Dolar 32,4285
Euro 34,4570
Altın 2.487,49
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C

2 Mayıs Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazetesi 2 Mayıs Bursa Haberleri

”Mü’min nasıl okumalı”. 2 Mayıs Bursa haberleri. Korona denilen bu illet ilahi bir azap mıdır yoksa bilmediğimiz bir yol mudur rahmete varan? Müminler bu durumu nasıl okumalı? En iyi okuma Allah’ın kitabıdır: ”Eğer Allah insanları, kazandıkları yüzünden hemen cezalandıracak olsaydı, yerkürenin sırtında hiçbir canlı bırakmazdı. Ne var ki, onları belirli bir süreye kadar erteliyor. Nihayet süreleri gelince (gerekeni yapar) Çünkü Allah, kullarını hakkıyla görmektedir.

”Doğanın göbeğinde sanat evi” Mudanya Belediyesi, Bursa’nın tarih, doğa ve turizm cenneti Tirilye’de Sanat Evi Yapımı için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Hayri Türkyılmaz, projeyi Tirilye’nin mimari dokusuna uygun şekilde projelendirdiklerini söyledi.

Bursa haber gazetesi ”Bursa öncü şehir”. Konuyla ilgili bilgi veren Mustafa Esgin, ”Koroma virüs salgını tedbirleri kapsamında durdurulan soğan ihracatına izin verilmesi başta çiftçilerimiz olmak üzere hepimizi mutlu etti. Bursa da, binlerce dönüm soğan tarlalarıyla bu alanda Türkiye’nin öncü şehirlerinden birisidir” dedi. Binlerce üreticimiz soğan üretiminden geçimini sağlıyor” diyen Esgin, Türkiye genelinde iç piyasada soğan tedarikinoktasında sıkıntımız yok. Özellikle bu yıl soğan rekoltesinde ciddi bir artış var. Ücretimiz elindeki soğanları yurt dışına ihraç edmezse tarlada kalacaktı” ifadelerini kullandı.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Detay vermedi”. Wuhan Viroloji Ensitütüsü’nün virüsün kaynağı olduğuna dair size yüksek derecede güven veren bir kant gördünüz mü? şeklindeki soruya, ”Evet gördün” yanıtını veren ABD Başkanı Donald Trump şu anda daha fazla detay paylaşamayacağını söyledi. Dünya Sağlık Örgütü’ne de yükselen Trump, ”DSÖ kendinden utanmalı çünkü Çin’in halkla ilişkiler ajansı gibi çalışıyor. İnsanlar korkunç hatalar özellikle de dünyada yüz binlerce kişinin ölümüne yol açacak hatalar yaparken, DSÖ’nün bir bahanesi olamaz” dedi.

Bursa hayat gazetesi 2 Mayıs Bursa Haberleri

”Hijyen için imha ekibi”. 2 Mayıs Bursa haberleri .Belediye Başkanı Mustafa Dündar, korona virüsü ile mücadelede hijyenin en temel unsur olduğunu belirterek. ”Belediye olarak maske ve eldivenler için özel konteynır kovalar hazırlayarak resmi kurum ve belirli noktalara dağıttık. Konteynırlarda toplanan atıkları imha ederek vatandaşlara zarar vermesini önleyeceğiz” dedi.

Bursa sancak gazetesi ” Tecrübe paylaşımı çok önemli”. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıyı değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ”Bir kez daha net bir şekilde gördük ki Brezilyalı başkanların ifadesiyle merkezi yönetimle yerel yöntemlerin uyumsuzluğunun maalesef sürece olumsuz yansımaları söz konusu. Özellikle Brezilyalı Belediye Başkanlarımızdan birinin Türkiye sağlıkta artık dünyanın en önemli ülkelerinden biridir’ ifadesi aslında geldiğimiz noktayı çok iyi gösteriyor. Bu vesileyle tecrübeleri paylaşmak farklı ülkelerdeki sıkıntıları da görmek bizim için önemliydi” diye konuştu.

Bursa şehir gazetesi ”İnsanı merkeze aldık”. Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla insanı merkeze alan bir felsefeyle hizmet yolculuğuna başladıklarını söyledi. Küresel bir sorun olan korona virüsünün Türkiye’de görüldüğü ilk andan itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde bilim kurulu oluşturulduğunu  hatırlatan Şahin, ”Biz ilk günden beri bilim kurulunun önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanan tüm genelgelere harfiyen uyduk. Bu genelgelerde alınan kararları en iyi uygulayan belediyelerin bulunduğu şehirler en düşük risk grubunda yer aldı.

Bursa’da meydan gazetesi

”İlk kuruluş ”. 2 Mayıs Bursa haberleri .Yerli ve milli üretimin geliştirilmesi adına yürüttüğü projelerle uzmanlık merkezi haline gelen BTSO, korona virüsün Çin sınırlarını aşamasıyla birlikte harekete geçen ilk kuruluşlardan biri oldu. Kentin yerli üretim kapasite raporunu hazırlayarak TMM’ye sunan BTSO, salgın için ”Kriz Masası’ oluşturuldu.

Bursa gazetesi ”Soğan ihracatı kontrollü olacak”. Tarım ve Orman Bakanlığı salgın sürecinde kontrollü olmak koşusuyla kişi başı 250 ton soğan ihracatına izin verdi. Konuyla ilgili bilgi veren AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, ”Soğan ihracatına izin verilmesi çiftçileri mutlu etti. Bursa, Karacabey ve Yenişehir’Deki binlerce dönüm soğan tarlalarıyla bu alanda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Bu yıl 1 milyon 250 ton civarında üretim gerçekleşti. Üreticimiz elindeki soğanları sadece iç piyasaya değil yurt dışına ihraç edemezse tarlada kalacaktı” dedi.

Kent gazetesi ”Ender görülen hastalığın pençesinde kıvranan minik yavru için yardım bekleniyor”. Sefa ve Yelda Küçük çiftinin 19 aylık bebekleri Gökalp, Türkiye’de ”gevşek bebek” sendromu oolarak bilinen SMA hastası olarak dünyaya geldi. Tedavi için 2 milyon 400 bin doların peşine düşen aile, devletten destek istiyor. Minik yavrunun hayata tutunabilmesi için ise önünde sadece 5 aylık zaman dilimi var.

Olay gazetesi ”Kazancı yokuşuna karanfil”. İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendika yöneticileri, 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuş’na karanfil bıraktı. Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunumunun ardından bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Gruptakilerin maske takip, sosyal mesafeye uydukları görüldü.

Yenidönem gazetesi

”Uyum vurgusu”. 2 Mayıs Bursa haberleri. Bursa olarak vaka sayıları ve ölüm oranlarında Türkiye ortalamasının altında olduklarını belirten Başkan Aktaş, ”Devlet yönetimi bu süreçte uyum içinde çalıştı. Yerel yönetimler de aynı uyum içinde gerek dezenfeksiyon gerekse sosyal yardımlarla salgınla mücadele sürecine büyük bir katkı koydu” dedi. Brezilya’nın Türkiye’yi sağlıkta dünyanın en önemli ülkeleri arasında gördüğünü vurgulayan Aktaş, ”Bu bizim sağlık turizmiyle alakalı bundan sonraki süreçte önemli bir yol haritamız olacak. Bu vesileyle tecrübeleri paylaşmak, farklı ülkelerdeki sıkıntıları da görmek bizimi için önemliydi” diye konuştu.

Marmara gazetesi ”’Uygulamalarımız takibe alındı” Türkiye gibi, ilk ölümün mart ayının ikinci haftasında yaşandığı ve can kayıplarının 5 bini aştığı Brezilya, Türkiye’deki uygulamaları takibe aldı. Brezilya Belediyeler Birliği, Türkiye’deki uygulamalar hakkında bilgi almak amacıyla Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le video konferans aracılığıyla bir araya geldi.

 

1 Mayıs Bursa Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522