Dolar 32,5630
Euro 34,8846
Altın 2.431,92
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

27 Nisan İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 27 Nisan İstanbul Haberleri

”Türkiye Avrupa’dan önce davrandı”. 27 Nisan İstanbul haberleri. Korona virüs salgınını önlemek için verilen mücadelede Türkiye’nin Avrupa ülkelerine kıyasla büyük bir başarı elde ettiğine işaret eden Prof. Dr. Yaşar, ”Salgınla mücadelede en önemli unsur pro-aktif yani erkenci davranabilmektir. Türkiye Kovid-19 salgınında Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça erken bir dönemde tedbirlerini alarak salgına hazırlıklı girdi. Türkiye ilk vakanın görülmesinden 15-20 gün kadar öncesinde salgında nasıl davranılacağı, olası vaka tanımları, hastaya yaklaşım, şüpheli vakaların yatırılacağı hastaneler, sağlık çalışanlarının kullanacağı koruyucu ekipman olan maske, önlük, gözlük, siperlik ve benzeri malzeme dahil pek çok konuda ‘Salgın Eylem Planı’ adı altında hazırlıklar yaptı.

Anadolu gazetesi ”İstanbul’da sessizlik bitti”. 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta 23-24-25-26 Nisan tarihlerinde geçerli olacak olan sokağa çıkma yasağı hayata geçmişti. Yasakla birlikte boşalan megakent ise sessizliğe büründü. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprüsü ve yollar yasağın dördüncü gününde de boş kaldı. Bu sabah ise İstanbul yine kısmi bir hareketliliğe sahne olacak.

Dokuz sütün gazetesi ”Sömürülüyor”. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, dünyada her yıl ortalama 12 bin çocuğun iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini belirterek, ”Türkiye’de çocuklarımız, çocuk işçiliğine mahkumiyetle merdiven altı işlerde ciğerleri sönerek, sömürülerek doğuyor ” dedi. Dünya genelinde çocuk emeğinin sömürüsü ve istismarının her geçen gün arttığını dile getiren Ağbaba, dünyada yaklaşık 152 milyon çocuğun eğitim hakkından yararlanamadığını ve kötü koşullarda çalışma yaşamına atılmak zorunda kaldığını ifade etti.

Damga gazetesi 27 Nisan İstanbul Haberleri

”3 çocuk ile yaşam savaşı”. 27 Nisan İstanbul haberleri. Avcılar’da kendisi ve çocuklarını sürekli döven eşinden boşanan Yeşim Tendik, zor durumda kalınca hayırseverlerin kiraladığı evde biri engelli 3 çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. En büyük isteğinin doğuştan işitme engelli oğlunu ameliyat ettirmek olduğunu söyleyen anne, ”Ben okuyamadım, çocuklarımın okumasını istiyorum” diye konuştu.

Günboyu gazetesi ”İki ilimizi yılanlar bastı”. Mardin Derik’e bağlı Meşeli Mahallesi’nde önceki gün ortaya çıkan onlarca yılan mahallede yaşayanlar tarafından öldürüldü. Dün de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden gelen haber korkuttu. Mardin’in Derik ilçesinde bağlı kırsal Meşeli Mahallesi’nde, yağmurun ardından göl kenarında çok sayıda yılan ortaya çıktı. Meşeli Mahallesi’nde yaşayanlar, göl kenarında gördükleri onlarca yılanı öldürdü. Mahalle sakinleri, yılanları gördüklerinde korktuklarını söyleyen, can güvenlikleri için öldürdüklerini iddia etti.

İstanbul gazetesi ”Virüse karavan kalkanı”. Korona virüs ile mücadelede önlemleri arasında ‘evde kal’ çağrıları sürerken, bu süreçte çok sayıda ev yerine karavanlarda kalanlar da var. Maltepe Kültür ve Spor Parkı’ndaki karavanlarda korona virüs günlerini geçiren vatandaşlar, kendilerini burada izole ettiklerini söylüyor.

İstiklal gazetesi ”Güya İslam’ı temsil ediyor”. Derken sahneye uzun boylu, beyaz cübbe giyinmiş, başında sarığı olan, güya İslam’ı temsil mevkiinde bir şaklaban çıkarak ezan okumaya başladı. Kilise orkestra ve korosu ve diğeri hazirun da güya vecd içinde dinlediler! Şimdi soralım: Böyle bir ortamda verilmek istenen mesaj nedir? Koronavirüsten kurtulmak için dua etmek mi? Salat u selama, azana olan hayranlıklarını göstermek mi? Müslümanlara şirin gözükmeye çalışmak mı? Görünürde bu bahanelerin hepsi gündem edilebilir, ama burada gizlenen asıl maksat dinler arası diyalogdur.

İttifak gazetesi 27 Nisan İstanbul Haberleri

”Ramazan pideleri evlerde pişiyor”. 27 Nisan İstanbul haberleri. Koronavirüs salgını bu yıl dünyada bir çok şeyi etkilediği gibi ‘Onbir Ayın Sultanı’ Ramazan’daki bazı geleneklerin de değişmesine neden oldu. Birçok kişi, pideleri evinde pişirmeyi tercih etti. Pideyi evinde yapmayı tercih eden Keziban Deniz, ”Salgının ilk gününden beri ekmeğimizi evde yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Vatan gazetesi ”İşsizlik ödemeleri aksıyor”. İstanbul-İşkur tarafından emekli olmayan ücretli çalışanlar için yapılan hata hem iş verenleri hemde işçileri mağdur ediyor. Geçtiğimiz süreçlerde korona virüs salgınına karşı devlet tarafından işçi ve işvereni mağdur etmemek adına 3 aylık süre ile kişi başı 1150 TL ödeneceği bildirilmişti. Bakanlık tarafından yapılan bu bildiri İŞKUR’un hatası sebebiyle işverene yansıdı. İŞKUR’un sistem hataları sebebiyle oluşan aksaklığın faturasını işverenler çekiyor.

Son-An gazetesi ”Kadıköy’de Kovid-19 mesaisi”. Yeni korona virüs salgını tedbirleri kapsamında maskenin her alanda zorunlu kılınması üzerine tüm Türkiye’de bir maske seferberliği başladı. Bir çok resmi ve özel kurum özellikle sağlık kurumları ve Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek gruplarının maske ihtiyaçlarını gidermek için çalışmaya başladı.

Son saat gazetesi ”Ruhani: ABD, IMF’den kredi almamızı engelliyor”. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İspanya Başkanı Pedro Sanchez ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ruhani, İspanya ile korona virüsle ilgili deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, ”Böyle bir durumda ülkeler arasındaki ilişkiler insani ilkelere dayanmalı ve düşmanca politikaları karşı çıkılmalı.

Yeni çağrı gazetesi 27 Nisan İstanbul Haberleri

” Dışişleri: Yurt dışında 16 Türk daha salgından hayatını kaydetti. 27 Nisan İstanbul haberleri. Dışişleri Bakanlığı, son 2 günde yurt dışında 16 Türk vatandaşın korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle bugüne kadar 70 ülkeden 40 bini aşkın vatandaşın yurt dışından Türkiye’ye getirildiği belirtildi. 25 Nisan 2020 tarihi itibarıyla toplam 27 bin 67 vatandaşın salgın nedeniyle yurtlarda kaldığı ve gözlem süresi sona eren 33 bin 131 vatandaşın da yurtlardan tahliye ifade edildi.

Yeni devir gazetesi ”Göçmenlere ayakkabılarını verdiler”. Edirne’den yasa dışı olarak geçtikleri Yunanistan’da askerlere yakalanan Afganistan ve Pakistanlı 8 göçmen, üzerleirndeki para, cep telefonları ve ayakkabıları alınıp, darp edildikten sonra geri gönderildiklerini iddia etti. Tekirdağ’ın Malkara ilçesine ayakkabıları olmadan 70 Kilometre yürüyerek ulaşan göçmenlere bir aile ayakkabı yardımında bulundu.

Yeni söz gazetesi ”Hekimlerden tam not aldı”. Testlerden başarıyla geçen ve hastanedeki ilk performansıyla hekimlerden tam not alan yerli yoğun bakım solunum cihazı, yurt dışından ithal edilen muadillerinden de üstün bulundu.

 

26 Nisan İstanbul Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522