Dolar 32,5463
Euro 34,8767
Altın 2.430,18
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Yunan’ın gücü tekneye yetti

Başlıklar

Gazete Özetleri Yunan’ın gücü tekneye yetti

Akşam Gazetesi Yunan’ın gücü tekneye yetti. Rodos açıklarında seyir halinde bulunan Türk teknesine önceki gece 03.40 sularında Yunan Sahil Güvenlik botu tarafından ateş açıldı. İhbarın ardından bölgeye hemen 112 ekibi, 4 Sahil Güvenlik botu ve 1 dalış timi sevk edildi. Ancak Yunan botu kaçmıştı. Saldırıda yaralanan 2 Türk ve 1 Suriyeli sivil kurtarılarak Marmaris’e götürüldü. Ağır hasar alan tekne ise kısa süre sonra battı.

Korkusuz Gazetesi ”Bu baba değil cani bir katil”. Hatay’da Cengiz Karataş ile kızı Dilan’ın farklı adreslerde ağaca asılı cesetleri bulundu. Dehşet bununla sınırlı kalmadı. Kızın Suriyeli annesi Swzan Zada’dan herkesi şoke eden bir iddia geldi. Eşinden bir süre önce boşanan Zada, ”Kızımı, bana gelmek istediği için eski eşim öldürdü. Neden o küçük çocuğa kıydın cani katil. Bu baba olamaz, bu cani bir katil” diye feryat etti.

Analiz Gazetesi ”Özel tiyatrolara destek”. Analiz Gazetesi Manşet. Pandemi sürecinde bakanlık olarak tiyatrolara her yıl sağlanan destek miktarını 2 katına çıkartırken, özel tiyatrolara destek amacıyla geliştirilen ek mekanizmalarla 446 özel tiyatronun arşiv ve dijitalleştirme projesine 8 milyon 965 bin 795 TL kaynak sağladık. 2020-2021 sezonunda ise özel tiyatroların projelerin desteğimizi belirtiğim gibi iki katına çıkarttık. Bu çerçevede profesyonel tiyatrolar için destek üst limitimizi 150 bin, geleneksel tiyatrolar için de üst limiti 30 TL olarak belirledik.

Anayurt Gazetesi

”Çok yakın zamanda seçim beklemiyorum”. Yunan’ın gücü tekneye yetti. Çeşitli ziyaretler için Kırıkkale’ye gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk olarak Yahşihan ilçesinde vatandaşlarla buluştu, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Akşener, bir kişinin ”Erken seçim olacak mı?” sorusuna, ”Ekonomiye bağlı, Çok erken bir seçim beklemiyorum. 2021 Haziran’ı olabilir belki. Çok yakın zamanda bir seçim beklemiyorum” yanıtını verdi. Kente propaganda amaçlı gelmediğini dile getiren Akşener, partili cumhurbaşkanlığı sistemini Türkiye’nin taşıyamadığını savundu.

Aydınlık Gazetesi ”Masayı devirdiler sahada çözdük”. Türkiye’nin gerilimi düşürme çabası Yunanistan tarafından hiçe sayılınca Oruç Reis, Meis yakınlarında sondaja başladı. Yeni ruhsatlar da gündemde. Akdeniz’de gerginlik artarken Türk ve Yunan hücumbotları Kaş ve Meis önlerine demirledi. Türk F-16’ları ve Atak helikopterleri bölgede uçtu. Yunanistan’ın önünde bir askeri çözüm gözükmüyor. Çareyi yine AB kapılarında arayan Yunanistan’a cevabı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik verdi:

Cumhuriyet Gazetesi ”AB’ye acil çağrı”. Cumhuriyet Gazetesi Manşet. Yunanistan-Mısır anlaşması ve Oruç Reis’in Akdeniz’de arama faaliyetlerinin ardından başlayan kriz tırmanıyor. Yunanistan, AB ülkelerini acil toplantıya çağırdı. Durumun ”oldukça endişe verici” olduğunu bildiren AB, Yunanistan ve Rum Kesimi’ne tam destek verdi. Ankara, Yunanistan ve Mısır’ın belirlediği alanlar ile yeni bölgelerde de ağustos sonu sondaj başlatılacağını açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, ”Haklarımızı savunacağız. Suçlanması gereken Yunanistan” diyerek AB’ye seslendi. İki ülkenin donanması da Akdeniz’de teyakkuzda.

Doğru Haber Gazetesi Yunan’ın gücü tekneye yetti

”Kanunla çatıştığı zaman kanun değiş sözleşme uygulanıyor”. Yunan’ın gücü tekneye yetti. Analizde ‘İstanbul Sözleşmesi’ metninin hukuk dilinden uzak olduğu tespitinde bulunurken muğlak maddelerin çokluğu ve tanımlamaların belirsiz olduğuna işaret edildi. Analiz devamında, ”Anayasa’daki hüküm gereği İstanbul Sözleşmesi, iç hukukta güçlü bir yere sahiptir. Zira temel hak ve özgürlüklere ilişkin olduğu için bir kanunla çatıştığı zaman kanun değil Sözleşme uygulanacaktır.

Dünya Gazetesi ”Yatırım hızlı, makine ithal”. Ekonomide yaşanan durgunluğa rağmen, geçen iki yılda oluşan yatırım açığının kapatılması saikiyle teşvik belgeli yatırımlarda artış sürüyor. İlk 6 aydaki teşvikli yatırımlar geçen yıla göre yüzde 10,4 artışla 82,4 milyar liraya yükseldi. Ancak yatırımların kompozisyonu, yerli üretim makine-teçhizat kullanımına ilişkin soru işaretleri yaratıyor. DÜNYA’nın hesaplamalarına göre, bu dönemde teşvikli yatırım projeleri kapsamında, proje tutarının yaklaşık yarısına denk gelen 40 milyar lira tutarında makine ve teçhizat ithalatı yapılacak.

Evrensel Gazetesi ”İstifa yetmez sistem değişmeli”. Evrensel Gazetesi Manşet. Beyrut patlamasının ardından Hsan Diyab hükümeti istifa etti. Lübnanlılar ise hala sokakta. Jad Daher, ”Bu hükümet istifa eder fakat aynı insanlara bağlı yenisi kurulursa, o zaman neyi başarmış olacağız?” derken İktisatçı Jad Cahabaan soruyor: ”Halk sokak protestolarıyla iki hükümet devirdi. Kimse mesajı almadı mı?

Birgün Gazetesi

”Eve dönün ardındaki sır”. Yunan’ın gücü tekneye yetti. Kamuoyu yoklamaları AKP’nin çoğunluğu kaybettiğini gösteriyor. Her ne kadar televizyon karşısında aksini iddia etseler de AKP’liler bile bu gerçeği kabullenmiş durumda. Yapılan tüm hesaplamalar AKP-MHP ittifakının önümüzdeki ki dönem iktidarda kalması için en az yüzde 5-6 puan getirecek üçüncü bir partnere ihtiyaç duyurduğunu gösteriyor. Çok açık ki İYİ Parti bu basit matematik hesabı sonrasında radara girdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522