koşulsuz durdurma, silahlanmaya son verme çağrısında bulunduğu bildirildi.

Birgün gazetesi ”225 puan fark var”. AKP’nin her ile üniversite sloganıyla mantar gibi çoğalan okullardan en çok etkilenenler arasında mühendislik fakülteleri de yer alıyor. Mühendislik bölümlerinde üniversitelerin son sırasından girenler arasında ciddi puan farkları var. Makine mühendisliği bölümünde bu fark 225’e çıkıyor. İnşaat mühendisliğinde 202, bilgisayar mühendisliğinde 194, elektrik/elektronik mühendisliğinde 193 puanlık bir fark göze çarpıyor.

Hürriyet gazetesi Sosyal medyaya düzenleme yolda

”stresin önüne geçildi”. Sosyal medyaya düzenleme yolda. Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Salgının kontrol altına alınmasıyla sınavın asıl tarihine en yakın zamanda yapılmasının daha doğru olacağı görüşü ortaya çıktı. Öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi.

Karar gazetesi ”Sosyal medyaya düzenleme yolda”. Erdoğan, üniversite sınavına giren gençlerin sorunlarını video konferansla cevapladı: Bazılarının bu tarihin turizmi canlandırmak içi belirlendiğini iddia etmesi tamamıyla spekülasyon. Sosyal medya her türlü yalan ve sapkınlığın dolaşabildiği bir mecra haline getiriliyor. Vatandaşların sosyal medyayı ahlaki ve güvenilir zeminde kullanabilmesi için güçlü bir hukuki altyapı oluşturma hazırlığındayız.

Milat gazetesi ”Korkutan rakamlar”. Açıklanan tabloda, boşanma istemiyle açılan davalarda her yıl düzenli bir artış olduğu gözlendi. 2012 yılında açılan boşanma dava sayısı 190 bin 564 iken 2019 yılında bu sayı 248 bin 640’a ulaştı. 2012-2019 yılları arasında 1 milyon 698 bin kişinin evliliği sona erdi.

Milli gazetesi ”İşçi-işverenin gündemi ekonomik kriz”. Hem işçilerin hem de işverenlerin gündemi küresel salgın Covid-19’un yol açtığı olumsuz ekonomik koşulların üstesinden gelinmesidir. Ne bundan önceki dönemde ne de bu süreçte sosyal tarafların kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sisteminin getirilmesine ilişkin herhangi bir talebi bulunmamaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur.

Milliyet gazetesi

”Zararların tespiti isteniyor”. Sosyal medyaya düzenleme yolda. Bayer/Monsanto davalarıyla tarım ilaçları tartışması alevlendi. Uzmanlar etken maddelerin zararlarının tespit edilmesini istiyor. Çiftçiler tarım ilaçlarını reçeteyle alıyor ama yeterli denetim yok. Ziraat mühendisleriyle etkin denetim sağlanması öneriliyor. Türkiye, Avrupa’da en az pestisit kullanan ülke, Ancak merdiven altı üretim altı üretim ve kaçak yollardan giren ilaç kullanımı olduğu da biliniyor.

Posta gazetesi ”Tıp tarihini değiştirecek”. Antalya Akdeniz Üniversitesi’nin organ nakli ekibi dünya tıp tarihini değiştirecek bir başarıya daha imza attı. 8 Ağustos 2011’de o zaman 23 yaşında olan Derya Sert’e kadavradan rahim nakli yapıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522