Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Yeni nesil AKP’yle sandıkta hesaplaşacak

Başlıklar

Gazete Özetleri Yeni nesil AKP’yle sandıkta hesaplaşacak

Korkusuz gazetesi Yeni nesil AKP’yle sandıkta hesaplaşacak. Teknoloji sayesinde dünya parmaklarının ucunda, özgüvenle ve bilgililer. Otoriteye başkaldırıyorlar. Huzurlarınızda Z kuşağı. Yeni nasıl, Erdoğan’a verdiği ‘Sandıkta görüşürüz’ mesajıyla 2023 seçimlerini işaret etti. Yeni nesli değerlendiren anketçilere göre: YKS krizinden sonra yaşanan bu ani çıkışın asıl nedeni: yaşadıkları gelecek kaygısı. Özgürlüğüne düşkün gençliğin gözü muhalefette.

Analiz gazetesi ”Şirketlerden 15,4 milyar liralık net kar”. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi altında işlem gören şirketlerin net karı, ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 artarak 15 milyar 380,2 milyon liraya yükseldi. Borsada işlem gören şirketlerin 2020’nin ilk çeyreğinde elde ettiği net kar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. Bu dönemde Koç Holding, Vakıfbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Akbank, Sabancı Holding, Yapı kredi ile Halkbank olmak üzere 8 şirket, net karını 1 milyar liranın üzerine taşıdı. BIST 100’de 73 şirket, net kar elde etti.

Anayurt gazetesi ”İlave vergiler geldi”. İthalatta 400’ün üzerinde eşya için eylül sonuna kadar değişen oranlarda yüzde 20’ye kadar ilave gümrük vergisi uygulanacak. İthalatta 400’ün üzerinde eşya için eylül sonuna kadar değişen oranlarda yüzde 20’ye kadar ilave gümrük vergisi uygulanacak. Konuya ilişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımladı.

Aydınlık gazetesi ”İstihdam meselesine devam”. 4867 sayılı kanuna göre, 50 veya daha fazla işçi çalıştıran kamu işletmeleri en az yüzde 4, özel sektör işletmeleri ise en az yüzde 3 engelli çalıştırmak zorunda. Bu kota, aslında özek sektöre hiç de yük olmayan bir uygulama iken yine de engelli istihdamının yeterli rakamlara ulaşamaması son derece düşündürücüdür.

Cumhuriyet gazetesi

”Geçmişte de sonuç vermedi”. Yeni nesil AKP’yle sandıkta hesaplaşacak. Cumhuriyet gazetesinin asırlık yayın niteliğini, içeriğini eleştirmek, değerlendirmek, geri kalmış bir devletin bile yapmayacağı kökten bir yanlıştır. Üstelik bu uygulama geçmişte de sınanmış, sonuç vermemiştir. Devlet hortumu ile sulanan basın organları, zamla iktidar partilerinin el ilanları, broşürleri gibi etkisiz ve yanlı nitelikte eriyip gitmiştir. Haklı çıktık. Onlar gitti, hür basın kaldı.

Diriliş postası gazetesi ”Tedbirler yeniden gündemde”. 10 milyon vaka sınırını aşan yani tip koronavirüs salgınında ABD, Hindistan ve Brezilya’dan ürküten vakalar geliyor. Hindistan ve Brezilya’da günlük vaka sayıları 20 binlerin üstünde seyrederken salgının yeni merkez üssü olma yolunda ilerliyorlar. Günlük vaka sayısının 40 bin aştığı ABD’de ise tedbirler yeniden gündeme geldi.

Doğru haber gazetesi ”587 yayın ve içeriğe erişim engeli”. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kurulan Sosyal Medya Çalışma Grubu, sosyal medya platformları ile Youtube ve Netflix’te çocuk istismarına yönelik 587 yayın ve içeriği erişim engeli getirdi. Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz ”Çocuklar sosyal ağlara takılmasın: Online tehlike!” manşetinden sonra konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı.

Evrensel gazetesi ”Kıdem hakkı için eylem günü”. Kıdem tazminatının tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında gaspedilmesine karşı bugün 81 ilde eylem yapılacak. Türk-İş il temsilcilikleri önlerinde basın açıklaması yapacak. DİSK 81 ilde alana çıkacak, örgütlü olduğu işyerlerinde on binlerce işçi ”Kıdem tazminatıma dokunma” diyecek.

Birgün gazetesi ”Savunmanın gücü adına omuz omuza mücadele”. AKP ve MHP’nin baroları bölme planına karşı tepkiler sürerken Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun dört üyesi, iktidar yanlısı tutumu nedeniyle Başkan Metin Feyzioğlu’nu istifaya davet etti. Baro başkanları ise Ankara’ya yaptıkları Savunma Yürüyüşü’nün ardından mücadeleye devam kararı aldı. Avukatlar başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok kentte bir araya gelecek, etkinlikler düzenleyecek.

Hürriyet gazetesi Yeni nesil AKP’yle sandıkta hesaplaşacak

”Otellerde önlemler sıkı”. Yeni nesil AKP’yle sandıkta hesaplaşacak. Çok yıldızlı otellerde ciddi bir kontrol var. Daha kapıda başlayan önlemler, güneşlenme alanlarında, restoran ve barlarda da istisnasız ve dikkatle uygulanıyor. Hepsi de 10 üzerinden 9’u havada karada hak ediyor. Tatil siteleri de gerekli önlemleri almış. Onlar da 10 üzerinden 8 puanı kapıyor. Beach’ler ve halka açık plajların pandemi tedbirleri bakımından biraz daha sıkı denetlenmesi lazım. Özellikle akşam saatlerinde, müziğin de etkisiyle akşam saatlerinde, müziğin de etkisiyle sosyal mesafe unutuluyor. Bu nedenle 10 üzerinden en fazla 7 veriyorum. Bodrum çarşısında esnaf çok dikkatli ve hazırlıklı. Çarşı pazar notum 10 üzerinden 8.

Karar gazetesi ”Deniz polisinden açıkta sosyal mesafe uyarısı”. Hafta sonu sokak kısıtlamasından muaf tutulan tatilciler denizde de polisin radarındaydı. Türkiye’nin gözde turizm beldelerinden biri olan Antalya’nın dünyaca inli Konyaaltı Sahili’nde denize girenler deniz polisi tarafından uyarıldı. Ekipler ‘karakolbot’ ile sosyal mesafe ve maske hatırlatmasında bulundu. Botla açılıp kurallara uyamayan 7 kişilik bir aile kıyıya bırakıldı. Sahil kıyısı boyunca da hoparlörlerden maske ve sosyal mesafe uyarıları yapıldı.

Milat gazetesi ”üç PKK’lı öldürüldü”. Van’ın Çatak kırsalında polis ve jandarma özel harekat ile jandarma komando birliklerince ortak düzenlenen hava destekli operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı, 3 teröristin, 8 Haziran’da iki işçinin hayatını kaybettiği saldırının failleri olduğunu bildirdi.

Milli gazetesi ”Türkşeker’i özelleştirme kapsamından çıkarmak yerine tarım şirketi özelleştirme kapsamına alındı”. Türkşeker, üretilecek ürünlerin alımı ve pazarlamasını Vakıf Katılım tarafından kurulan tarım şirketi üzerinden yapacak. Ancak Türkşeker’in bu şirkete ortak olabilmesi için özelleştirme kapsamından çıkarılması gerekirken, Türkşeker’in ortağı arım şirketinin yüzde 49 hissesi de özelleştirme kapsamına alındı.

Milliyet gazetesi

”En güzel cevap oldu”. Yeni nesil AKP’yle sandıkta hesaplaşacak. 192 ülke seçimine katıldı, 3 geçersiz ve 11 çekimser oy dışındaki tüm ülkelerin desteğini alarak 178 oyla seçildim. Bu sonuç, bir anlamda sessizlik sürecini kıran ve oy oranımızın düşmesi için kampanya yürüten ülkelere verilmiş en güzel ve güçlü bir cevap oldu. Bu sonuç sayesinde, artık görev döneminde aynı yola tevessül edileceğini sanmıyorum.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522