Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

25 Nisan Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazete haberleri 25 Nisan Bursa Haberleri

”Corona aşısını kimse bulamaz”. 25 Nisan Bursa haberleri. Neredeyse tüm dünya ülkeleri corona virüsüne karşı aşı ve ilaç üzerinde çalışma yürütüyor. Ama bu aşıyı belli odakların desteklediği belli merkezlerin dışında kimse bulamaz. Bu güç odakları ki sadece tıp değil, gıda, tohum, bilişim gibi başka stratejik  alanları da kontrol altında tutan odaklardır. Amaç global çapta bu stratejik sektörleri kendi kontrollerinde tutmaktır.

Bursa haber gazetesi ”Sağlıklı toplum sağlıkçı çevre”. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki ekipler, 24 saat aralıksız olarak koron virüs salgınının önüne geçilmesi ve haşeratların üreyip halka ve çevreye zarar vermelerine engel olunması adına bu çalışmayı başlattı. İnsanlık adına en büyük zenginlik sağlıktır” diyen Büyükşehir Belediy Başkanı Alinur Aktaş’ da, temizlik, hijyen, haşeratla mücadele konusunda Bursa’nın her köşesinde çalışmaları başlatıp, bazı bölgeleri gece yarısı gidip denetleyen, çalışan ekiplere moral veriyor.

Bursa hakimiyet gazetesi ”14 gün karantina”. İsveç ve İsviçre’den Bursa’ya getirilen 439 Türk vatandaşı, korona virüs tedbirleri kapsamında, Görükle Yerleşkesi’ndeki Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlar 14 gün gözetim altında tutulacak.

Bursa hayat gazetesi ”Kükürtlü’de Dönüşüm müjdesi”. Geçtiğimiz yıl Kükürtlü’de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının durmasına neden olan itirazların giderildiğini açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaların yeniden başlayacağını müjdeleyerek bu bölgede kentsel dönüşümün elzem olduğunu söyledi. Osmangazi Meydanı’ndaki çalışmaların, kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Dündar, ”Şuan inşatta durma söz konusu değil. Bir yandan fore kazıklar çakılıyor, diğer yandan hafriyat yapılıyor. Kesintiye uğramadan inşallah bitireceğiz” dedi.

Bursa sancak gazetesi 25 Nisan Bursa Haberleri

”6 asırlık çınar korona nedeniyle boş kaldı”. 25 Nisan Bursa haberleri. Bursa’da, Uludağ yolu üzerinde bulunan 610 yaşındaki inkaya çınarı, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. 37 metre boyu ve 10 metrelik gövdesiyle tarihe tanıklık eden çınarın çevresi ise, korona virüs salgını sebebiyle ilk kez boş kaldı.

”Motosikletli Vefa gönüllüleri işbaşı yaptı”. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) üyesi motosikletli bin kişi, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde, ülke genelindeki Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya başladı.

Bursa şehir gazetesi ”Otomotiv sektöründen 5 temel beklenti”. Varank, sektördeki son dönem gelişmelerini de çok yakından takip etiklerini kaydederek, Almanya Rusya, İspanya ve Portekiz’de olduğu gibi Türkiye’de de otomotiv fabrikalarının yeniden üretime başlama konusunda önemli sinyaller verdiğine dikkati çekti. Ramazan ayı boyunca tedbirlere en üst düzeyde uyulursa, bayram sonrasında Türkiye’nin normal hayata geçişini hedeflediklerini vurgulayan Varank, şöyle konuştu: ”Dolayısıyla otomotiv sektörünün de en iyi şekilde yeni normale hazırlıklı olması gerekiyor.

Bursa’da meydan gazetesi ”Kriz merkezi”. Yeni tip korona virüsün ülke genelinde görüldüğünü andan itibaren Sağlık Müdürlüğü’nde İl Pandemi Planı kapsamında oluşturulan operasyon merkezini de içeren Acil Kriz Merkezi, Bursa’daki salgınla mücadelede kilit rol oynuyor. Merkez pek çok katkının yanı sıra filyasyon ekiplerine de lojistik destek sağlıyor. Bizim temsilcilerinin yer aldığı merkez, sahadan gelen verilen toplanmasının yanı sıra, sahada yer alan personele bakanlıktan gelen talimatların iletilmesi ve Pandami ile mücadele sürecinin interaktif bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. Merkez 7 gün 24 saat açık. Günlük durum Vali Canbolat’la paylaşılıyor.

Bursa gazetesi 25 Nisan Bursa Haberleri

”Veri merkezi”. 25 Nisan Bursa haberleri. Korona virüs vakalarının ilk görüldüğü andan itibaren Bursa Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İl Pandemi Planı kapsamında oluşturulan operasyon merkezinin de içeren Acil Kriz Merkezi, Bursa’daki salgınla mücadelede kilit rol oynuyor. Birden çok birimi bünyesinde barındıran merkez, Sağlık Bakanlığı ile sahada çalışan personel arasındaki veri alış verişinde kritik bir noktada bulunuyor.

Olay gazetesi ”Bir günde 2562 ölüm”. Dünya genelinde yeni tip korona virüs tespit edilenlerin sayısı 2 milyon 750 bini, ölenlerin sayısı ise 192 bini aştı. Virüsün merkez üssü haline gelen ABD’de son 24 saatte 2 bin 562 yeni ölüm yaşanarak, hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 243’e yükseldi. Ölümlerin 15 binden fazlası New York’ta. Vaka ve ölüm sayısında ilk sırada yer alan ABD’yi İspanya, İtalya ve Fransa takip ediliyor. Rusya ve İran’da da vaka sayılarında artış devam ediyor. Rusya’da vaka sayısı 68 bin 622’ye yükselirken: toplam can kaybı 615’e çıktı. İran’da hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 93 kişi artarak 5 bin 574’e yükseldi.

Yeni dönem gazetesi ”Asfalt çalışması”. Korona virüsle mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağını hizmet için değerlendiren Büyükşehir Belediyesi: Yıldırım’a bağlı Yeşil Caddesi ile 11 Eylül, Çelebi Mehmet ve Gökdere bulvarında asfalt kaplama yaptı. Ekipler Osmangazi’deki Avrupa Konseyi Bulvarı’nı da asfaltladı. Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemde yol düzenleme çalışmalarına da ağırlık verdi. Osmangazi, Nilüfer, Kestel ve İnegöl’deki çok sayıda caddede, parke, bordür ve kaldırım düzenleme ileri gerçekleştirilirken, çalışmaların yasak boyunca süreceği bildirildi.

Marmara gazetesi 25 Nisan Bursa Haberleri

”Bu bizim önemli projemiz”. 25 Nisan Bursa haberleri. Başkan Mustafa Dündar, toplantıda, Osmangazi ilçesi sınırlarındaki çalışmalar ve gündeme ilişkin konular hakkında bilgiler verdi. Osmangazi Meydanı’ndaki çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirten Dündar, ”Bu proje bizim önemli projemiz, Büyük Şu an inşaat devam ediyor. Bir yandan fore kazıklar çakılıyor, diğer yandan fore kazıklar çakılıyor, diğer yandan hafriyat yapılıyor. Devasa bir iş, ciddi bir inşaat” dedi. Korona virüs öncesi şantiyeye pek çok ziyaret düzenlediklerini hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dünar, ”Meydan projesinin temelinde 630 tane fore kazık olacak. 24 metre yerin altına iniliyor. 28 metre fore kazık çakılıyor. Burası gerçek bir kentsel dönüşüm. Oradaki yapıları kamulaştırdık, şimdi oraya farklı bir fonksiyon vererek şehre hizmet verecek bir yapı ortaya çıkacak. Etrafın gelişimine önemli katkılar sağlayacak bir proje” diye konuştu.

 

23 Nisan Bursa Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522