Dolar 32,3011
Euro 35,1207
Altın 2.276,58
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 22°C

Virüs yayılıyormuş kimin umurunda

Başlıklar

Gazete Özetleri Virüs yayılıyormuş kimin umurunda

Korkusuz Gazetesi Virüs yayılıyormuş kimin umurunda. Sağlık Bakanı ve profesörler her an uyarıyor ama fayda etmiyor. Bazıları salgını umursamıyor, ne maskeye ne de sosyal mesafeye dikkat ediyor. Sanki koroma hiç gelmemiş gibi yaşıyor. İYİ Partili Fahrettin Yokuş’un ”Konya’da günlük vaka sayısı 500. Hastaneler tam kapasite dolu. Test sırası bile verilemiyor” sözleri umarız salgını umursamayanlara ciddi bir uyarı olur.

Akşam Gazetesi ”21 Eylül’de okullar açılacak”. Akşam Gazetesi Manşet. Eğitime kademeli başlıyoruz. Okullar 31 özeller 17 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılıyoruz. 21 Eylül’de aşamalı ve seyreltilmiş bir şekilde yüz yüze eğitime karar vermiş bulunuyoruz. Yüz yüze eğitimin hangi yaş grubunda öncelikli olacağını bilim insanlarının tavsiyeleri belirleyecek. Seyreltilmede oluşabilecek açık, uzaktan eğitimle, canlı dersler, EBA TV vasıtayla giderilecek.

Analiz Gazetesi ”En iyi tedarikçi firma”. Tusaş Motor Sanayii AŞ, Türkiye’nin havacılık motorlarında lider şirketi konumunda bulunuyor. 35’inci yılını kutlayan şirket, 2020’de özgün ve uluslararası motor projelerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. TEI, dünya çapında yaygın şeklinde kullanılan 50 farklı havacılık motoru için 1500’ü aşkın farklı parça imal ediyor. Şirket, özellikle Airbus 1320neo, Boeing 737 Max ve Comac C919 uçaklarına güç veren LEAP motoru için ürettiği 40’tan fazla parça çeşidiyle bu motorlar için dünyanın en büyük tedarikçisu konumunda bulunuyor.

Anayurt Gazetesi

”Araç muayene süreleri uzatıldı”. Virüs yayılıyormuş kimin umurunda. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında araç muayene süresinin 3 Eylül’e kadar uzatıldığını bildirdi. Yine aynı tedbirler kapsamında 3 Nisan tarihinde araç muayeneleri ertelenmişti. Karar gereğince vatandaşlar hakları korunacak ve araç muayene sürelerini uzatanlardan yüzde 5’lik gecikme ücreti alınmayacak. Ayrıca, bu dönemde 420 bin aracın muayene dilmesi bekleniyor.

Aydınlık Gazetesi ”Devrilmiş siyaset artıkları”. Bahçeli, Davutoğlu’nun anadilini özellikle vurguladığına dikkat çekti. İkilinin CHP çatısı altında kendilerine ikbal aradığını vurgulayan Bahçeli, ”Serok’un sözde Kürt sorununa vurgu yapması, CHP’nin bölücü bir kisveye bürünüp sözde Kürt sorunuyla ilgili rapor hazırladığı içinde olması içimizdeki devrilmiş siyaset artıklarını teşhir etmiştir” diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi ”2 milyon işçi aç”. Cumhuriyet Gazetesi Manşet. Bütün sektörlerde tam gaz normalleşmeye geçilmesine karşın işverenler binlerce işçiyi ücretsiz izne çıkardı. İktidarın verdiği yetkiyle ücretsiz izne çıkarılan işçi sayısı bir ayda 200 bin, salgın döneminde de 2 milyona dayandı. Ücretsiz izne çıkarılan bu işçiler ayda 1168 liraya mahkum edildi. Diğer yandan temmuzda 401 bin 645 işçi işsizlik maaşını başvurdu. Yani işten atıldı. Üstelik ”ahlak ve iyi niyet kurallarına” uymamak gerekçesiyle atılan işçi tazminat da alamadı.

Doğru Haber Gazetesi Virüs yayılıyormuş kimin umurunda

”İkinci el oto uçtu”. Virüs yayılıyormuş kimin umurunda. Hem pandeminin sarsıcı etkileri ve hem de bu nedenle yatırımcının önünü görememesi ister istemez ”altına hücum” dönemi başlattı ve artan talep sonrası fiyatlar rekor üzerine rekor kırdı. Üstüne bir de 2. el otomobil piyasasında fiyatlar normal seyrin çok üzerine çıktı. Hatta bazı araçlarda neredeyse o aracın sıfırı ile ikinci eli aynı fiyata geldi. Peki, ne oldu? ne oldu da ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar böyle tırmandı.

Dünya Gazetesi ”Rekor satış kervanına ağır ticari de katıldı”. Ağır ticari araç satışları, temmuzda geçen yıla göre yüzde 400 artışla bin 290 adede yükselirken, sektörün 7 aylık büyüme oranı da yüzde 70’e yaklaştı. Ağır Ticari Araçlar Derneği Başkanı İlhami Eksin, yaşanın canlılığın nedenlerine ötelenmiş talebin devreye girmesi, salgın sonrası mal hareketinin hızlanması, faiz indirimi ile finansmana erişimin kolaylaşması ve salgın sonrası tedarikte Türkiye’nin öneminin artması olarak sıraladı.

Evrensel Gazetesi ”Kirazlı’daki katliama yenileri eklenecek”. Evrensel Gazetesi Manşet. Kaz Dağlarında maden talanı bitmek bilmiyor. Kirazlı Balaban’da Kanadalı maden şirketi Alamos Gols’un talan ettiği orman görüntülerine yenileri eklenecek. Halilağa bakır madeni için ÇED süreci başlatılırken yurttaşlar, AKP döneminde büyüyen en büyük sermaye gruplarından Cengiz Holding’e ait maden projesini” Yeni Truva Atı’na benzetti.

Birgün Gazetesi

”Sosyal değil sınıfsal mesafe”. Virüs yayılıyormuş kimin umurunda. Korona tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok yoksulları vuruyor. Sağlık Bakanlığı’nın, İstanbul’da Covid vakalarının en çok arttığı ilçeler olarak açıkladığı Bağcılar, Bahçelievler, Sultangazi ve Zeytinburnu salgının sınıf ayrımı yaptığının adeta belgesi gibiydi. Buna göre, göçmenlerin ve yoksulların semti Şirinevler’de hakim renk vakanın yoğunluğunu aktaran kırmızıyken sadece 60 metre ilerisindeki Ataköy’de renk maviydi.

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522