Dolar 32,5463
Euro 34,9130
Altın 2.428,86
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

1 Mayıs Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazetesi 1 Mayıs Bursa Haberleri

”Yaz gezisi sözü”. 1 Mayıs Bursa haberleri. İhtiyar delikanlılarla video konferans yapan Başkan Alinur Aktaş, onlardan biraz daha sabır göstermelerini istedi ve şu anda karantina altında geçen günlerin acısını inşallah virüs tehlikesi geçtikten sonra yaz aylarında bol bol geziler düzenleyecek, çıkaracaklarının sözünü verdi.

Bursa haber gazetesi ”Sosyal mesafe hiçe sayıldı”. İçişleri Bakanı tarafından korona virüsle mücadele kapsamında, Bursa’da da gece 24.00 itibariyle 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması geldi. Kısıtlama öncesi Bursalılar, semt pazarlarına ve çarşıya akın etti. İhtiyaç olanın haricinde, 65 yaş üstü, maskesiz ve gezmeye gelenler de eklenince yoğunluk kaçınılmaz oldu. Polis ve zabıta ekiplerinin ikazlarına aldırış etmeyen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. Diğer yandan sokağa çıkma yasağından önce ucuz suya akın eden vatandaşlar 5 kilometre uzunlukta araç kuyruğu oluşturdu.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Enflasyon düşecek”. Merkez Başkanı Murat Uysal, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yüzde 8,2 olan yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,4’e çekildi. Uysal, ”Yıllık enflasyondaki düşüş temmuz ayından itibaren hızlanacak. Ekonomi yılın ikinci yarısında toparlanacak” diye konuştu. Korona virüs salgınına bağlı olumsuz etkilerin geçici olacağını vurgulayan Uysal, ”Hazlihazırda swap anlaşmamız olan merkez bankaları ile limit güçlendirme görüşmelerimiz sürüyor.

Bursa hayat gazetesi ”Çalışanlara 14 günlük vardiya”. Virüsün Türkiye’de görüldüğü ilk gün karantina uygulamasına geçilen Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde giriş çıkışların yaşlılara hastalık bulaştırmaması için ise 14’er günlük periyotla çalışma düzenine geçirildi. Alınan testlerde tek bir pozitif vaka bike çıkmadı. Huzurevi sakinlerine online şekilde konul olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ”Koca koca Avrupa ülkelerinin, Amerika’nın yaşlılarını ölüme terk ettiği bir ortamda 240 sakinimiz de, bir sıkıntının olmaması çok sevindirici bir durum.

Bursa sancak gazetesi 1 Mayıs Bursa Haberleri

”Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”. 1 Mayıs Bursa haberleri. Korona virüs salgınının en az hasarla atlatılması için Bursa’da yoğun bir Bursa’da yoğun bir dezenfeksiyon ve sosyal destek çalışmasını hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, anı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevi nedeniyle birlik üyesi kentler ve Dünya Sağlık Örgütü ile temasları da aralıksız sürdürüyor.

Bursa şehir gazetesi ”Biz gözümüz gibi bakıyoruz”. Korona virüs salgınının en az hasarla atlatılması amacıyla dezenfeksiyon çalışmalarından, salgından etkilenen vatandaşlara yönelik sosyal destek uygulamalarına kadar her alanda önemli çalışmaları ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi, huzurevi sakinlerinin sağlığı için tedbirleri adeta en üst seviyeye çıkardı. Son günlerde ABD ve bazı Avrupa ülkelerindeki huzurevlerinde kalan yaşlıların ölüme terk edildiği yolundaki haberler kamuoyuna yansırken, Bursa’da ise Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan önlemler sayesinden huzurevi belki de virüse karşı en güvenli yer haline geldi.

Bursa’da meydan gazetesi ”Yeni hayata yeni kurallar”. Bilim Kurulundaki halk sağlığı uzmanlarının belirleyeceği kriterlere göre, yasakları gevşetme politikaları uygulamaya konulacak. Sağlık Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin dünyaya emsal teşkil edecek bir yol haritası üzerinde çalıştığını ve yeni deneme ilişkin her alanda belirlenecek kurallar çerçevesinde hareket edileceğini dile getirdi.

Bursa gazetesi ”Sosyal belediye”. Ramazan ayının ve aynı zamanda salgın günlerinin yaşandığı bu dönemle sosyal belediyecilik kimliğini güçlendirmek adına yapılan uygulamaları anlatan Başkan Tanır, ”Bu süreçte 40 bin maske dağıtımı, 3 bin aileye yardım kolisi, her gün 300 aileye sıcak yemek desteklerimiz sürüyor” dedi. Bu süreçte, her hafta vatandaşla bir araya geldiği halk günü uygulamalarına online devam edildiğini hatırlatan Tanır, ”En kısa sürede korona virüsü yenip, yeniden halkımızla kucaklaşacağız” dedi.

Yıldırım gazetesi 1 Mayıs Bursa Haberleri

”İnegöl yaban mersininin merkezi olacak”. 1 Mayıs Bursa haberleri. İnegöl’de ilk olarak 6 yıl önce deneme ekimiyle başlayan süreçte bugün Türkiye’nin tek parça halinde en büyük yaban mersini bahçesine sahip olan İnegöl’de, yeni sezon ekimleri başladı. Her geçen gün yaygınlaşan ve şuanda sadece Tuzla Mahallesinde 300 dekar alanda üretilen yaban mersininin, gelecekte İnegöl’ün yeni marka değerlerinden biri olması adına çalışmalar sürüyor.

Yörem gazetesi ”Tüm öğrenciler bir üst sınıfa geçti”. Uzaktan eğitim için belirlenen yeni takvimi açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Mayıs’a kadar kapalı kalacağını ve uzaktan eğitimin EBA üzerinden devam edeceğini açıkladı. Selçuk sınıf geçme ile ilgili soruya, ”Sınıf geçmede 1. dönem alınan notlar geçerli olacak. Ayrıca notu ne olursa olsun bütün öğrenciler bir üst sınıfa geçecek.” diye yanıt verdi. Bakan Selçuk, LGS ile ilgili takvimin ise hafta başında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde görüşüleceğini ifade etti.

Kent gazetesi ”Nerede kaldı mesafe”. Bugünden itibaren sokağa çıkmak 3 gün yine yasak. Bursalılar eve kapanmadan önce, havanın da sıcak olmasını fırsat bilerek çarşı ve pazarlara akın etti. Kimi yaşına aldırış etmezken, kimi de maskesiz olmanın huzursuzluğunu bile yaşamadı mesafe kuralı ise hiç yoktu.

Okur gazetesi 1 Mayıs Bursa Haberleri

”İnegöl yaban mersininin merkezi olacak”. 1 Mayıs Bursa haberleri. İnegöl’ün yeni yıldızı olarak adlandırılan yaban mersininin yeni sezon ekimleri başladı. Tarlada çiftçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, ”Bunu İnegöl ölçeğinde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Diğer uygun alanlarda da ekildiğinde gelecek projeksiyonda hedefimiz 5000 dekara ulaşmak” dedi.

Olay gazetesi ”. Ova’da büyük yangın”. Armudu ve şeftalisi ile meşhur Bursa Ovası’nın üzerini dün siyah dumanlar kapladı. Meyve ambarı konumundaki Ağabey’de soğuk hava deposu ve yakınındaki meyve bahçeleri alevlere teslim oldu. Gürsu sınırları içerisindeki Ağaköy’de meyvelerin depolandığı tesisin plastik kasa ve ahşap paketlerin bulunduğu bölümünde yangın çıktı. Alevler kısa sürede soğuk hava deposu ile çevredeki meyve bahçelerine de sıçradı. İtfaiye ekipleri, yoğun çaba sonucu alevleri kontrol altına alabildi. Hasar büyük.

 

29 Nisan Bursa Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522