Dolar 32,5658
Euro 34,9692
Altın 2.418,00
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Tedbiri elden bırakmak için daha çok erken

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Tedbiri elden bırakmak için daha çok erken

”Elazığ’da yağlara analiz”. Tedbiri elden bırakmak için daha çok erken. Elazığ’ın Ağın ilçesinde bir okulun çatı katında bulunan ve ABD’den yaklaşık 50 yıl önce yardım amaçlı gönderildiği belirtilen yağlar analiz edilecek. Açıklama yapan Ağın Belediye Başkanı Ali uslu, depremde hasar gören ve tahliyesine başlanan okulun çatısının söküldüğü sıradan 81 teneke içerisinde yağ bulduklarını belirtti.

Anadolu gazetesi ”0 kan grubu virüse dayanıklı”. Corona virüse yakalanmak ile kan grubu arasında bir bağ olup olmadığını belirlemek için başlatılan bilimsel araştırmanın sonuçları açıklandı. A kan grubundan olan insanların virüse yakalanma oranı en yüksek seviyedeyken, 0 kan grubunda ise en düşük olduğu ortaya çıktı.

Doku sütun gazetesi ”Dipsiz Göl su tutuyor”. Gümüşhane’de define aranması için kazılan, yörede Dipsiz Göl olarak anılan alanda, karın erimesiyle gölün su tuttuğu görüldü. Sırt bölgesindeki karın erimesiyle bu oran bir miktar daha artabilir. Merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırları içindeki İstavroma Yaylası’nda bulunan alanda uzman görüşleri çerçevesinde düzenleme çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sonucunda, göl su tutmaya başladı.

Damga gazetesi ”Şehit öğretmen unutulmadı”. Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırının üzerinden 3 yıl geçti. Sosyal medyada Yalçın’ın ölüm yıl dönümü için binlerce paylaşım yapıldı. İlk görev yeri olan ilçede henüz 7 aylık öğretmenken katledilen, adı okullarda, sınıflarda, cadde ve kütüphanelerde yaşatılan Şenay Aybüke Yalçın, seslendirdiği Mağusa türküsü ile de gönüllere taht kurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Yalçın için taziye mesajı yayımladı.

Günboyu gazetesi ”300’den fazla hasta”. Türkiye’de 11 Mart günü ilk koronavirüs tespit edilmesiyle başlayan pandemi sürecinde başarılı çalışmalarla gündeme gelen Diyarbakır’da son günlerde artan vakalar büyük çapta tedirginliğe yol açtı. Kentteki son bir haftalık süreçte koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı 300’ü geçti. Diyarbakır’da iki pandemi hastanesi bire düşürülmüştü, klinik sayısı 5’e çıkarılmıştı.

İstanbul gazetesi

”Avcılar’da 122 bina yıkıldı”. Tedbiri elden bırakmak için daha çok erken. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ‘Yarınlarımız için: Güçlü Yapılar, Sağlıklı Dönüşüm” hedefi ile başlayan yenilenme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İlçede son 1 yılda 122 binanın yıkımının gerçekleştirilmesinin yanı sıra Avcılar’ın simgelerinden 45 yıllık belediye binası ve 39 yıllık caminin de yenilenme çalışmalarına başlandı. Binaların yıkımı tüm hısıyla devam ediyor.

İstiklal gazetesi ”İnternet aramalarıyla örtüşüyor”. ABD’deki Harvard Üniversitesi’nden araştırmacılar veri olarak geçen yılın Ağustos ile Aralık ayları arasında Vuhan’daki beş hastanenin çevresindeki araç trafiğini gösteren uydu görüntülerini aldılar. Araç trafiğinde daha önceki yıllara kıyasla dikkat çekici bir artış olduğu ve bunun o dönemde bölgeden, ”Öksürük”, ”ishal” gibi konularda internet üzerinden yapılan aramalardaki artışla da örtüştüğü kaydediliyor.

İttifak gazetesi ”Nilüfer koparmanın cezası 150 TL”. Bolu’nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedigöller Milli Parkı’nda yetişen nilüferleri koparanlara, 150 bin liraya kadar para cezası kesilecek. her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedilgöller Milli Parkı’nda sarı, mor ve beyaz renkli nilüferler açmaya başladı.

Vatan gazetesi ”Fransa’da alarm”. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, ülkede koronavirüs nedeniyle finansal açıdan olumsuz etkilenen havacılık sektörü için acil durum ilan etti. Sektöre 15 milyar euro destek sağlanacak.

Son-An gazetesi ”Bakan Ruhsar Pekcan’dan yatırımcılara destek müjdesi”. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihtisas serbest bölgeleri modelini hayata geçirdiklerini belirterek, bu bölgeleri kuracak iletici şirketlere yatırım safhasında taahhüt ettikleri sabit yatırım tutarının yüzde 50’sini geçmemek kaydıyla azami 10 yıl boyunca faiz veya kar payı desteği vereceklerini bildirdi. Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin Ar-Ge ve teknoloji içeriği yoğun, yüksek katma değerli mal ve hizmet üretimi ve ihracatını artırmaya yönelik ”İhtisas Serbest Bölgesi” modelini hayata geçirdiklerini belirtti.

Son saat gazetesi Tedbiri elden bırakmak için daha çok erken

”Haddini bil”. Tedbiri elden bırakmak için daha çok erken. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Yunanistan boş durmuyor, kuru sıkı atıyor. Kuru sıkı attığı ülke hangi ülke. Türkiye’ye bu tür laf atılır mı? Sen kiminle dalga geçiyorsun. Biraz kendine çeki düzen ver, haddini bil. Haddini bilmezsen Türkiye’nin yapacağı bellidir. Güney Kıbrıs’ta iki tane camimizi sabote edip, bir taraftan Yunan bayrağını, öbür tarafta bir tane paçavra falan asıyorlar, bunları yaptığınız zaman bunlar karşılıksız kalır mı? Siz uyarılara da kulak asmıyorsunuz” dedi. Bir televizyon kanalında katıldığı programda soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Tünaydın gazetesi ”Tazelenerek çıkacağız”. Koronavirüs pandemisi karşısında ilçede aldığı tedbirleri bir an olsun elden bırakmayan Beylikdüzü Belediyesi, normalleşme sürecinde de çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Normalleşme çalışmaları kapsamında Beylikdüzü esnafının maske, siperlik ve dezenfekte işlemleriyle yanında olan Belediye, ilçede bulunan tüm camilerin dezenfekte ve temizlik işlemlerini de gerçekleştirildi. 1 Haziran itibarıyla birçok kısıtlamanın kalkarak kütüphanelerin de yeniden faaliyete geçmesinin ardından ise ilçede bulunan 5 kütüphane sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde kitapseverlerin kullanıma açıldı.

Yeni çağrı gazetesi ”Tedbiri elden bırakmak için daha çok erken”. Seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasıyla beraber sosyal mesafe ve maske gibi kuralların hiçe sayılması uzmanları da endişelendirdi. Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül, ”Önümüzdeki 5 gün sonunda vaka sayısında artış olduğu taktirde önlemleri yeniden sıkılaştırmak gerekebilir. Önlemleri bırakmayın” dedi.

Yeni devir gazetesi

”Irkçılık salgından daha tehlikeli”.Tedbiri elden bırakmak için daha çok erken. Anayasa Mahkemesi Başkan Prof. Dr. Zühtü. Arslan, ”Irkçılık ve yabancı düşmanlığı insanlığın geleceği açısından mevcut salgından çok daha tehlikelidir” dedi. Konuşmasında temel hak ve özgürlüklere dikkat çeken ve batıda yaşanan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamafobi’nin temel hak ve özgürlükleri tehdit ettiği belirten AYM Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, ”Bu kavramlar ölümcüldür. Irkçılık ve yabancı düşmanlığı insanlığın geleceği açısından mevcut salgından çok daha tehlikelidir.

 

10 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522