Dolar 32,4910
Euro 34,9434
Altın 2.431,05
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yatırım atağa kalkıyor

Başlıklar

Antalya Gazete Özetleri Yatırım atağa kalkıyor

Alanya Postası gazetesi ‘Yatırım atağa kalkıyor’. 45 milyonluk yatırım olan Alanya İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasına rağmen atıl bir bir vaziyetteki bekleyişini gündeme getiren Posta Medya’nın haberinin ardından CHP İlçe Teşkilatı harekete geçti. Bölgede incelemelerde bulunan CHP İlçe Başkanı Karadağ ve ASAT Alanya Şube Müdürü Oral, milyonluk yatırımın hizmete girmesi için çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Sorun ortadan kalkıyor. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte Alanya’nın kaliteli suya kavuşacağım söyleyen Karadağ tesisin açılamamasının sebebini de açıkladı. Karadağ,”DSİ ile yapılan bir protokol gereği bir takım parasal sorunlar olmuş. Yaptığımız görüşmeler sonucu komisyon ve heyet oluşturuldu. Çok kısa zaman içerisinde sorun aşılacak” dedi.

Akdeniz Haber gazetesi ‘Kızılot Halk Plajı ve Mesire Alanı açıldı’. İnsan odaklı çevreci projeleriyle halkın takdiri toplayan Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen, Kızılot Mahallesi’nde 1,2 km’lik sahil boyunca yaptırdığı Halk Plajı ve Mesire Alanı’nın açılışını düzenlediği muhteşem bir törenle yaptı. Kızılot Mahalle’nin incisi olacak plajın açılış törenine CHP ilçe Başkanı Aliye Caşar, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MESO Başkanı Hasan Özcan’ın yanı sıra oda başkalarını, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri mahalle muhtarları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Sosyal mesafe kuralına uyulan açılış töreni 1 dakikalık saygı duruşu ve hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Antalya gazetesi ‘Aydın Arıcan ve ekibine vatandaşlardan tam puan’.

CHP Finike ilçe Başkanı Aydın Arıcan ekip arkadaşları ile birlikte Finike’yi karış karış gezerek vatandaşlar ile beraber oluyor. Genç ve dinamik bir ekiple partilerinin büyük bir teveccühü ile iş başına gelen Arıcan ve ekibinin vatandaşların yanında yer alması memnuniyet ile karşılanıyor. İyi ve kötü gününde, güler yüzlü anlayış ile Finikelilerin partili partisiz yanında yer alan Arıcan farklı bir siyasi portre çiziyor. Zengin-fakir ayırt etmeden çalışmalarını sürdüren Arıcan ve ekibi Antalya’da örnek olarak gösteriliyor.

Antalya Hilal gazetesi ‘Eğitim Bir-Sen yakın takipte’. Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, ”Öğrencilerimizin ve velilerimizin gönlü rahat olsun” dedi. Yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin yaşanan endişeler üzerinde duran Miran, ”Okulların açılmasına henüz süre var. Dinamik bir süreç yaşıyoruz Okulların açılmasına yakın pandeminin geldiği nokta tekrar değerlenebilir. Eğer bir sıkıntı görülse gerekli düzenlemeler yapılır” dedi. Yeni eğitim-öğretin yılı öncesinde bazı eksikliklerini  tespit ettiklerini belirten Miran,”Pandemide maske kullanımı büyük öneme sahip. Şu an piyasada ilköğretim ve ortaöğretimdeki çocuklarımızın fiziklerine uygun, yüzlerine uygun maske temini noktasında sıkıntılar yaşadığını tespit ettik. Özellikle 5-12 yaş aralığındaki çocuklarımızın kullanacağı maskeler konusunda sıkıntılar var. Bu konuyla ilgili yetkililerle görüşeceğiz” açıklamasında bulundu.

Antalya Körfez gazetesi ‘Konyaaltı’nda işgal durmuyor’. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale neticesinde sahilin işletme hakkını alan Alkoçlar Turizm’in (ALSE) kiraya verdiği her biri 70-80 metrekarelik kapalı alana sahip işletmeler, uyarılara rağmen halkın kullanıma ayrılan ‘yeşil alan’ işgalinden vazgeçmiyor. Kapalı mekanların önüne uzatılan sundurma ve çevresini kullanmakla yetinmeyen bazı işletmeler, kiraladıkları alanı kat kat aşarak, özel kamelyalar, oturma alanları, gölgelikler ve şemsiyelerle desteklediklerini yeşil alan işgalini plaja yakın konumlandıran ve bisiklet yoluna kadar indirdi.

Ayyıldız gazetesi ‘Antalya Valisi yazıcı göreve başladı’. Son Valiler Kararnamesi ile Balıkesir’den Antalya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı, yeni göreve başladı. Vali Yazıcı, çiçek göndereceklerin Antalya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SDYV) bağışta bulunmalarını istedi. Sosyal mesafe ve maske kuralının uygulandığı karşılama töreninde iki öğrenci Ersin Yazıcı’ya çiçek taktim etti. Yazıcı, öğrencilerden aldığı çiçeği kız öğrenciye hediye etti.

Antalya gazetelerinin yanısıra Diyarbakır gazeteleri ve Diyarbakır Haber siteleri de Gazeteapp.com platformunda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522