Dolar 32,5674
Euro 34,8826
Altın 2.432,19
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

26 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

26 Nisan İstanbul Haberleri Ayrıntılı Haber

Ayrıntılı haber gazetesi ”3 Milyon 977 bin vatandaşımıza kaynak”. 26 Nisan İstanbul haberleri. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında devreye alınan adımların geldiği noktaya ilişkin bilgi verdi. Albayrak, ”Bugüne kadar attığımız adımların toplam tutarı 200 milyar liraya ulaştı. Şu ana kadar yaklaşık 4.4 milyon ailemize 1000 liralık nakdi destek yardımında bulunduk. Ayrıca destek kapsamına girmeyen ancak bu dönemde gelirini, işini kaybeden vatandaşlarımıza da 1000 lira nakdi yardım yapacağız.

Anadolu gazetesi ”Vatandaş yasağa uydu evde kaldı”. Yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kahramanmaraş’ta genel itibarla halkın dışarı çıkmadığı görüldü. İçişleri Bakanlığının 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta, il sınırları içinde 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması getirmesiyle 4 kent genelinde sokaklar boş kaldı.

Damga gazetesi ”Bomba dedi elbise çıktı”. Bakırköy’de Marmaray raylarına oturarak sırt çantasında bomba olduğunu söyleyen bir kişi hareketliliğe neden olduğunu söyleyen bir kişi hareketliliğe neden oldu. Yaklaşık bir saat sonunda ikna olan kişi gözaltına alınırken, çantasından giysi çıktı. Kasten yaralamadan suç kaydı bulunduğu öğrenilen Gökhan B.’nin ilk ifadesinde işlerinin yolunda gitmemesinden dolayı psikolojik sorunlarının olduğunu, ailesiyle de problemleri olduğundan dolayı intihara kalkıştığını söylediği öğrenildi.

İstanbul gazetesi ”Koronanın faturası 200 milyar liraya ulaştı”. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ kapsamında devreye aldıkları adımların geldiği noktayı anlattı. Albayrak, vergi ötemeleri, kısa çalışma ödeneği asgari ücret desteği ile bireysel esnaf ve işletmelere yönelik destek paketlerinin üretim gücüne, esnafa ve istihdama koruma kalkanı sağladığını vurguladı.

İstiklal

İstiklal gazetesi ”Pozitif test oranı yüzde 28’e düştü”. ABD Başkanı Donald Trump, salgının bazı eyaletlerdeki ilerleyişinin yavaşladığını kaybederek, ”Ülke genelinde yaptığımız testlerdeki pozitif sonuç oranı son 1 haftada yüzde 38’den yüzde 28’e düştü. New York’daki vaka sayısı yüzde 50 azalırken, ölümler de yüzde 40 düştü. Lousiana’da da pozitif vaka sayısı yüzde 25’ten, yüzde 15’e düştü. 18 eyalette pozitif vaka sayıları düşüyor” bilgisini paylaştı. Öte yandan ABD’nin üç eyaletinde koronavirüse karşı alınan bazı önlemler gevşetildi.

İttifak gazetesi”. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ”Yeniliğe Yolculuk” mottosuyla 27 Aralık’ta tanıtımı yapılan yeli otomobilde erteleme olmadığını söyledi. Çalışanların aralıksız devam ettiğini kaydeden Bakan Varank, ”Yerli otomobil hayalimizde ciddi bir erteleme yok. Ekibimiz: potansiyel tedarikçilerle görüşmelere devam ediyor. Gemlik’te kurulacak fabrikanın temel atma tarihine ilişkin olarak büyük bir aksaklık da öngörmüyoruz. En fazla birkaç haftalık değişiklikler olabilir.

Vatan gazetesi ”Anzak koyu sessiz kaldı”. Çanakkale’De Anzak çıkarmasının 105’inci yıl dönümünde Anzak koyunda yapılması planlanan anma töreni, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Her yıl binlerce Yeni Zelandalı ve Avustralyalının şafak ayininde doldurduğu koy, sessiz kaldı.

Son-An gazetesi ”Yoğun bakım solunum cihazının üretim süreci anlatıldı”. Ankara Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AA muhabirine, Saanyi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde, Sağlık Bakanlığının iş birliğiyle Arçelik, Aselsan, Baykar ve Biosys tarafından geliştirilen ve testlerden başarıyla geçtikten sonra hastanedeki ilk kullanımlarında hekimlerden tam not alan yerli yoğun bakım solunum cihazının üretim sürecine ve bundan sonra atılacak adımlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

24 Saat

Son saat gazetesi ”İngiltere’de Covid-19 nedeniyle ölü sayısı 17 bini aştı”. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 823 kişinin hayatını kaybettiği, toplam ölü sayısının 17 bini 337’ye yükseldiği duyuruldu. Ülkede 4 bin 301 yeni vakanın tespit edildiği belirtilirken, toplam vaka sayısının 129 bin 44’e çıktığı aktarıldı. Ülkede ayrıca toplam 535 bin 342 test yapıldığı ifade edildi.

Tünaydın gazetesi ”Tika, Kovid-19 salgını nedeniyle Arnavutluk’ta yardım dağıtıyor”. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı yeni tip koronavirüs salgını ile ramazan ayının başlaması nedeniyle Arnavutluk’ta ihtiyaç sahibi ailelere 3 bin 500 adet yardım paketi ulaştırıyor. Gıda maddelerinden oluşan 350 yardım paketinin dağıtımı başkent Tiran ve çevresinde yaşayan Roman ve Mısırlı toplumunun temsilcisi ile Arnavutluk’un Avrupalılaşma ve Entegrasyon Partisi Başkanı, Rivelino Cuno, yaptığı açıklamada, yardımların ihtiyaç sahiplerine verildiğini söyledi.

Yeni çağrı gazetesi ”Filyasyon sisteminin en önemli unsuru 112 acil çalışanları”. Koronavirüs salgınında vaka artış hızının düşmesini sağlayan filyasyon sisteminin en önemli ayağını 112 Acil Sağlık ekipleri oluşturuyor. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu çalışanlarının, titiz bir çalışmayla pozitif veya temaslı vakaya giderken yaptıkları hazırlık süreci görüntülendi.

26 Nisan İstanbul Haberleri Yeni Devir

Yeni devir gazetesi ”Hatay’a şehit ateşi düştü”. Irak’ın kuzeyi Haftanın bölgesindeki üs bölgesine teröristlerce yapılan taciz ateşi sonucu şehit olan Er Ahmet İnce’nin Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan ailesine şehadet haberi verilirken eve dev Türk bayrağı asıldı. Bekar olduğu öğrenilen 28 yaşındaki şehidin, 5 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilirken, cenazesinin ise bugün Kırıkhan ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor. Şehidin babası Ali İnce’nin cuma günü komşusu ile tartıştığı sırada yaralandığı ve oğlunun şehit haberi de tedavi gördüğü Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesinde aldığı öğrenildi.

Yeni söz gazetesi ”Ham petrol fiyatları negatif seviyeye indi”. Petrolde şok düşüşleri ve petrole bağlı ülkelerin ve dünyanın bundan nasıl etkileneceğini analiz eden Seta enerji masası uzmanı Yunus Furuncu, ülkelerin petrol depolama kapasitelerinin de dolma noktasına geldiğini, tarihinde ilk kez Amerikan Batı Teksas tipi petrolün fiyatını negatif seviyeye indiğini belirterek: petrol  satıcılarının ellerindeki petrolü alıcılara vermek için üstüne para ödemek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Opec ve Rusya’nın günlük yaklaşık 10 milyon varillik tarihi kesintisi kararı petrol fiyatlarının daha fazla düşmesini engelleyemediğini, Kovid-19  salgınının en ağır şekilde hissedildiğini ABD’nin, dünyanın en fazla petrol üreten ülkesi konumunda olduğunu kaydeden Furuncu, ABD’deki enerji piyasaları ayakta kalmak için petrolün varilinin 50 dolar seviyesinde olmasına ihtiyaç duyduğunu, fiyatların dibi görmesinin gaz ve petrol devriminin ateşini söndüreceğini ifade etti.

 

25 Nisan Gazete Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522